ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Στρατό μόνο για φτωχούς και με λοχαγούς- γκαρσόνια προωθεί το Υπ. Άμυνας

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Στρατό μόνο για φτωχούς και με λοχαγούς- γκαρσόνια προωθεί το Υπ. Άμυνας

«Μαστιγώνουν» τον εγκέφαλο μας και τον οδηγούν σε δαιδαλώδεις ατραπούς

  • Τελικά είναι σίγουρο ότι πάμε καλά σ’ αυτό τον τόπο και δεν υπεστήκαμε ομαδική παράκρουση; Ε, μα δεν γίνεται καθημερινά να μας τρελαίνουν και να μας οδηγούν σε σημείο που να διερωτόμαστε αν ζούμε σε ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή στον πραγματικό κόσμο. Λες και «μαστιγώνουν» τον εγκέφαλο μας και τον οδηγούν σε  δαιδαλώδεις ατραπούς που καταλήγουν πάντα στο παράλογο και το αδιέξοδο. Κι επειδή δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά μάλλον κάτι άλλο κρύβουν και επιθυμούν να προωθήσουν.
  • Τα τελευταία που ακούσαμε είναι αυτά που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας και μάλιστα πέρασαν και ως νομοσχέδια από το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπερ μεθερμηνευόμενο η συλλογική σοφία των κρατούντων το ενέκρινε …Και τι λένε οι πάνσοφοι μας, με μπροστάρη τον ΥΠΑΜ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΗ ( άρχισαν τα μπανάκια Αρχηγέ μου;).

 Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Κατ’ αρχάς όλα αυτά συμβαίνουν σε ημικατεχόμενη πατρίδα και με τους Τούρκους να έχουν εισβάλει στο νησί και στην ΑΟΖ μας , αλλά εμείς δεν τους βλέπουμε γιατί είναι στην θάλασσα !!! Λοιπόν το πρώτο νομοσχέδιο αναφέρει ότι στρατεύσιμοι που λαμβάνουν αναβολή στράτευσης ή προσωρινή απόλυση για λόγους σπουδών καταβάλουν χρηματική εγγύηση που θα κατακρατείται σε περίπτωση προσωρινής απόλυσης. Η εγγύηση που θα καταβάλουν – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- θα είναι 10 χιλιάδες Ευρώ. Ουάου, ουάου και ουάου.
  • Δηλαδή φέραμε από το παράθυρο την ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ. Γιατί πέστε μου πόσοι γονείς και ιδιαίτερα μαμάδες θα αφήσουν τα μωρά να βασανιστούν για 14 μήνες θητείας; Και αν το ποσό είναι τόσο χαμηλό ακόμη και όσοι δεν έχουν τα χρήματα θα κάνουν δάνειο για να μην στρατευτεί το μωρό. Να σας πούμε αγαπητοί μας Αγγελίδη- Λεοντάρη ότι πρόκειται περί άκρως αντισυνταγματικού νομοσχεδίου που καταπατά την ισότητα των ανθρώπων και διαχωρίζει τις τάξεις.  Στο Στρατό αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα πηγαίνουν μόνο οι φτωχοί. Κατά δεύτερο στον στρατό αλλάζουν πολλά στους άντρες και μόνο όσοι υπηρέτησαν την πατρίδα τους ακόμη το θυμούνται με νοσταλγία.

  >>> Παρασκήνιο Newsbomb

  • Οι μοναδικές φιλίες που κρατούν εφ’ όρου ζωής είναι εκείνες που αναπτύσσονται στον στρατό και ρωτήστε όποιον υπηρέτησε την θητεία του. Η ατάκα « σειρά μου» μας ακολουθεί όλους, σε ολόκληρη την ζωή και σε όλες τις εκφάνσεις της. Αν θέλετε να κάνετε επαγγελματικό στρατό με μόνο ΣΥΟΠ να το πείτε καθαρά να το ξέρουμε όλοι μας. Όμως θα είναι το έσχατο ανάχωμα για διολίσθηση της κοινωνίας.
  • Αμ, το άλλο. Θα παρέχουν λένε την ευκαιρία στους αξιωματικούς να έχουν μερική απασχόληση πέραν του ωραρίου εργασίας. Για όνομα του Θεού Σαββάκη και Ηλίκο μας. Ποιος κατέβασε τέτοια ιδέα; Δηλαδή να πηγαίνει ο φαντάρος στην καφετέρια και να παραγγέλνει καφέ σκέτο ή φρέντο εσπρέσο και να του τον παρασκευάζει ο λοχαγός ή ο επιλοχίας του . Κι ακόμη να τον διατάζει να του σερβίρει το βράδυ το κοκτέιλ στο μπαράκι. Ο άλλος να δουλεύει σε περίπτερο και να πηγαίνει ο υφιστάμενος του να του ζητάει τσίχλες και προφυλακτικά. Ο επιλοχίας να πηγαίνει να κτίζει στο σπίτι του φαντάρου κι αυτός να τον βλέπει και να χαχανίζει γιατί το πρωί του έκανε τον μάγκα με την στολή. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν θα χρειάζονται ρούχα εργασίας γιατί τα φαιοπράσινα είναι ιδανικά.  Ε, όχι κύριοι να ισοπεδώνεται τα πάντα. Με αυτό τον τρόπο διαλύεται η πειθαρχία στο στράτευμα και διαλύεται τους θεσμούς και τον σεβασμό προς τους ανώτερους στον στρατό.
  • Η πορεία μας ως χώρα είναι κατωφερής. Καθημερινά διαλυόμαστε και οι αξίες τσαλαπατιούνται. Όλοι συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο. Ενίοτε από άγνοια και κάποτε λόγω επιφανειακής προσέγγισης των πραγμάτων.