ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η νίκη Μητσοτάκη απτό παράδειγμα της εγκατάλειψης ιδεολογιών & οι Κύπριες κυρίες του σόου

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η νίκη Μητσοτάκη απτό παράδειγμα της εγκατάλειψης ιδεολογιών & οι Κύπριες κυρίες του σόου

Μας έριχναν κανένα κοκαλάκι μέσω δανείων και διαβιούσαμε κι εμείς εν μέσω ουτοπιών και ψευδαισθήσεων

  • Πραγματικά διαβιούμε σε φαύλο κράτος που χρειάστηκαν τα χαστούκια, καλύτερα ας τα οριοθετήσουμε, τα γρονθοκοπήματα των ξένων, για να μας συνεφέρουν και να φυσικά το κατάφεραν για όλους. Ακούγοντας περί των προνομίων που παραχωρούνται σε ορισμένους προνομιούχους, που αφορούν μέχρι και πολλαπλές συντάξεις, πραγματικά παθαίνεις αλλεπάλληλα σοκ και ορισμένες φορές και ψυχικό πέρα- δώθε. 
  • Αν είναι δυνατό δηλαδή να υπάρχει μακρύς κατάλογος δικαιούχων, που να απολαμβάνουν τέτοιου είδους προκλητικά προνόμια, έστω κι αν το κράτος – κάποτε- ευημερούσε και είχε αποθέματα . Και όλοι σιωπούσαμε, γιατί μας έριχναν κανένα κοκαλάκι μέσω δανείων και διαβιούσαμε κι εμείς εν μέσω ουτοπιών και ψευδαισθήσεων.

Παρασκήνιο από το Newsbomb ΕΔΩ

  • Φυσικά η χρησιμοποίηση παρελθόντος χρόνου είναι λάθος, αφού τα προνόμια εξακολουθούν να απολαμβάνουν αρκετοί, χωρίς ο κατάλογος να περιορισθεί στο ελάχιστο.
  • Το δυστύχημα είναι ότι συνεχίζει το κράτος να πληρώνει- δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι-  για να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, να πηγαίνουν ταξίδια, να διεκπεραιώνουν τις προσωπικές τους εργασίες και να διακινούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου , χωρίς να καταβάλουν σεντ. Να κάνουν οι κυρίες τους σόου και να κορδώνουν μέσα στα αυτοκίνητα που εκμισθώνει το κράτος.
  • Ζούσαμε και μάλλον συνεχίζουμε να διαβιούμε όλοι τελικά σε μια μεγάλη φούσκα και σε μια εικονική πραγματικότητα. Που όταν έσπασε η φούσκα και μας προσγείωσαν οι ξένοι πάθαμε αναταραχή και καταλογίζουμε τις ευθύνες της κατάντιας μας στους Ευρωπαίους, χωρίς κι εμείς να αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη, που ήταν και πολλά και σημαντικά.
  • Συναφές και αλληλένδετο και αυτό που ακολουθεί. Η ιδεολογία σταδιακά παραπαίει και δίνει τη θέση της σε μια κριτική σταχυολόγηση  των θέσεων και των απόψεων του εκάστοτε κόμματος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Το φτωχό, έως ανύπαρκτο, ποσοστό του 1% των ανθρώπων που ψηφίζουν βάσει των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για το τέλος των ιδεολογιών. Κάτι που κάνει φτωχότερη την πολιτική και προωθεί την κομματική πολυσυλλεκτικότητα. Το 27% της παραδοσιοκρατίας, που ψηφίζει πάντα το ίδιο κόμμα, δεν βασίζεται καθαρά σε ιδεολογικά κριτήρια, αλλά περισσότερο στην οικογενειακή πολιτική τοποθέτηση.
  • Παράδειγμα, για τα πιο πάνω, αποτελεί το γεγονός ότι 4 στους 10 πολίτες καθορίζουν τις πολίτικες τους πεποιθήσεις αναλογιζόμενοι τις κομματικές προτάσεις καθώς και το ότι το 18% των ψηφοφόρων επιλέγει ανάλογα με τις απόψεις  και τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών χωρίς να κοιτάζει τη γενική, κομματική πολιτική
  • Η νίκη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην Ελλάδα αποτελεί απτό παράδειγμα της εγκατάλειψης των ιδεολογιών. Πλέον οι άνθρωποι ψηφίζουν με άλλα κριτήρια, αφού η μοναδική τους έγνοια είναι η επιβίωση. Οπόταν αναπτύσσεται το ένστικτο της επιβίωσης που καθοδηγεί τα πάντα…