ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Τα τραπεζώματα των υποψηφίων - τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και ο απών Λιλλήκας

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Τα τραπεζώματα των υποψηφίων - τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και ο απών Λιλλήκας

Ιχνογραφούν το πορτρέτο της ψυχής των Κυπρίων και τους καθοδηγούν στην ακατάσχετη τραπεζολογία

  • Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι τρέμουν μπροστά στην αβεβαιότητα του μέλλοντος οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προκαλούν με τα προεκλογικά τους έξοδα, αφού επί καθημερινής βάσης τα τραπεζώματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι μπουφέδες πλούσιοι , το ποτό άφθονο και το χρήμα φαίνεται να διασπαθίζεται από υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι επιδιώκουν να προσελκύσουν ψηφοφόρους μέσω του φαγητού…
  • Δεν γνωρίζουμε αν οι επικοινωνιολόγοι τους ή έστω οι ψυχολόγοι τους είναι αυτοί που ιχνογραφούν το πορτρέτο της ψυχής των Κυπρίων και τους καθοδηγούν στην ακατάσχετη τραπεζολογία( αδόκιμη έκφραση αλλά για την προκειμένη περίπτωση ιδανική) σαν μέσο προσέλκυσης ψηφοφόρων. Ωστόσο σ’ αυτή ειδικά την περίοδο καταγράφεται σαν ένδειξη ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το περιβάλλον που διαβιούν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Η συμπίεση της οικονομικής δεινότητας των Κυπρίων είναι τέτοια που πνίγει κυριολεκτικά τις όποιες επιθυμίες. Και δεν γνωρίζουμε αν βλέποντας τους μελλοντικούς εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, νιώθουν την ανάγκη να τους στηρίξουν ή να τρέξουν όσο το δυνατό πιο μακριά, γιατί νοιώθουν ότι μ’ αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ενώνει απολύτως τίποτε. Εξάλλου αυτοί έχουν τους επικοινωνιολόγους και τους ψυχολόγους και τους καθοδηγούν…
  • Εσωκομματικά μαχαιρώματα, διαβολές και μαύρη προπαγάνδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατάσταση στα κόμματα. Ιδιαίτερα στα μεγάλα όπου η μάχη για επικράτηση είναι αδυσώπητη η κατάσταση ξεφεύγει οποιουδήποτε ελέγχου και μετατρέπει την κατάσταση σε αρένα όπου οι πυγμάχοι προσπαθούν με χτυπήματα να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους.
  • Ιδιαίτερα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ , όπου και η κόντρα είναι μεγαλύτερη παρατηρείται διαρκής εσωκομματική ρήξη και η ηγεσία προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κατευνάσει τα πνεύματα αν και δύσκολα τα καταφέρνει.

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

  • Η διακριτική απουσία του από τις συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ ήταν εμφανής και καταγράφηκε από τους προσεκτικούς παρατηρητές. Λες και τώρα έμαθε ότι διατρέχουμε προεκλογικό αγώνα και το κόμμα του διεκδικεί έδρα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ,  απουσιάζει από την διεκδίκηση ψήφων, τουλάχιστον μέσω ενός εκ του σημαντικότερου σύγχρονου εργαλείου που έχουν τα κόμματα, που είναι η παρουσίαση των θέσεων μέσω των συζητήσεων στην τηλεόραση που δίνουν την ευχέρεια να φθάσουν τα μηνύματα σε όλη την επικράτεια.

  >>> Όλο το παρασκήνιο του ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ Εδώ

  • Έτσι άφησε τον εταίρο του ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ να αλωνίσει τα κανάλια και να προβάλει τους υποψηφίους των Οικολόγων, ιδιαίτερα τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ την ώρα που ο Λιλλήκας απολάμβανε τον ύπνο του δικαίου. Κάτι παράξενο συμβαίνει αφού ο Πρόεδρος της Συμμαχίας ήταν πάντα λαλίστατος, διαθέτει την αναγκαία πείρα – μέχρι και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τάσσου διατέλεσε – και κυρίως το διακύβευμα για το κόμμα του είναι σημαντικό.
  • Εκτός κι αν κατάλαβε ότι είναι ματαιότητα ο προεκλογικός αγώνας και η ήττα σίγουρη και δεν ήθελε να την φορτωθεί. Μπορεί και να βαρέθηκε την πολιτική και θέλει να αποτραβηχτεί προετοιμάζοντας το έδαφος για συγχώνευση του κόμματος του με τους Οικολόγους. Πάντως η απουσία του εμφανής και ίσως σημαδιακή.