ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Αν ήταν ηθοποιοί του 60 τα στελέχη του ΔΗΣΥ ποιοι άραγε θα ήταν;  Σκόρπιες πιπεράτες σκέψεις με φακέλους και Δεν Ξεχνώ

 • Α, φυσικά οσονύπω θ’ ακούσουμε για την ποιότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων εν όψει σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο Κοινοβούλιο, όπως η ιδιωτικοποίηση του 20% της ΣΥΤΑ , η αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης . Τι νομίζετε ότι κάνουν όλη μέρα. Καλύτερη ομάδα ο ένας, δυνατότερη ο άλλος, σταθερή ο επόμενος, με προοπτική ο παρακάτω. Ρε μπας και αντί για ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων θα έχουμε ...πυγμαχικούς αγώνες; Ναι αλλά να μην δεχθούμε εμείς τις γροθιές ως...θεατές του αγώνα.
 • Αν ήταν ηθοποιοί του 60 τα στελέχη του ΔΗΣΥ ποιοι άραγε θα ήταν; . Τώρα είναι που θα μας πεις και ότι ο   Νίκος Τορναρίτης είναι… ο Κούρκουλος, ο Δημήτρης Δημητρίου ο… Βασιλάκης Κκαίλας, ο Γιώργος Γεωργίου… Ξανθόπουλος , ο Λευτέρης Χριστοφόρου … Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου… Λογοθετίδης και η  Αννίτα Δημητρίου… Μελίνα Μερκούρη. Πάντως σίγουρο είναι ότι ο Φούλης είναι …ο Φιλοποίμην Φίνος, ο Κψστάκης Κωνσταντίνου… Στέφανος Στρατηγός ,ο Νίκος Νουρής… Ντίνος Ηλιόπουλος ... και ο Αντρέας ΚυπριανούΚώστας Χατζηχρίστος .

Παρασκήνιο από την Newsbomb ΕΔΩ

 • Προσέξατε όμως ότι οι κατά τ’ άλλα λαλίστατοι έως και φαφλατάδες πολιτικοί δεν άνοιξαν το στόμα τους να μιλήσουν για την διαπλοκή στο θέμα του υπολογισμού των φόρων επιχειρηματιών; Έστω να διαμαρτυρηθούν γιατί  μπαίνουν όλοι στο ίδιο σακί...  Ουφ αυτές οι λερωμένες πολιτικές φωλιές. Βρομάνε πολύ και θα μας κολλήσουν και καμιά ασθένεια...
 • Ούτε σατανιστές να ήταν...Μα πριν θάψουν τα πλάσματα να τσακώνονται για ευθύνες. Οι διαπλεκόμενοι της διαπλοκής...  
 • Σύνθημα που βλέπουμε στους τοίχους της Λευκωσίας, αφιερωμένο στους πολιτικούς μας: «Μην κρύβεται τον ΗΛΙΟ πίσω από τις πολυκατοικίες».
 • Τελικά η ιστορία της Κύπρου περιστρέφεται γύρω από τα Φακελάκια και τους φακέλους των ερευνών για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Και υπάρχουν και τα ππούλια(γραμματόσημα) για αποστολή των φακέλων. Ποια; Μα εμείς οι πολίτες. Τι μαγική λέξη. Κακοδιαχείριση μας λένε και καθάρισαν. Μαζί της και τα εκατομμυριάκια των φορολογούμενων.
 • Τελικά το  « Δεν Ξεχνώ» δεν είναι κατάλληλο σύνθημα για το Κυπριστάν. Αν ήταν ...ξεχνούμε για να περνούμε καλά…

Οι εξευτελιστικές συντάξεις και τα ψέματα για το χρέος των 7 δισεκατομμυρίων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αρλούμπες είναι τα περί κοινωνικής πολιτικής κ. ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ μας

 • Σπαγκοραμμένοι  μόνο θα μετέρχονταν τέτοιου είδους μεθόδους . Να έχουν τα χρήματα φυλαγμένα και να μην ξοδεύουν λελογισμένα για να ζήσουν καλύτερα. Εκτός κι αν δεν τα έχουν και φαγώθηκαν τα χρήματα, οπόταν ότι λένε είναι παραμύθια της Χαλιμάς και συνήθη  ψέματα προς κάλυψη παρανομιών και άλλων αβελτηριών.
 • Ε, δεν είναι δυνατό να μας λένε ότι το κράτος χρωστάει στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ( ΤΚΑ) 7 δισεκατομμύρια Ευρώ και οι παροχές που δίνονται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ. Ε, δεν γίνεται να παίρνουν άνθρωποι 400 Ευρώ σύνταξη και το κράτος να χρωστάει τόσα πολλά χρήματα στο ΤΚΑ. Κάπου δεν κολλάνε όλα αυτά. Τι σπαγκοραμμένο είναι το ΤΚΑ και δεν δίνει στους μεριδιούχους του και τα φυλάει στις Τράπεζες; Ποιος τους εξουσιοδότησε να κάνουν κάτι τέτοιο;
 • Αρλούμπες λοιπόν είναι τα περί κοινωνικής πολιτικής κ. ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ μας. Όταν βασανίζονται οι απόμαχοι της ζωής τότε το κράτος είναι ανάλγητο και σκληρό έναντι όσων θα έπρεπε να συμπαρίσταται και να βοηθάει. Αυτός είναι ο ορισμός της κοινωνικής πολιτικής και όχι κουβεντούλες προς κατανάλωση. Οι συνταξιούχοι που έχουν πραγματική ανάγκη, να ζουν υποφερτά και σε επίπεδο ζωής αντάξιο των Ευρωπαίων. Έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών ίσως δεν μερίμνησαν ή γιατί οι τότε συνθήκες της εργασιακής τους ζωής δεν τους υποβοήθησαν να έχουν τις ανάλογες εισφορές. Ε, τι θα τους τιμωρήσουμε δηλαδή. Το κράτος είναι τιμωρός; Αν είναι τιμωρός αρχίστε από τα οικονομικά σκάνδαλα…
 • Όσον αφορά το χρέος του κράτους προς το ΤΚΑ να σημειώσουμε ότι αποτελεί έγκλημα για το οποίο θα έπρεπε να τιμωρηθούν αρκετοί Πρόεδροι Δημοκρατίας- Υπουργοί Εργασίας. Το κράτος όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες – προφασιζόμενοι ότι θα πραγματοποιήσουν έργα- έβαζε χέρι  και ουσιαστικά έκλεβαν χρήματα των πολιτών που συνεισέφεραν στο ΤΚΑ. Μιλάμε για την ΚΛΟΠΗ του ΑΙΩΝΑ. Τα λεφτά φυσικά δανεικά και αγύριστα.
 • Περνάμε και στο σοβαρότερο. Αρκετές φορές σε στιγμές έξαρσης βουλευτές, όπως ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ του ΔΗΣΥ επισήμαναν ότι θα έπρεπε να ειπωθεί η αλήθεια στον λαό. Δηλαδή ότι τα 7 δις. που είναι το χρέος του κράτους προς το ΤΚΑ διαγράφηκαν μετά από απαίτηση της τρόικας την εποχή των μνημονίων. Μάλιστα κύριοι και ενώ το γνωρίζουν μας κοροϊδεύουν ότι η οφειλή από το κράτος υπάρχει και επιστρέφεται κατά καιρούς. ΨΕΜΑΤΑ- ΨΕΜΑΤΑ- ΨΕΜΑΤΑ.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ

Στρατός μόνο για φτωχούς και με λοχαγούς- γκαρσόνια που θα σερβίρουν σε στρατιώτες προωθεί το Υπ. Άμυνας

«Μαστιγώνουν» τον εγκέφαλο μας και τον οδηγούν σε  δαιδαλώδεις ατραπούς

 • Τελικά είναι σίγουρο ότι πάμε καλά σ’ αυτό τον τόπο και δεν υπεστήκαμε ομαδική παράκρουση; Ε, μα δεν γίνεται καθημερινά να μας τρελαίνουν και να μας οδηγούν σε σημείο που να διερωτόμαστε αν ζούμε σε ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή στον πραγματικό κόσμο. Λες και «μαστιγώνουν» τον εγκέφαλο μας και τον οδηγούν σε  δαιδαλώδεις ατραπούς που καταλήγουν πάντα στο παράλογο και το αδιέξοδο. Κι επειδή δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά μάλλον κάτι άλλο κρύβουν και επιθυμούν να προωθήσουν.
 • Τα τελευταία που ακούσαμε είναι αυτά που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας και μάλιστα πέρασαν και ως νομοσχέδια από το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπερ μεθερμηνευόμενο η συλλογική σοφία των κρατούντων το ενέκρινε …Και τι λένε οι πάνσοφοι μας, με μπροστάρη τον ΥΠΑΜ ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΗ ( άρχισαν τα μπανάκια Αρχηγέ μου;).
 • Κατ’ αρχάς όλα αυτά συμβαίνουν σε ημικατεχόμενη πατρίδα και με τους Τούρκους να έχουν εισβάλει στο νησί και στην ΑΟΖ μας , αλλά εμείς δεν τους βλέπουμε γιατί είναι στην θάλασσα !!! Λοιπόν το πρώτο νομοσχέδιο αναφέρει ότι στρατεύσιμοι που λαμβάνουν αναβολή στράτευσης ή προσωρινή απόλυση για λόγους σπουδών καταβάλουν χρηματική εγγύηση που θα κατακρατείται σε περίπτωση προσωρινής απόλυσης. Η εγγύηση που θα καταβάλουν – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- θα είναι 10 χιλιάδες Ευρώ. Ουάου, ουάου και ουάου.
 • Δηλαδή φέραμε από το παράθυρο την ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ. Γιατί πέστε μου πόσοι γονείς και ιδιαίτερα μαμάδες θα αφήσουν τα μωρά να βασανιστούν για 14 μήνες θητείας; Και αν το ποσό είναι τόσο χαμηλό ακόμη και όσοι δεν έχουν τα χρήματα θα κάνουν δάνειο για να μην στρατευτεί το μωρό. Να σας πούμε αγαπητοί μας Αγγελίδη- Λεοντάρη ότι πρόκειται περί άκρως αντισυνταγματικού νομοσχεδίου που καταπατά την ισότητα των ανθρώπων και διαχωρίζει τις τάξεις.  Στο Στρατό αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα πηγαίνουν μόνο οι φτωχοί. Κατά δεύτερο στον στρατό αλλάζουν πολλά στους άντρες και μόνο όσοι υπηρέτησαν την πατρίδα τους ακόμη το θυμούνται με νοσταλγία.
 • Οι μοναδικές φιλίες που κρατούν εφ’ όρου ζωής είναι εκείνες που αναπτύσσονται στον στρατό και ρωτήστε όποιον υπηρέτησε την θητεία του. Η ατάκα « σειρά μου» μας ακολουθεί όλους, σε ολόκληρη την ζωή και σε όλες τις εκφάνσεις της. Αν θέλετε να κάνετε επαγγελματικό στρατό με μόνο ΣΥΟΠ να το πείτε καθαρά να το ξέρουμε όλοι μας. Όμως θα είναι το έσχατο ανάχωμα για διολίσθηση της κοινωνίας.
 • Αμ, το άλλο. Θα παρέχουν λένε την ευκαιρία στους αξιωματικούς να έχουν μερική απασχόληση πέραν του ωραρίου εργασίας. Για όνομα του Θεού Σαββάκη και Ηλίκο μας. Ποιος κατέβασε τέτοια ιδέα; Δηλαδή να πηγαίνει ο φαντάρος στην καφετέρια και να παραγγέλνει καφέ σκέτο ή φρέντο εσπρέσο και να του τον παρασκευάζει ο λοχαγός ή ο επιλοχίας του . Κι ακόμη να τον διατάζει να του σερβίρει το βράδυ το κοκτέιλ στο μπαράκι. Ο άλλος να δουλεύει σε περίπτερο και να πηγαίνει ο υφιστάμενος του να του ζητάει τσίχλες και προφυλακτικά. Ο επιλοχίας να πηγαίνει να κτίζει στο σπίτι του φαντάρου κι αυτός να τον βλέπει και να χαχανίζει γιατί το πρωί του έκανε τον μάγκα με την στολή. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν θα χρειάζονται ρούχα εργασίας γιατί τα φαιοπράσινα είναι ιδανικά.  Ε, όχι κύριοι να ισοπεδώνεται τα πάντα. Με αυτό τον τρόπο διαλύεται η πειθαρχία στο στράτευμα και διαλύεται τους θεσμούς και τον σεβασμό προς τους ανώτερους στον στρατό.
 • Η πορεία μας ως χώρα είναι κατωφερής. Καθημερινά διαλυόμαστε και οι αξίες τσαλαπατιούνται. Όλοι συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο. Ενίοτε από άγνοια και κάποτε λόγω επιφανειακής προσέγγισης των πραγμάτων

Τα ΣΥΝΑΓΕΡΜικούλια παλικαράκια της φακής και οι σερβιέτες με φτερά που δίνονται στην Πινδάρου.

Οι επονομαζόμενοι Προεδρικοί δεν επιθυμούν την παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία του ΔΗΣΥ

 • Που είναι όλα αυτά τα παλικάρια της φακής που μας έλεγαν ότι θα εκπαραθυρώσουν τον Φούλη, θα του κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση και θα επιχειρήσουν να βάλουν τον ΔΗΣΥ σε περίοδο αλλαγών; Μάλλον αποκοιμήθηκαν. Κουβέντες του καφενέ και των κομμωτηρίων . ΟΥΔΕΙΣ έχει τα κότσια να τα βάλει και με τον Φούλη, αλλά και τους άλλους Προέδρους κομμάτων, γιατί κι αυτός θέλει ρουσφέτι. Ε, ναι δεν λέγεται ρουσφέτι όταν δεν αξίζεις για κάποιο αξίωμα και αφού σε προωθήσει το κυβερνών κόμμα σε διορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ακόμη και βουλευτής- Ευρωβουλευτής- Δήμαρχος - αζάς να γίνεις χρειάζεται να σε εγκρίνει ο κομματικός μηχανισμός και να βάλει το χεράκι του ο Πρόεδρος του κόμματος για να εκλεγείς.
 • Οπόταν αντιλαμβάνεστε το σενάριο τρόμου που συμβαίνει με τους διορισμούς. Κάποιος διορίζεται, όχι γιατί είναι άριστος των αρίστων, αλλά γιατί είναι ΥΠΑΚΟΥΟΣ και καλός στρατιώτης στο κόμμα. Και όταν διαπιστωθεί η ανεπάρκεια του και επηρεαστεί η κοινωνία και η πατρίδα, δεν ψάχνουμε ποιος τον διόρισε, αλλά φορτώνουμε τα πάντα στο αδύναμο ανθρωπάκι που συνθλίβεται υπό το βάρος της εξουσίας που κατέχει και της θέσης που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει…
 • Κάπως έτσι συνέβη και στον ΔΗΣΥ. Δημιουργήθηκε περιρρέουσα ατμόσφαιρα από ψιθύρους και κουβεντούλες που μετέδιδαν τα Συναγερμικούλια παλικαράκια της φακής στους δημοσιογράφους, οι οποίοι και τα μετέφεραν σαν βαποράκια δημιουργώντας κλίμα. Τελικά τζίφος.
 • Πάντως εμείς στην newsbomb.com.cy σας περιγράψαμε σε ρεπορτάζ από την περασμένη Κυριακή τι θα γινόταν την Δευτέρα στην συνεδρία του Π.Γ. του ΔΗΣΥ σε αντιδιαστολή με όσα μετέδιδαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Λοιπόν υπό τον τίτλο «Γκρουπ θέραπι – εκτόνωση και ενότητα μέχρι νεωτέρας στον ΔΗΣΥ-η σιωπή Αβέρωφ που τα βρήκε με Χάρη αναφέραμε χαρακτηριστικά : « Ομαδική Ψυχοθεραπεία με διαλέξεις και προσεγγίσεις για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που θα συνοδεύονται και από κριτική κατά της ηγεσίας αλλά και της Κυβέρνησης και με πόρισμα – δηλώσεις που θα κατατείνουν προς την ανάγκη για ενότητα προς το καλό του κόμματος, της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και της Κύπρου, θα είναι τα στοιχεία που  θα συνθέτουν την συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ την ερχόμενη Δευτέρα.
 • Όσοι δε πιστεύουν ότι θα αμφισβητηθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και η ηγεσία του κόμματος λόγω της ήττας στις Ευρωεκλογές, απλώς δεν γνωρίζουν την εσωκομματική λειτουργία των μεγάλων κομμάτων . Όμως οι δελφίνοι που περιφέρονται στα κόμματα ξέρουν καλά ότι η ενίσχυση του κόμματος τους σημαίνει και περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική για διορισμό , οπόταν και οι φωνές και οι κραυγές διυλίζονται…

Ο Κουλίας βάζει μπουρλότο στο ΔΗΚΟ και μιλάει για άνιση μεταχείριση υπέρ Μαυρίδη με καταγγελίες μέχρι την Ε.Ε

Οι παροχές της Ε.Ε δίνουν προβάδισμα στους Ευρωβουλευτές που επεναδιεκδικούν…

 • Ο αφέτης ρίχνει την πιστολιά για την εκκίνηση, αλλά οι αθλητές δεν ξεκινούν όλοι από την γραμμή εκκίνησης.  Κάποιοι εξ αυτών έχουν ντοπαριστεί με ουσίες προερχόμενες από τους διοργανωτές των αγώνων, οπόταν και έχουν σχετικό πλεονέκτημα και φυσικά περισσότερες ελπίδες για να κερδίσουν. Κάπως έτσι συμβαίνει και στις Ευρωεκλογές κατά τον βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για άνιση μεταχείριση υπέρ του επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή του κόμματος ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ.
 • Οργισμένος ο Κουλίας από όσα συνάντησε στον προεκλογικό αγώνα θεωρεί ότι οι Ευρωβουλευτές που επαναδιεκδικούντον θώκο, ξεκινούν από πλεονεκτική θέση την κούρσα των Ευρωεκλογών, ιδιαίτερα σε κόμματα με μικρότερη δεξαμενή ψήφων, αφού ο ανταγωνισμός καθίσταται άνισος λόγω των ευεργετημάτων που παρέχονται στους εκπροσώπους των χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την διάρκεια της θητείας τους, τα οποία καθίστανται ΥΠΕΡΟΠΛΑ που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν.
 • Και δεν έμεινε μόνο στα λόγια ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΚΟ, αφού απέστειλε επιστολή ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε και πιο συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της Κύπρου ΛΑΖΑΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ και στο αμέσως προσεχές μέλλον και προς το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, στο οποίο καταγράφει με αριθμούς και διευθύνσεις την προνομιακή μεταχείριση της Ε.Ε έναντι των Ευρωβουλευτών , οι οποίοι σχεδόν καθίστανται άτρωτοι σε περίπτωση επιθυμίας τους να διεκδικήσουν εκ νέου την έδρα στην Ευρωβουλή. Κι όλα αυτά με λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων όπως επισημαίνει και φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις του και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν…
 • Όσα συνάντησε στον προεκλογικό αγώνα τα οποία και καταγράφει στην επιστολή του και ενδεχομένως να προκύψει και θέμα προς συζήτηση στην Βουλή, ήταν πρωτόγνωρα όπως τα είπε ο κ. Κουλίας και τα κατάγραψε ο Διοικητής της ΞΥΠ που παρεπιδημεί στο Κοινοβούλιο του Κυπριστάν λόγω υπηρεσιακών αναγκών,  αφού ο αντίπαλος του Κώστας Μαυρίδης εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που παρέχει η Ε.Ε δημιούργησε σκληρό πυρήνα ψηφοφόρων και η αντιμετώπιση του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη στην εκλογική μάχη.
 • Ο κ. Κουλίας  περιγράφει τα προνόμια του Ευρωβουλευτή, όπως η ευκαιρία να φιλοξενήσει γύρω στα 500 άτομα στις Βρυξέλλες με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, την διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων και συνεδριών με την χρηματοδότηση της Ε.Ε, αλλά κυρίως και προπάντων, πέραν του παχυλού μισθού και των άλλων κονδυλίων που παρέχονται για εργοδότηση συνεργατών τόσο στο γραφείο του στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και σε αντίστοιχα που λειτουργεί στην χώρα του.
 • Προφανώς η επιρροή που αποκτά κάποιος μέσω των ταξιδιών και άλλων παροχών στους ψηφοφόρους καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την αντιμετώπιση του αν ληφθεί υπόψη ότι οι Κύπριοι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στις παρεχόμενες χορηγίες από υποψηφίους…