ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Ο σκληρός δίσκος των Κυπριακών εγκεφάλων τα βουνά με τα ψέματα και οι βραχυκυκλωμένοι στα στεγανά των κομμάτων

Δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

* Μπορεί να έχουμε το μειονέκτημα να μην αντιδρούμε  ως λαός σε όσα μας πλασάρουν και σε όσα συμβαίνουν για εμάς χωρίς την δική μας έγκριση, λόγω κυρίως του πρότερου πολυτάραχου βίου της πατρίδας μας , ο οποίος ήταν διανθισμένος με βίαιους κατακτητές, αλλά στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας καταγράφονται τα πάντα. 

Κι όμως ακόμη οι επαγγελματίες πολιτικοί του Κυπριστάν , δεν αντιλήφθηκαν ότι ο σκληρός δίσκος των Κυπριακών εγκεφάλων έχει μεγάλη χωρητικότητα και κυρίως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός. 

 •  Έτσι και οι περιβόητοι πολιτειακοί αξιωματούχοι πίστεψαν ότι θα ξεχάσει η κοινωνία ‘όλα εκείνα που συνέβησαν και τα « βουνά» με ψέματα που αράδιασαν στους πολίτες, για να καλύψουν τα εγκληματικά λάθη των κυβερνήσεων τους. Εμείς τους προειδοποιούσαμε, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και δεν έχουμε περιθώριο ως λαός να δεχόμαστε ένα σωρό ψέματα που μας αραδιάζουν ανερυθρίαστα και με προφανή στόχο και σκοπό, να καλύψουν τα λάθη τους. 

 

 • Δεν έχουν την μεγαλοψυχία να παραδεχτούν έστω και μια φορά ότι έκαναν λάθος και ότι η πολιτική τους οδήγησε σε εγκλήματα και τον λαό σε ανέχεια. Πάντα έχουν στο στόμα την απάντηση περί των ευθυνών των άλλων και των λαθών των ξένων, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν το θάρρος να παραδεχτούν ότι έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης. 

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: ΔΗΣΑΚΕΛ ενωμένο και πάλι για χάρη της μαντίλας έδωσαν την χαριστική βολή στον Χαμπιαούρη

 • Δυστυχώς γι’ αυτούς στις εκλογές δεν ψηφίζουν μόνο κομματικοί παρατρεχάμενοι και αυλικοί τους και ως εκ τούτου υπάρχουν πολίτες που δεν ξεχνούν όσα έλεγαν και όσα προέβαιναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε πολιτειακά αξιώματα. 
 •  Συνεχίζουν όμως να επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους και δεν κάνουν την  αυτοκριτική τους για να παραδεχτούν ότι εγκληματούν σε βάρος του τόπου, για όλα εκείνα που επιχειρούν να συγκαλύψουν.
 •  Τα κόκκινα και γαλάζια παιδιά του κομματικού σωλήνα θέλουν να καταστρέψουν και τα σχολεία…

 Οι εκπαιδευτικοί μοιάζουν με ποδοσφαιριστές που η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και φταίει μόνο ο προπονητής

 •  Γαλουχημένοι στα κομματικά αναμορφωτήρια και καθοδηγούμενοι από τους ινστρούχτορες των νεολαιίστικων οργανώσεων οι μαθητές της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ( ΠΣΕΜ), καθημερινά επιχειρούν να παρακωλύσουν ή έστω να αναβάλουν κάποιες εκ των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, που βεβαίως είναι προς όφελος τους. Και σίγουρα, προτεραιότητα τους δεν είναι η αναβάθμιση των ΒΥΘΙΣΜΕΝΩΝ δημόσιων σχολείων, αλλά η υπακοή στους κομματικούς αρχηγούς που θα υποβοηθήσουν την ανέλιξη τους στην πολιτική σκηνή. 
 • Αν ήθελαν να προσφέρουν, θα έπρεπε να βρεθούν στους δρόμους και να διεκδικήσουν δυναμικά την  ανακοπή της καταρράκωση της δημόσιας παιδείας, αφού στις εξετάσεις πιάνουν συνεχώς πάτο και υποχωρούν προς δική τους ζημιά. Ακόμη η ΠΣΕΜ, θα έπρεπε να καταλάβει, ότι χωρίς την απαιτούμενη πειθαρχία,  παραγωγικό σχολείο δεν γίνεται και πρόοδος δεν πρόκειται να επιτευχθεί…Και η πειθαρχία, αρχίζει από την εμφάνιση του μαθητή που δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη αλλά να είναι ΚΟΣΜΙΑ και χωρίς εξαλλοσύνες. . 
 • Όσο δε για τα περί οπισθοδρόμησης που μας πλασάρουν και η ΠΣΕΜ και άλλοι ψευτο-διανοούμενοι και εκσυγχρονιστές, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα κόκκινα και τα γαλάζια παιδιά της οργάνωσης. Εσείς κύριε Πρόεδρε της ΠΣΕΜ, όταν πηγαίνετε σε εκδήλωση της ΕΔΟΝ, όπου και ανήκετε, φοράτε μήπως γαλάζια μπλούζα  ; Αλλά κι εσείς μέλη της ΠΣΕΜ, όταν θα είστε σε εκδηλώσεις της ΜΑΚΙ- ΝΕΔΗΣΥ  φοράτε ολοκόκκινη μπλούζα; Προφανώς και όχι, οπόταν μην σαμποτάρετε το συγκεκριμένο μέτρο που θα υποβοηθήσει στην αναβάθμιση των σχολείων…
 •  Η καταστροφή των σχολείων, επήλθε λόγω της κομματικής ανάμιξης. Όπως ποδηγέτησαν όλη την άλλη κοινωνική- οικονομική ζωή, επιθυμούν να κάνουν το ίδιο και στα σχολεία με απρόβλεπτες διαστάσεις…Ας αποφασίσουν τα κόμματα να αφήσουν επιτέλους τα σχολεία να λειτουργήσουν αν θέλουν την αναβάθμιση τους και να μην καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για την προστασία τους. Ανάμεσα στα άλλα κατορθώματα τους, θα καταγραφεί και η διάλυση του δημόσιου σχολείου.
 • Το σύνδρομο του χαρτοπαίκτη , ο πολιτικός ναρκισσισμός και το χειροκρότημα στις λαϊκές οργανώσεις- εθνικόφρονα σωματεία
 • Βιώσαμε τα ανθρώπινα όρια , την αφέλεια , την αχαπαροσύνη και την αμέλεια.

 

* Ανάμεσα στα ευεργετήματα που μας προσέφερε η Κυβέρνηση Τσίπρα ,κατά πανομοιότυπο τρόπο με αντίστοιχες δικές μας και αρκετούς πολιτειακούς αξιωματούχους που μας περιτριγυρίζουν είναι και ότι μας παρότρυνε να ασχοληθούμε και με ψυχιατρικά θέματα και να εμβαθύνουμε σε ανθρώπινες συμπεριφορές. Νοιώσαμε την ανάγκη να ψάξουμε και να ψαχτούμε ως άνθρωποι, να αναζητήσουμε άλλους δρόμους και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. 

 

*Βιώσαμε τα ανθρώπινα όρια , την αφέλεια , την αχαπαροσύνη και την αμέλεια. Αντιληφθήκαμε πόσες τραγικές συνέπειες μπορεί να επισωρεύσει ο ανθρώπινος ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ. Διαγνώσαμε ότι, αν ο άνθρωπος καταληφθεί από τέτοιους είδους ψυχισμούς, προκαλεί προβλήματα δυσεπίλυτα και ενίοτε καταστροφικά στο περιβάλλον του. 

 

*Ο ναρκισσισμός επισωρεύει και ένα σωρό άλλα σύνδρομα , όπως του αυτοκράτορα, του παντογνώστη και άλλα παρεμφερή( ας με συγχωρήσουν οι ψυχίατροι για τις αδόκιμες ερμηνείες των όρων), ιδιαίτερα όταν ο παθών κατέχει εξουσία. Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου βιώσαμε σε όλο του το μεγαλείο τον πολιτικό ναρκισσισμό και τα παρεπόμενα του, όπως και κατά αντίστοιχο τρόπο τα αδέλφια μας στην Ελλάδα. Νοιώσαμε περίπου σαν πειραματόζωα ανθρώπων που μετρούσαν τις αντοχές μας και κυρίως έπαιζαν με την νοημοσύνη μας.  

 

 • Ανάμεσα στ’ άλλα σύνδρομα οι ανώτατοι μας άρχοντες εμφάνισαν και το σύνδρομο του χαρτοπαίχτη ( εκτός κι αν το παρουσίασαν και προηγουμένως και λόγω της πολυδιάστατης τους δράσης δεν το εντοπίσαμε). Ο οποίος( χαρτοπαίκτης)  έχει σαν κύριο όπλο του την μπλόφα. Ε, μην μου πείτε ότι δεν ήταν μπλόφα να προσκαλείς τους δανειστές της Τρόικα ή κουαρτέτου ή θεσμοί ή Μαργαρίτα η Μαργαρώ ή όπως αλλιώς λέγονται, να έρθουν να φέρουν τα χρήματα τους για να σωθεί ο τόπος, που οι ίδιοι με τις ενέργειες τους οδήγησαν στην καταστροφή και να δηλώνεις με ύφος και στιλάκι , ότι θα τους επιβάλεις τους όρους σου.

Σούπερ αυτοκόλλητα φιλαράκια έγιναν Μητσοτάκης- Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Σούπερ αυτοκόλλητα φιλαράκια έγιναν Μητσοτάκης - Αναστασιάδης

Ο Ερντογάν ΕΝΩΣΕ την Κύπρο και την Ελλάδα και οι μονομερείς αποφάσεις ειρήνης

 

 • Οι λυκοφιλίες μεταξύ πολιτικών είναι θέμα που χρήζει μελέτης από ψυχολόγους και λοιπούς κοινωνιολόγους, έτσι ώστε να αντιληφθούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί πως τα καταφέρνουν να μεταλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να παρουσιάζονται σαν κολλητά φιλαράκια …

 

 • Απτό παράδειγμα η αντίστοιχη που αναπτύσσεται μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και για όσους παρέστησαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ήταν το σημείο αναφοράς. Φαίνεται ότι ο Ερντογάν μπορεί  να ΕΝΩΣΕ – αφού δεν τα καταφέραμε με άλλο τρόπο- την Κύπρο και την Ελλάδα…

 

 • Κι επειδή στόχος μας είναι να σας ενημερώνουμε αδιαλείπτως, ο πράκτορας της ΞΥΠ που ταξίδευσε στην Ελλάδα για να καλύψει την συνάντηση, επέστρεψε με έκθεση πεπραγμένων για τα όσα διαμείφθηκαν στην συνάντηση Μητσοτάκη- Αναστασιάδη και λοιπών αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη…

 

 •  Η αίσθηση είναι ότι παρά τις συγκρούσεις του παρελθόντος, όταν ο Αναστασιάδης στήριζε τον Τσίπρα στην συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε και σε μείζονα θέματα, εντούτοις φαίνεται ότι αφέθηκαν όλα να καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος. Χάραξαν κοινή πορεία και φαίνεται ότι τα βρίσκουν σε προσωπικό επίπεδο , κάτι που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο,  αν προσμετρηθεί και η διαφορετική αισθητική και αντίληψη σε μείζονα θέματα που έχουν οι δυο άντρες.

 

 • Όπως μας πληροφόρησε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΞΥΠ ( Ξιούριος Υπηρεσία Πληροφοριών) που παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος και για το Κυπριακό και κυρίως για το ενεργειακό, για το οποίο Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν δυνάμεις και θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στην περιοχή. 

 

 • Προφανώς, κατάλαβαν ότι δεν έχουμε και άλλη επιλογή και η επιβίωση μας ως Ελληνισμός , εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από τα ενεργειακά και τον χειρισμό που θα γίνει ως προς την αξιοποίηση τους. Όσον αφορά το Κυπριακό, έστω και αν τον κατηγορούν οι πρώην ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ του ΝΑΙδες , φαίνεται ότι ο Αναστασιάδης διαπίστωσε ότι το θηρίο δεν χρειάζεται υποχωρήσεις για να εξευμενιστεί…

 

 • Ας είναι και μετά από κάμποσα χρόνια, να αντιλήφθηκε ο Πρόεδρος μας ότι με ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ αποφάσεις ειρήνης τίποτε δεν επιτυγχάνουμε. Ούτε με φρου – φρου και αρώματα. 

 ΔΗΣΑΚΕΛ ενωμένο και πάλι για χάρη της μαντίλας έδωσαν την χαριστική βολή στο Κωτσιούι τον Χαμπιαούρη…

 • Παρουσιάζονται σαν τσακωμένο καβγαδάκι που ολημερίς ανταλλάσσουν εχθρικά μηνύματα κα το βράδυ επιδίδονται σε περιπτύξεις…
 • Ξαφνικά ταρακουνήθηκαν άπαντες και διαπίστωσαν ότι στο Κυπριστάν υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο αποτελεί ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ βόμβα που θα εκραγεί πολύ σύντομα. Η έλλειψη πολιτικής σε όλα τα επίπεδα από την Κυβέρνηση, η μικρόνοια των κομμάτων και η τσαπατσουλιά που αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα σ’ αυτό τον τόπο, οσονούπω θα προκαλέσουν απανωτές εκρήξεις και θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και το Κυπριστάν. Δεν υπερβάλουμε ούτε και βλέπουμε φαντάσματα. Θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα, όπως και για άλλα θέματα που επισημάναμε και κάποιοι αμφισβητούσαν…

 

 • Και επειδή όπου γάμος και χαρά πρώτα είναι τα κόμματα και ιδιαίτερα τα μεγάλα, νάσου και αναβίωση του ΔΗΣΑΚΕΛ , που για λίγο μόνο καιρό χώρισαν αλλά και πάλι μαζί …Δεν μπορούν να χωρίσουν αυτά τα κόμματα, γιατί τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν, έστω και αν παρουσιάζονται σαν τσακωμένο καβγαδάκι που ολημερίς ανταλλάσσουν εχθρικά μηνύματα κα το βράδυ επιδίδονται σε περιπτύξεις…
 • Βρήκαν πάλι να αναβιώσουν τον έρωτα τους, με την υπόθεση του επεισοδίου με την μαντίλα. Κι ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, συνήθως ταλαιπωρεί τους βουλευτές του ΑΚΕΛ στην εγγραφή και συζήτηση θεμάτων , στην προκειμένη περίπτωση  μετά χαράς ενέγραψε σχετικό θέμα και ανέλαβε να το παίξει σκληρότερος και ο πλέον ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ συνεπικουρούμενος από την βουλευτή του κόμματος του ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. 

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Τα κόκκινα και γαλάζια παιδιά του κομματικού σωλήνα θέλουν να καταστρέψουν και τα σχολεία

 • Επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας – προφανώς ξέχασαν ότι είμαστε σε εποχή που ο ΔΗΣΥ πρόσκειται στην Κυβέρνηση - μπροστά στα έκπληκτα μάτια του εκπροσώπου του Υπουργείου ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΑΣΟΥΜΗ, ο οποίος και είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος τους. Τι να πει ο Νικόλας, καθότι ήπιων και χαμηλών τόνων άνθρωπος προσπαθούσε να τους καθησυχάσει ότι θα γίνουν τα αναγκαία. Μάταια, αυτοί ωρύονταν και φώναζαν για τις παραλείψεις και τις ενέργειες του Διευθυντή. Έριξε και το αμίμητο ο κ. Χατζηγιάννης, ότι ο Διευθυντής του σχολείου που ενεχόταν στο επεισόδιο με την μουσουλμάνα μαθήτρια ετοιμάζει το κίνημα κατά της μαντίλας. Τα χάπια μου ρε Κυριάκο…