ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η τιμωρία των ΗΠΑ στην Τουρκία και οι ρωγμές του Ερντογάν θα γίνουν οσονούπω… χαλάσματα

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η τιμωρία των ΗΠΑ στην Τουρκία και οι ρωγμές  του Ερντογάν θα γίνουν οσονούπω… χαλάσματα

Ο τρόμος που ενσπείρουν για ολοκληρωτική παράδοση φυσικού αερίου

  • Κατάφεραν να ενσπείρουν τον φόβο και τον πανικό στον λαό για να μπορέσουν να εφαρμόσουν ευκολότερα τα άνομα σχέδια τους που σχετίζονται την παρούσα στιγμή με τον διαμοιρασμό- αν προτιμάτε παράδοσης της συντριπτικής πλειοψηφίας- του φυσικού αερίου με τους Τούρκους. Ανέχονται τα πάντα που λέει και κάνει ο Ερντογάν, τον παρουσιάζουν άτρωτο και ανίκητο φθάνοντας στα όρια της ΥΠΟΤΑΓΗΣ για να εκφοβίσουν τον κόσμο και να μην αντιδράει στην όποια λύση με διασύνδεση την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και φυσικά την όδευση του αγωγού μέσω Τουρκίας.
  • Στην παράνοια που προκάλεσαν δεν ακούγεται οποιαδήποτε άποψη ή ρεπορτάζ – αφού και τα μίντια παίζουν τον δικό τους ρόλο στην διασπορά του τρόμου στην κοινωνία- περί προβλημάτων στην Τουρκία. Τέτοια είναι η αγάπη τους που οι ψυχολόγοι επεξεργάζονται το νέο προχωρημένο σύνδρομο, το επονομαζόμενο του Κυπριστάν , αφού εκείνο της Στοκχόλμης διαλύθηκε από την στάση των Ελλήνων της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Έτσι κι εμείς επιχειρούμε σήμερα μέσω δημοσιεύματος που αλιεύσαμε από τον τύπο που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους θέματα ( defence- point.gr) να καταδείξουμε ότι πληρώνει βαρύ κόστος η Τουρκίας και μάλιστα από τους Αμερικάνους. Έτσι να μην νομίζουμε ότι ο Σουλτάνος τα ξεπερνάει όλα αβρόχοις ποσίν και είναι παντοδύναμος. 

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι κωλοτούμπες, ο ψυχολογικός εκβιασμός περί διχοτόμησης & η προτίμηση στον Τσαβούσογλου

  • «Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, η απόφαση της κορυφαίας αμερικανικής εταιρίας κατασκευής αεροκινητήρων, Pratt & Whitney, να τερματίσει την κοινοπραξία με την τουρκική Turkish Technic, αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς αναπόφευκτα ερμηνεύεται και με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ενώ προφανής είναι και η σύνδεση με την προοπτική απόκτησης των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II από την τουρκική Αεροπορία (THK), αφού είναι εύλογος ο συλλογισμός, ότι τέτοια απόφαση δύσκολα θα προχωρούσε αν ο δρόμος δεν είχε εμπόδια…
  • Οι δυο εταιρίας είχαν συστήσει το κοινοπρακτικό σχήμα Turkish Engine Center (TEC) το 2009, με έδρα το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διενεργούσε συντηρήσεις, επισκευές και συνολικότερες επιδιορθώσεις (overhaul) αεροκινητήρων, τόσο για την Turkish Airlines, όσο και για άλλες εταιρίες αερομεταφορών της Τουρκίας, της Ευρώπης και χωρών της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το Παρασκήνιο

  • Δέκα χρόνια μετά όμως, προκύπτει ότι η Pratt & Whitney εξέφραζε συχνά πυκνά τη δυσφορία της για τον ποιοτικό έλεγχο της Turkish Engine Center, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εντάσεις στη σχέση μεταξύ των δυο εταίρων, που οδήγησε στη λήψη της απόφασης διακοπής των εργασιών, η οποία θα οδηγήσει πιθανότατα σε απώλεια των 250 θέσεων εργασίας που είχαν δημιουργηθεί.
  • Πρόκειται για μια απόφαση με ευρύτερες προεκτάσεις, η οποία ασφαλώς δυσφημεί την τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία, σε μια στιγμή μάλιστα που επιχειρείται να διαφημιστεί η προσπάθεια της χώρας να αναπτύξει μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς…
  • Εν ολίγοις, πλήττει τη φιλοδοξία του καθεστώτος Ερντογάν να επιδείξει το 2023 που θα γίνουν προεδρικές εκλογές, τον μέγιστο βαθμό “αυτάρκειας” στη λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και “απεξάρτησης” από τους ξένους προμηθευτές…