ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Διδάσκουν αξιοπρέπεια οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί στον μαύρο Ιούλιο

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Διδάσκουν αξιοπρέπεια οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί στον μαύρο Ιούλιο

Μαύρος Ιούλιος και πάλι… Μπήκαν και στο θάνατο ανάμεσα μας τα κόμματα

  • Φευγαλέα τα είδαμε στις ειδήσεις. Ανάμεσα στην κατανάλωση εδεσμάτων ή στο πρώτο χασμουρητό λόγω της κούρασης από το θαλάσσιο μπάνιο ή τον κάματος της καθημερινότητας, είδαμε και την σχετική είδηση στα τηλεοπτικά κανάλια. Μονολογήσαμε. Πέρασαν κιόλας οκτώ χρόνια απ΄ εκείνη τη φοβερή – καταραμένη μέρα που η ασυδοσία και η αχαπαροσύνη με ψήγματα εγκληματικής αδιαφορίας, οδήγησε στο θάνατο 13 ανθρώπους στη ναυτική βάση του Μαρί.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Ψάξαμε να δούμε πόσο ο χρόνος επηρέασε τους συγγενείς. Την μάνα των διδύμων, τους συγγενείς των πυροσβεστών, την σύζυγο του Διοικητή του Ναυτικού, αλλά και τα παιδιά τους, τις μάνες , τους πατεράδες, τους συγγενείς , τις φίλες , τις γυναίκες και όλους αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτοί με την θλίψη στο πρόσωπο, γιατί ο πόνος για το χαμό αγαπημένων ανθρώπων είναι αβάσταχτος να στέκουν περήφανοι και αγέρωχοι. Για να διδάξουν σε όλους εμάς τι θα πει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Διαβάστε επίσης: Μαρί: Η μητέρα των διδύμων στέλνει μήνυμα στην οικογένεια του Δ. Χριστόφια

  • Κι όμως κι αυτούς τους ανθρώπους τους χωρίσαμε. Μπήκαν και στο θάνατο ανάμεσα μας τα κόμματα. Πόσο τρομακτικό και ανατριχιαστικό ακούγεται. Ούτε στο θάνατο δεν αφήνουν ελεύθερους τους ανθρώπους. Θέλουν κι εκεί να ελέγχουν την κατάσταση.
  • Όσο κι αν προσπαθείτε να καλύψετε τα αδικαιολόγητα, όσο κι αν προσπαθείτε να κρυφτείτε από τους ανθρώπους, να ξεγελάσετε τους ψηφοφόρους, να καμωθείτε ότι δεν σας αγγίζουν τα εγκλήματα η έλλειψη συγνώμης και τα παρεπόμενα της θα σας κατατρέχουν. Άλλοι κρύφτηκαν στην Ελβετία, άλλοι στα αξιώματα και άλλοι στις ψευτο-δικαιολογίες.
  • Οι ερινύες θα στροβιλίζουν πάντα το μυαλό σας και να περιμένετε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα περάσετε από τη ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Εκεί θα πρέπει να πείτε την αλήθεια. Και ότι αποφανθεί ο αδέκαστος κριτής. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει. Κανείς δεν μπορεί να μην παραστεί λόγω αξιώματος και σχήματος. Η απόφαση είναι εκτελεστέα και δεν σηκώνει αναβολές…Α, και μην ξεχάσουμε. Εκεί δεν περνάνε τα ψέματα, οι δικολαβισμοί και οι πολιτικές αρλούμπες…
  • Στον καταραμένο τόπο πάντα υπάρχουν μήνες που σημαδεύονται από καταστροφές, οδύνες, νεκρούς. Μνημόσυνα, μαυροφορεμένες μάνες, χαμένες ζωές.  Η κατάρα που κατατρέχει τον τόπο μας εδώ και χρόνια μας στιγμάτισε και πάλι μήνα Ιούλιο.

 Παρασκήνιο από το Newsbomb ΕΔΩ

  • Σοκαρισμένοι δεχθήκαμε ακόμη ένα κτύπημα της μοίρας που προστέθηκε κι αυτό στην χάντρα των τραγωδιών που μνημονεύουμε σ’ αυτό τον τόπο. Πόσες αμαρτίες Θεέ μου πρέπει να πληρώσουμε για να μας Συγχωρέσεις; Δεν αντέχουμε άλλο. Προσπαθούμε να επουλώσουμε το ένα τραύμα , τη  μια πληγή και αμέσως ανοίγει άλλη. Ε, δεν μπορούμε άλλο. Φτάνει πια κλάματα και οδυρμούς. Θέλετε να μας διώξετε απ΄ αυτό τον καταραμένο τόπο; Καμιά Συμπόνια και Αγάπη; Καμιά φροντίδα σε όλους εμάς τους πονεμένους;
  • Πώς να μαζέψουμε για μια ακόμη φορά τα κομμάτια μας και να πορευθούμε στο μέλλον , για να σώσουμε την πατρίδα μας από την χιμούσα πληγή που μας ταλαιπωρεί από το 1974; Δεν έχουμε άλλες αντοχές. Κουραστήκαμε να κλαίμε και να πονάμε. Πόσο κλάμα. Πόσα μνημόσυνα και κηδείες; ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ.