ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Αμερικανιές- αππωμάρες και χάπενινγκ μετά δείπνου 250 Ευρώ διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Καλά τι είναι δηλαδή οι θεσμοί; Ο ΑΠΟΠαλαιχωρίου και διοργανώνουν χάπενινγκ για να μαζέψουν χρήματα;

 • Διερωτάσαι ως πολίτης αυτού τους δύσμοιρου κράτους αν οι αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν όλες τις ενέργειες τους και δεν σου επιφυλάσσουν άλλες εκπλήξεις. Κι όμως είναι ανεξάντλητοι. Γιατί ο καθένας νοιώθει ότι η καρέκλα που κάθεται είναι απόλυτα δική του και συμπεριφέρεται σαν βασιλιάς- στην προκειμένη βασίλισσα της επικράτειας της. Φυσικά όλα ξεκινούν από τον ανώτατο άρχοντα, που ευνοεί τα βασίλεια και ιδιαίτερα από το κονκλάβιο που τον περιβάλει, που έχει και ευθύνη να τον προστατεύει από κακοτοπιές και είναι φυσιολογικό λόγω της ευρείας γκάμας των καθηκόντων του, να μην έχει τον χρόνο να εξετάζει σε βάθος όλες τις δραστηριότητες που επιδίδεται. Γι’ αυτό πληρώνουμε τους συμβούλους του Προέδρου του κράτους.
 • Λοιπόν αυτό που συνέβηκε στην Λευκωσία συγκαταλέγεται στην νέα τάξη πραγμάτων που προωθούν ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους και αποσκοπεί στην δημιουργία μιας ΕΛΙΤ η οποία και θα κυριαρχεί στα πάντα. Προσέξετε λοιπόν. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- ανεξάρτητη υπηρεσία που έχει ως αποστολή την άσκηση εποπτείας που να διασφαλίζει την προστασία των επενδυτών και την υγιή ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς- διοργάνωσε εκδήλωση μετά δείπνου για να μιλήσει ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών Steven Maijoor. Ως εδώ πολύ καλώς και επιβάλλεται στα πλαίσια της αποστολής της να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις η Επ. Κεφαλαιαγοράς.
 • Ε, τότε υπεισήρθε ο δαίμονας που λέγεται άππωμα στην αργκό (οι ελιτιστές θα υποστούν σοκ αλλά καλά είναι μπας και ξυπνήσουν) και η ομορφούλα Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιγοράς  ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ θέλησε να προχωρήσει την κατάσταση για να διοργανώσει κάτι πρωτοποριακό. Και αφού ταλαιπώρησε το όμορφο κεφαλάκι της σκέφτηκε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Έτσι διοργάνωσε δείπνο που τιμάται 250 Ευρώ- ουάου, μα τι τάισαν τους ανθρώπους με τόσα χρήματα- μπας και παρευρεθεί και κανένα πλάσμα που θέλει να ενημερωθεί αλλά δεν διαθέτει για ένα πιάτο φαί, τόσα χρήματα. Δεν το έκανε φυσικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς ούτε και για να αναδείξει το έργο της υπηρεσίας της.
 • Έβαλε και το ωραίο  κοντομάνικο φουστανάκι της- προφανώς για την περίσταση θα το έραψε και σε κάποιο διεθνούς φήμης μόδιστρο- και με το μαλλί του κομμωτηρίου έκανε την σχετική της ομιλία.  Φυσικά στο σεμινάριο παρέστησαν και πολιτικοί που κατά τις δηλώσεις της κ. Καλογήρου στον Φιλελεύθερο και στην καλή συνάδελφο Δήμητρα Λάντου έδωσαν κύρος στην διοργάνωση. Ουάου. Φυσικά οι πολιτικοί γνωστοί αβάττατζηδες δεν πλήρωσαν χρήματα και τα χρεώθηκαν οι υπόλοιποι, όσο δε για τα περί κύρους, άσε Δημητρούλα και τα ξέρουμε αυτά…
 • Διερωτόμαστε δηλαδή αν μπορεί να διοργανώσει σεμινάριο ο Χρηματοοικονομικός επίτροπος, ο Επίτροπος Προεδρίας, η Επίτροπος Διοικήσεως και να χρεώσει όσα γουστάρει; Καλά τι είναι δηλαδή οι θεσμοί; Ο ΑΠΟΠαλαιχωρίου και διοργανώνουν χάπενινγκ για να μαζέψουν χρήματα; Μπορεί να δημιουργηθεί και ευγενής άμιλλα  για το ποια δημόσια υπηρεσία  θα κάνει το καλύτερο πάρτι και στο τέλος της χρονιάς να τους δίνεται και σχετικό βραβείο από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από το κονκλάβιο του Προεδρικού. Αν θέλουν να φέρνουν και κανένα τραγουδιστή ή καμιά χορεύτρια και ότι ήθελε προκύψει…

 

Υπουργός Εσωτερικών ο  αδελφός Τερέζος που μοιράζει χορηγίες αλλά οι μεταρρυθμίσεις μένουν μετέωρες…

Οι μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και δημόσια υπηρεσία συζητούνται , επαναλαμβάνονται και επανέρχονται τροποποιημένες, χωρίς να προωθούνται

 • Στην πολιτική ιστορία μπορεί να καταγραφείς και ως εκείνος που διένειμε επιταγές και ανακούφισε βασανισμένους πολίτες, αλλά σίγουρα το στίγμα σου θα αποτυπωθεί βάσει των μεταρρυθμίσεων που προώθησες προς όφελος  ολόκληρου του λαού. Τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται όπως και οι επιταγές των 150 Ευρώ προς τους κατοίκους ορεινών περιοχών. Όμως η ιστορία θα  τον καταγράψει με θετικό πρόσημο, αν και εφόσον ο Υπουργός Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ επί θητείας του προώθησε τις μεταρρυθμίσεις για τους Δήμους και την δημόσια υπηρεσία.
 • Και για συντομία πλέον η στήλη θα του δώσει το προσωνύμιο ο αδελφός Τερέζος , προσβλέποντας ότι δεν θα περιοριστεί στις διανομή επιταγών και την ενασχόληση με τα μικρά και πρόσκαιρα, αλλά θα καταφέρει να προωθήσει ρηξικέλευθες τομές που τις προσδοκεί η κοινωνία παρά τις όποιες αντιδράσεις Δημάρχων που βίδωσαν τις καρέκλες και δεν τις αποχωρίζονται.
 • Έτσι είναι Κωτσιούι μου αδελφέ Τερέζε οι πολιτικοί απ΄ αυτά κρίνονται. Οι μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίες συζητούνται , επαναλαμβάνονται και επανέρχονται τροποποιημένες, μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην έξωθεν καλή μαρτυρία σου προσφέρουν αφού θεωρείται από τους ψηφοφόρους ότι και εσύ υπακούς στα κομματικά κελεύσματα και δεν μπορείς να επιβάλεις τα σχέδια που εκπονήθηκαν από ειδικούς. Φοβάσαι κι εσύ τους Δημάρχους που δεν αποχωρίζονται τις καρέκλες τους και συνεχώς παρακωλύουν την προώθηση της καινοτομίας αφού διαθέτουν κομματικές πλάτες που τους στηρίζουν
 • Όσον αφορά την μεταρρύθμιση στην δημόσια υπηρεσία που επιχειρείς αδελφέ Τερέζε, κατέστη το πρωινό ανέκδοτο με το οποίο χαχανίζουν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ ΓΛΑΥΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ και οι συναγωνιστές του δημόσιοι υπάλληλοι. Λένε ότι έρχεται από τον Πετρίδη η μεταρρύθμιση και ρίχνουν γέλωτες που ακούγονται μέχρι και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τώρα αν οι σύμβουλοι σου, όταν ακούγονται τα χαχανητά από το παρακείμενο κτήριο της ΠΑΣΥΔΥ σε καθησυχάζουν ότι  τους λέει ανέκδοτα ο Χατζηπέτρου , όπως εκείνο ότι κυβερνά ο Αναστασιάδης και το Υπουργικό Συμβούλιο του και δεν κάνει ότι θέλει η ΠΑΣΥΔΥ, είναι δικό σου θέμα εσωτερικό και ως Υπουργός των Εσωτερικών μπορείς και να το επιλύσεις.
 • Την μεταρρύθμιση στην δημόσια υπηρεσία θα την καταφέρεις όταν ο Χατζηπέτρου παίξει ξανά κεντρικός χαφ στην ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού του.
 • . Ε, τελικά θα σου μείνει η διανομή επιταγών ή η ψηλή προστασία στους χορούς του σουτζούκου ή του πομιλιρκού. Καλό είναι κι αυτό… αφού κι έτσι γράφεσαι στην ιστορία.

 

Βραχυκυκλωμένο λόγω Τσίπρα το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου με την συμπαράσταση Αναστασιάδη προκαλεί δυσφορία στους εταίρους

Χωρίς να κηρύξει ΑΟΖ η Ελλάδα καμία τριμερής- τετραμερής ή οποιαδήποτε άλλη συμμαχία θα έχει σημασία

 • Καιρός είναι να προχωρήσει και η Ελλάδα στην κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ( ΑΟΖ) ώστε να γίνει η ΕΝΩΣΗ με την Κύπρο και με κουμπάρους τους Ισραηλίτες. Αν ο κουμπάρος σταθεί δίπλα μας τότε θα πετύχουμε θαύματα. Γιατί τους Εβραίους πολλοί τους μίσησαν αλλά τη δύναμη τους κανείς δεν αμφισβήτησε. Προφανώς ο ΤΣΙΠΡΑΣ και οι Τσιπριδίζοντες στο νησί δεν δημοσιοποιούν την καθυστέρηση στην κήρυξη της ΑΟΖ, η οποία προκαλεί προβλήματα στο ενεργειακό και στους σχεδιασμούς. Οπόταν οι τριμερείς και άλλες σύνοδοι μένουν μόνο ως σόου και ενίσχυση των σχέσεων των χωρών.
 • Έτσι για να το αντιληφθείτε καλά. Χωρίς να ορίσει- κηρύξει ΑΟΖ η Ελλάδα που ακόμη φοβάται την Τουρκία- λόγω Καστελόριζου- καμία τριμερής- τετραμερής ή οποιαδήποτε άλλη συμμαχία θα έχει σημασία. Κι εμείς θα παραμένουμε βραχυκυκλωμένοι γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τολμά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Έτσι για να μην παραχαϊδεύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον φίλο του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ που έχει τις δικές του έγνοιες στο εσωτερικό μέτωπο παρά την κήρυξη ΑΟΖ.
 • Οι ενεργειακοί εταίροι δυσφορούν αλλά ο Τσίπρας με την συμπαράσταση Αναστασιάδη τους καθησυχάζουν προφανώς παίζοντας με τα νεύρα και την υπομονή τους και διακυβεύοντας το μέλλον Ελλάδας- Κύπρου. Μέχρι πότε θα μας αντέξουν Ισραηλίτες – Αμερικάνοι να λέμε τις συνήθεις ελληνικές λαφαζανιές Κύριος Οίδε. Με λίγα λόγια παίζουν την τύχη των λαών στα ζάρια για δικούς τους – ο καθένας – λόγους.
 • Με τα κοιτάσματα που η φύση μας προίκισε θα μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε και στις δυσκολίες στο Κυπριακό. Γιατί με σύμμαχους τους Εβραίους και με τους Αμερικανούς να επιθυμούν τα κοιτάσματα μας θα μπορέσουμε να δούμε άσπρη μέρα. Αν φυσικά το χειριστεί σωστά η ηγεσία μας.
 • Πρόεδρος εξωτερικού θα γίνει οσονούπω ο Νίκος Αναστασιάδης αφού θα απουσιάζει για κανένα μήνα από την Κύπρο . Αν θέλει και κάποιο κράτος του δίνουμε και ελεύθερη μετεγγραφή. Έστω και η ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ. Ας είναι και το Μαλάουι. Αν θέλει μπορεί να πάει πακέτο και η Άντρη…
 • Προφανώς και όταν διαβιεί στο Κυπριστάν δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον έχουμε να λέμε ότι προσπαθεί μπας και καταφέρει κάτι.
 • Τι ψάχνουμε δηλαδή με το Κυπριακό όταν παραμένει πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αναστασιάδης . Καλύτερους όρους σφαγής σαν αρνιά που είμαστε.
 •  

Δεν διορίζει τον Ιωνά ως Γ. Εισαγγελέα ο Αναστασιάδης και προωθεί τον Υπ. Άμυνας

Ο  Υπ. Δικαιοσύνης δεν είπε την τελευταία του λέξη  και θα ενεργοποιήσει τις  δικές του άμυνες

 • Ενίοτε και οι παθιασμένοι πατέρες χαλούν χατίρι στα παιδιά τους, κυρίως προς γνώση και συμμόρφωση. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν πατέρας αρκετών εκ των πολιτικών που περιφέρονται στο προσκήνιο δείχνει και την σκληρότητα του. Όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ΙΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ο οποίος θεωρείται εκ των αγαπημένων πολιτικών παιδιών του , που ενώ έραψε και το σχετικό κοστούμι του Γενικού Εισαγγελέα , στην τελική πρόβα, του είπε ότι είναι εξεζητημένο και δεν κάνει για την σχετική ανάγκη.

Μπόλικο παρασκήνιo καθημερινά ΕΔΩ

 • Βλέπετε στις σχετικές διαβουλεύσεις με αρκετούς και φυσικά με το κονκλάβιο ο Αναστασιάδης εισέπραξε επιφυλάξεις, προβληματισμούς και νουθεσίες που η πλειοψηφία τους κατατείνει στον μη διορισμό του Υπ. Δικαιοσύνης, αφού μια τέτοια πράξη θα άγγιζε τα όρια της πρόκλησης και θα έφθανε έως και τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ. Έτσι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σκέφτεται και σύμφωνα με έκθεση πράκτορα της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό – αν και εκεί περιφέρεται και ο συνάδελφος Διοικητής της ΚΥΠ εμείς βρήκαμε τρόπο να διεισδύσουμε- δύσκολα θα προχωρήσει σε τέτοιο διορισμό. Μάλλον ο Ιωνάς θα συνεχίσει στο Υπ. Δικαιοσύνης , όπου και θα καταστεί ένας εκ των μακροβιότερων Υπουργών και σίγουρα ο πρώτος που θα κατέχει για μια δεκαετία το χαρτοφυλάκιο του επικεφαλής της Δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας .
 • Κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις τα κονκλάβια και άλλα κυκλώματα που επηρεάζουν καταστάσεις σε σχέση με διορισμούς πρότειναν και αντικαταστάτη του ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ , κάποιο που θεωρούν ότι δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Ο μειλίχιος νομικός που κατέχει το πόστο του Υπουργού Άμυνας ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ που κάνει δηλώσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι μια εκ των προτεινομένων λύσεων που αποκτά προβάδισμα έναντι άλλων νομικών που εποφθαλμιούν το πόστο. Εξάλλου ο ΥΠ. ΑΜ δεν νοιώθει και πολύ άνετα για να παραμείνει εσαεί με τους μόνιμους και λοιπούς στρατιωτικούς , η οποία είναι και μια ιδιαίτερη τάξη ανθρώπων.
 • Σημειώνεται ότι ο νυν Γ. Εισαγγελέας αποχωρεί στις αρχές του 2020 εκτός κι αν κάνει χρήση της άδειας του ή για άλλους προσωπικούς λόγους, όταν φυσικά κρίνει ο ίδιος πως πρόκειται να ανοίξει την πόρτα εξόδου. Ο ανεξάρτητος Γ. Εισαγγελέας στο Κυπριστάν λόγω και των εξουσιών που του παρέχει το Σύνταγμα, καθίσταται ως  ένας εκ των ισχυρότερων αξιωματούχων του κράτους και η αφυπηρέτηση του γίνεται στο 68ο έτος της ηλικίας του. Πάντως ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την άποψη ότι στην θέση του Γ. Εισαγγελέα δεν πρέπει να διορίζεται πολιτικό πρόσωπο με μακροχρόνια εμπλοκή για ευνόητους λόγους.
 • Εξάλλου το ΑΚΕΛ ετοιμάζει σειρά προτάσεων νόμου με τα οποία θα αποτρέπει τον διορισμό του Ιωνά Νικολάου στο πόστο του Γ. Εισαγγελέα και είναι έτοιμο να τα καταθέσει αν διαγνώσει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσανατολίζεται προς τέτοια κατεύθυνση.

Οι εισφορές στα κόμματα κρύβεται η αλήθεια και τα  εγκλήματα τους

Εκτός από τους κομματικούς στρατούς που πρέπει να συντηρηθούν κρύβονται και οι αυξημένες προσωπικές ανάγκες

 • Μα δηλαδή και αυτοί οι αρμόδιοι  της επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συμβουλεύουν τα κόμματα μας ότι για να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά τους πρέπει να διορίσουν ανεξάρτητο Επίτροπο Κομμάτων που να τους ελέγχει, δεν έχουν τον Θεό τους;
 • Ρε μπας και όταν ερμήνευε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ το «Γκρέκο μασκαρά», αυτούς είχε στο μυαλό του και όχι τους νεοέλληνες; Λέμε τώρα . Καλά οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι τα κόμματα στην Κύπρο δεν ανήκουν στα Ευρωπαϊκά ( επί της ουσίας και όχι σχηματικά) αλλά στα αντίστοιχα αφρικάνικα;.
 • Για κάτσετε καλά κύριοι Ευρωπαίοι. Θα λέγατε στους κομματάρχες της Ουγκάντας ή του Ζαΐρ να τους ελέγχετε τα οικονομικά τους; Θα σας παρέπεμπαν στα λιοντάρια της ζούγκλας να βρείτε τους εισφορείς στα ταμεία των κομμάτων τους.  Έστω να δώσουν το πόθεν έσχες τους με τα χαριστικά και άλλα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες;
 • Ναι, δεν θέλουν λένε Επίτροπο κομμάτων για να μην χρεώσουν στο κράτος επιπλέον έξοδα. Μάνα μου ρε. Εδώ κατέστρεψαν το κράτος και σκέφτονται τις 5-6 χιλιάδες τον μήνα που θα χρειαστούν για να τους ελέγχουν. Προτιμούν να μείνουν στο υφιστάμενο σύστημα όπου οι αρμόδιοι είναι κρατικοί αξιωματούχοι και ως εκ τούτου ευάλωτοι και σε πιέσεις κομμάτων.
 • Στο κάτω- κάτω θα αποκαθιστούσαν την έξωθεν μαρτυρία τους, αφού θα έδιναν την εντύπωση, ότι δεν έχουν κάτι να φοβηθούν από ελέγχους ανεξάρτητων αξιωματούχων. Ναι σου λένε, αν διοριστεί όμως κάποιος τύπος που δεν ελέγχεται, να μας τινάξει τα πάντα στον αέρα; Γιατί στις εισφορές προς τα κόμματα κρύβεται όλη η αλήθεια για την δράση τους και θα διαλευκανθούν πολλά εγκλήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Δεν διορίζει τον Ιωνά ως Γ. Εισαγγελέα ο Αναστασιάδης και προωθεί τον Υπ. Άμυνας

 • Εκεί απεικονίζεται η δράση και ο τρόπος λειτουργίας τους. Κάτι όπως την αξονική τομογραφία που φανερώνει τι συμβαίνει εντός του ανθρωπίνου σώματος . Και για τα οικονομικά των κομμάτων, κυρίως στην στήλη εισφορές, θα καταλάβει ο γιατρός ( στην προκειμένη περίπτωση ο πολίτης) γιατί φωνασκούσαν επί συγκεκριμένων θεμάτων , γιατί υποστήριζαν κάποιον άλλο και όλα τα συναφή…
 • Βλέπετε εκτός από τους κομματικούς στρατούς που πρέπει να συντηρηθούν κρύβονται και οι αυξημένες προσωπικές ανάγκες. Οπόταν το μίγμα είναι εκρηκτικό και ως εκ τούτου και οι ανάλογες προσωπικές εκρήξεις. Ενίοτε και άνευ λόγου και αιτίας αλλά με προφανή στόχο να προστατευθούν ορισμένοι και να προωθηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
 • Και μετά λένε και οι της GRECO περί διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων. Το λένε για το πλέον σύντομο ανέκδοτο της ημέρας…προφανώς