ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μέτρα κατά της Τουρκίας ελπίζοντας η Συρία να γίνει το Βιετνάμ του Ερντογάν

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μέτρα κατά της Τουρκίας ελπίζοντας η Συρία να γίνει το Βιετνάμ του Ερντογάν

Η Κύπρος είχε και έχει 1974 λόγους να αντιδράσει στην νέα γενοκτονία

* Τόση πια είναι η απάθεια μας; Εκτός κι αν το σοκ από την εισβολή στην Συρία, έξυσε τις πληγές του 1974 και ο φόβος μας για το θηρίο που επιτίθεται σε όλους τους γείτονες του, προκάλεσε σιωπή. Δεν μιλάμε όμως για την νέα γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη , αφού η Τουρκία κατέστη πρωτοπόρος ανά το Παγκόσμιο στο είδος. Η ιστορία και ο πολιτισμός της είναι διάσπαρτη με αίμα και πόνο.

* Μετεξελίχθη σε αιμοβόρο θηρίο που κατασπαράσσει τα πάντα…Δεν αφήνει τίποτε στο πέρασμα του. Και μετά λένε ότι οι επιφυλάξεις όσων εκφράζουν αμφιβολίες ότι η Τουρκία θα φανεί συνεπής σε οποιαδήποτε λύση στην Κύπρο σε θέματα ασφαλείας είναι υπερβολικές και προσχηματικές. Μα αφού καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα και η εισβολή στην Συρία απτό παράδειγμα, ότι αποτελούν τον λαό που λαθροβιεί σε βάρος των υπολοίπων..

* Καιρός όμως δεν είναι να προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, μέτρα κατά του αιμοβόρου θηρίου τώρα που βλέπουν όλοι μπροστά τους τις ειδεχθείς πράξεις του. Η καταλληλότερη ίσως ευκαιρία - αν και μπορούσε να γινόταν και παλαιότερα- για να προτείνουμε κυρώσεις και να χτυπήσουμε την Τουρκία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας το εκμεταλλευτούμε τώρα που υπάρχει γόνιμο έδαφος. Και φαίνεται από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων, όπως των Σκανδιναβών που μέχρι πρότινος ήταν φίλοι της Τουρκίας ότι είναι κατάλληλη η στιγμή.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

* Απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας να προτείνει στην ΕΕ επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία- αντίστοιχο μέτρο είχε προταθεί και πρόσφατα σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου από το ΕΛΑΜ λόγω παραβιάσεων στην ΑΟΖ-  και την ίδια ώρα Νορβηγία και Φινλανδία ανακοίνωσαν την παύση εξαγωγής οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία. Ταυτόχρονα Ισπανία και Ιταλία, λόγω της εισβολής στη Συρία, αποσύρουν τις συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας που βρίσκονταν στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΔΩ

* Ακόμη μπορούν να παρθούν και να προταθούν και άλλα μέτρα στην Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε στις 17 Οκτωβρίου και η υιοθέτηση τους θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκία, έστω και αν κάποιοι την θεωρούν άτρωτη. Τουλάχιστο σε επίπεδο Ε.Ε να δοθεί το μήνυμα . Μέτρα όπως:

– Επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ
– Αποκοπή των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δίνονται στην Τουρκία και στο Ψευδοκράτος
– Οριστικό τέλος στις προσπάθειες για τελωνειακή ένωση Τουρκίας – ΕΕ
– Επιβολή εμπάργκου όπλων προς την Τουρκία από την ΕΕ
– Ενεργοποίηση του άρθρου 42 (7) της Συνθήκης της ΕΕ
– Αφαίρεση των ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από όσους Τουρκοκυπριους αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και υποστηρίζουν την εισβολή στη Συρία

* Η Κύπρος είχε και έχει 1974 λόγους να αντιδράσει στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, όταν αυτές διεξάγονται και στα εδάφη μας. Ελπίζοντας ότι η Συρία θα γίνει το Βιετνάμ του…Ερντογάν.