ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Το ψευδοττάβανο του BOSS, τα εντερικά των παρουσιαστριών , η Παιχνιδούπολη και το πηγαίο ταλέντο…

Σκόρπιες πιπεράτες σκέψεις

 • Τα κόμματα αντί να είναι φορείς πολιτικής, η μοναδική τους ενασχόληση είναι το ρουσφέτι και η προώθηση της αναξιοκρατίας , υποχρεώνοντας τους πολίτες να ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ για να πάρουν ότι δικαιούνται και εν πάση περιπτώσει γι’ αυτό που πληρώνονται να κάνουν οι πολιτικοί. Για το Κυπριακό δεν θα αναφερθούμε γιατί θα χρειαστεί να βάλουμε τα κλάματα έως και να αφαιρέσουμε από το διάφανο κεφάλι μας τις εναπομείνασες τρίχες…
 • Εκατομμύρια  γραπτά μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στέλνονται καθημερινά . Ο νέος τρόπος επικοινωνίας που θα είναι η απαρχή και άλλων δεινών για το τόπο. Αν αυτό δεν σημαίνει αποξένωση, τότε ποιο είναι; Αν με τον φίλο σου επικοινωνείς γραπτώς και όχι δια ζώσης τότε γίναμε μεγαλούπολη αν και δεν διαφέρουμε από ΠΑΙΓΝΙΔΟΥΠΟΛΗ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΔΩ

 • Μέχρι και δράκους –βιαστές κόπι φτιάξαμε σ’ αυτό το τόπο. Η ζήλεια του Κυπραίου δεν έχει όρια. Μπας και δει τον άλλο να κάνει κάτι. Αμέσως να τον μιμηθεί και να τον αντιγράψει.
 • Παρεμπιπτόντως αναμένουμε από αυτές τις παρουσιάστριες να κάνουν επίδειξη και τα εντερικά και άλλα τους απόβλητα… Τα μόνα που κρατούν ως προσωπικά Και καλά αυτές έχουν βίτσιο και θέλουν να εκτίθενται. Τα παιδιά τους, τι φταίνε; 
 •  « Στην Κύπρο όπου το μόνον πράμα που είναι αληθινό…εν το ψευδοττάβανον, τζιαι ούλλα εν ανοργάνωτα εκτός…που το οργανωμένο έγκλημα. Οι διάφοροι βολεμένοι και ελέγχοντες τα κύρια γρανάζια του « Συστήματος», προτιμούν ο πολίτης να είναι διπλωματούχος και πτυχιούχος - αλλά όχι μορφωμένος , φανατικός οπαδός του κόμματος, ελλιπώς ενημερωμένος, μόνιμος ψηφοφόρος, φανατικός οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας , καταναλωτής και τηλεθεατής από μικρή ηλικία, μέλος του face book, φανατικό μέλος της θύρας τάδε, πιστός θεατής της τάδε σαπουνόπερας, να έχει ψεύτικους και πρόσκαιρους ήρωες κ.λπ. Σε αυτές τις συνθήκες ο ρόλος του καλού πολίτη είναι ακόμη πιο σοβαρός και πιο σημαντικός.»
 • Για σου ρε (BOSS) μου, σκιτσογράφε, καθηγητή μου, γίγαντα της ηθικής και της ανθρωπιάς. Τα πιο πάνω είναι αποφθέγματα- ατάκες του μέγιστου ΣΩΤΟΥ ΒΟΣΚΑΡΙΔΗ που εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης είναι και σπάνιας κοπής άνθρωπος …
 • Υπάρχουν σ’ αυτό τον τόπο και οι άνθρωποι που αποτελούν την άλλη Κύπρο, που απέχει από τους πολιτικούς και την πολιτική της διαφθοράς, της μιζέριας, της ανεπάρκειας , της μετριότητας και της λαμογιάς. Κάποια στιγμή αυτές οι δυνάμεις θα εμφανιστούν για να πάρει η Κύπρος την θέση που της αξίζει και όχι αυτή που την κατέταξαν οι μέτριοι και φελλοί που μας διοικούν…
 • Το μοναδικό πράγμα που ζηλεύω στους ανθρώπους είναι το γνήσιο και πηγαίο τους ταλέντο. Αυτό ρε παιδί μου το χάρισμα που διαθέτουν, το άγγιγμα του Πλάστη που τους δίνει κάτι ξεχωριστό , διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Ο Θεός επειδή είναι δίκαιος έδωσε σε όλους τους ανθρώπους κάποιο χάρισμα. Αυτοί που το ανακάλυψαν είναι ευτυχισμένοι. Όσοι το έκαναν και επάγγελμα τους, αγγίζουν την τελειότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέτρα κατά της Τουρκίας ελπίζοντας η Συρία να γίνει το Βιετνάμ του Ερντογάν.

Η Κύπρος είχε και έχει 1974 λόγους να αντιδράσει στην νέα γενοκτονία

* Τόση πια είναι η απάθεια μας; Εκτός κι αν το σοκ από την εισβολή στην Συρία, έξυσε τις πληγές του 1974 και ο φόβος μας για το θηρίο που επιτίθεται σε όλους τους γείτονες του, προκάλεσε σιωπή. Δεν μιλάμε όμως για την νέα γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη , αφού η Τουρκία κατέστη πρωτοπόρος ανά το Παγκόσμιο στο είδος. Η ιστορία και ο πολιτισμός της είναι διάσπαρτη με αίμα και πόνο.

* Μετεξελίχθη σε αιμοβόρο θηρίο που κατασπαράσσει τα πάντα…Δεν αφήνει τίποτε στο πέρασμα του. Και μετά λένε ότι οι επιφυλάξεις όσων εκφράζουν αμφιβολίες ότι η Τουρκία θα φανεί συνεπής σε οποιαδήποτε λύση στην Κύπρο σε θέματα ασφαλείας είναι υπερβολικές και προσχηματικές. Μα αφού καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα και η εισβολή στην Συρία απτό παράδειγμα, ότι αποτελούν τον λαό που λαθροβιεί σε βάρος των υπολοίπων..

* Καιρός όμως δεν είναι να προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, μέτρα κατά του αιμοβόρου θηρίου τώρα που βλέπουν όλοι μπροστά τους τις ειδεχθείς πράξεις του. Η καταλληλότερη ίσως ευκαιρία - αν και μπορούσε να γινόταν και παλαιότερα- για να προτείνουμε κυρώσεις και να χτυπήσουμε την Τουρκία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας το εκμεταλλευτούμε τώρα που υπάρχει γόνιμο έδαφος. Και φαίνεται από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων, όπως των Σκανδιναβών που μέχρι πρότινος ήταν φίλοι της Τουρκίας ότι είναι κατάλληλη η στιγμή.

* Απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας να προτείνει στην ΕΕ επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία- αντίστοιχο μέτρο είχε προταθεί και πρόσφατα σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου από το ΕΛΑΜ λόγω παραβιάσεων στην ΑΟΖ-  και την ίδια ώρα Νορβηγία και Φινλανδία ανακοίνωσαν την παύση εξαγωγής οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία. Ταυτόχρονα Ισπανία και Ιταλία, λόγω της εισβολής στη Συρία, αποσύρουν τις συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας που βρίσκονταν στην Τουρκία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η κατάδυση του Άντρου με τον Νιαζί και στο θάλαμο αποσυμπίεσης το ΑΚΕΛ

Δεν ακούσαμε…καταδίκασε ο Τ/Κ ευρωβουλευτής την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία;

 •  Προσβλήθηκαν από τη νόσο των δυτών ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και οι παρατρεχάμενοι του, αλλά αρνούνται να μπουν στο θάλαμο αποσυμπίεσης , για να γλιτώσουν και επιμένουν να κάνουν καταδύσεις σε μεγάλο βάθος.
 • Κι όμως το ΑΚΕΛ, αυτή την εικόνα παρουσιάζει στην κοινωνία και ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να παρουσιάζονται ως ουραγοί της πολιτικής , χωρίς να συγκινούνται από τη νοσηρή κατάσταση που παρουσιάζει το κόμμα αυτή την εποχή λόγω κυρίως της αποσύνθεσης του και της άνευ προσανατολισμού κατεύθυνσης του στο Κυπριακό.
 • Ο κ. Κυπριανού που παίζει πλέον κάθε μέρα που περνάει κορώνα- γράμματα την πολιτική του καριέρα, δείχνει παγιδευμένος, αφού οι τοποθετήσεις του περί Εθνικού θέματος προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους συντρόφους…Ε, δεν γίνεται ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η  εισβολή στην Συρία από τους αιμοσταγείς Τούρκους, να εγκαινιάζεις γραφείο στην κατεχόμενη περιοχή που κατακτήθηκε από τους ίδιους βάρβαρους με αντίστοιχο τρόπο.
 • Χάθηκαν οι βδομάδες, οι μέρες , οι μήνες να κάνεις τα εγκαίνια του γραφείου του φίλου σου του ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ; Ε, δεν γίνεται να πίνεις κόκκινο κρασί και να τρως καναπεδάκια αστειευόμενος όταν σφάζονται οι Κούρδοι… Εξάλλου, στο κόμμα υπάρχουν κι άλλοι εκτός από τον Νιαζί. Πολλά επένδυσες σ’ αυτόν και θα φορτωθείς και τα επίχειρα των πράξεων του.
 • Δεν ακούσαμε, αλλά  καταδίκασε την εισβολή στην Συρία ο Νιαζί; Γιατί με την υιοθέτηση της Τουρκικής γλώσσας στην Ε.Ε, την επίθεση κατά του 16χρονου που αφαίρεσε την  Τουρκική σημαία στην Λύση, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και ήταν λαλίστατος. Τώρα σώπασε ή δεν βλέπει τηλεόραση στο πολυτελές του γραφείο στις Βρυξέλλες.
 • Ρίγος διαπέρασε όλους από την τελευταία κατάδυση με Νιαζί, αφού  τα απελπιστικά ποσοστά στήριξης της ηγεσίας στις κρυφές δημοσκοπήσεις που φυλάγονται καλά κρυμμένες στην Εζεκία Παπαϊωάννου , καταδεικνύουν ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ,  παρουσιάζονται απογοητευμένοι έως και εξοργισμένοι από τη στάση της ηγεσίας του κόμματος η οποία δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , αλλά σκαρφίζεται ήττες…
 • Ο σύνδεσμος βετεράνων – αποστράτων ( Κασουλίδης- Μαρκίδης- Καζαμίας- Χρήστου) δολοφόνησαν την υστεροφημία τους

 

Η κυβίστηση Κασουλίδη και η συνεννόηση Χρήστου – Καζαμία με Άντρο- ΑΚΕΛ.

 • Ο σύνδεσμος βετεράνων και αποστράτων πολιτικών θα επισκεφθεί όλους τους αρχηγούς κομμάτων για να τους μεταφέρει τις απόψεις τους γι το Κυπριακό. Κατείχαν αξιώματα ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ- ΜΑΡΚΙΔΗΣ- ΧΡΗΣΤΟΥ- ΚΑΖΑΜΙΑΣ και τώρα που παίρνουν τις παχουλές συντάξεις και απολαμβάνουν το παίζουν υπερκομματικοί και σοφοί περί του Κυπριακού, πάντοτε εκ τους ασφαλούς καθότι αποκαταστημένοι οικονομικά ….
 • Καλά όταν ήσασταν στον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και ρίχνατε βέλη ο ένας εναντίον του άλλου, διχάζοντας την κοινωνία μας λέγατε ψέματα και υποκρινόσασταν για να μαντρίσετε τα’ αρνιά ; Τώρα θυμηθήκατε να μας το παίξετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να μας μιλήσετε για ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ;
 • Δηλαδή παραδέχεστε, ότι μας κοροϊδεύατε και οι διαφορές σας ήταν πλαστές και για το θεαθήναι ή καλύτερα για να εξυπηρετήσετε τα κομματικά σας συμφέροντα και να πάρετε τα αξιώματα, τους μισθούς, τους συντάξεις και όλα τα συναφή.
 • Επιτέλους ανανήψτε. Μην ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ εν ψυχρώ την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ σας. Δεν απευθύνεστε σε χρυσόψαρα και μην υποτιμάτε την κοινωνία ότι είναι άβουλη και αμνήμων και σιωπά. Κι αν είναι έτσι, εσείς είστε οι κύριοι υπεύθυνοι γιατί ήσασταν ηγέτες των κομμάτων σας.
 • Ότι Χρήστου και Καζαμίας ήταν συνεννοημένοι με τον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και το ΑΚΕΛ για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ και να την ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ δεν χρειάζεται να κάνει έρευνα η ΞΥΠ για να το αποδείξει. Δεν ασχολούμαστε ως υπηρεσία με αυτονόητα και ευκόλως εννοούμενα που παραλείπουμε. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα…όπως να ψάξουμε γιατί αυτοί οι απόστρατοι της πολιτικής ιδιαίτερα  ο Κασουλίδης ένοιωσε την ανάγκη να χτυπήσει το κόμμα που του προσέφερε τα πάντα…
 • Και τι θα κάνετε δηλαδή; Θα χειροκροτήσετε τον Άντρο και θα του πείτε ότι σωστά τα λέει στο Κυπριακό. Τέτοια ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ή αλλιώς ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ δεν ξαναείδαμε από πολιτικούς της εμβέλειας του Κασουλίδη και του Μαρκίδη

 

Χρώματα και αρώματα της περιρρέουσας και το τσουνάμι των ναρκωτικών που μας πνίγει…

Από την ημέρα που οι πολιτικοί φωνάζουν κατά των δυστυχημάτων , αυτά αυξήθηκαν

 • Ακούσατε πολλούς επαΐοντες περί φόνων και λοιπών αστυνομικών μυθιστορημάτων όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο όλοι μας σοκαρισμένοι ξεχνούμε κάτι.  Ότι είχαμε πρόσφατα,  τρεις φόνους αθώων ανθρώπων για να πάρουν την δόση τους κάποιοι ναρκομανείς.. Εμείς προ καιρού αναφερόμαστε στο τσουνάμι που κατακλύζει την κοινωνία μας και ονομάζεται χρήση ναρκωτικών. Επιτέλους ας ανανήψουν οι  πάντες.
 • Καιρός είναι να χτυπήσουν το κακό στην ρίζα του. Αν θέλουν μπορούν και να συλλάβουν τους εμπόρους ναρκωτικών και να καθαρίσουν την κοινωνία προτού είναι αργά. Αν και με τους τρεις φόνους σε μια μέρα μάλλον είναι πολύ αργά…
 • Σε μια κοινωνία όπου η γειτόνισσα, γνωρίζει και πότε οδεύεις προς αποβολή των αποβλήτων σου, δεν μπορούν να καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τους εμπόρους ναρκωτικών που δηλητηριάζουν την κοινωνία…
 • Από την ημέρα που οι πολιτικοί φωνάζουν κατά των δυστυχημάτων , αυτά αυξήθηκαν. Ούτε κι αυτά δεν τους αντέχουν…
 • Πάντα είχα την απορία να μου περιγράψει κάποιος τι είναι αυτή η περιρρέουσα που επικαλούνται αρκετοί και ορισμένοι την βρίσκουν και ιδιαίτερα συνωμοτική και επίφοβη για τον κόσμο. Έχει τέλος πάντων κάποιο άρωμα και την ξεχωρίζουν; Η δυσοσμία ή ευωδία που αναδύεται, όπως το βλέπει καθένας, είναι ιδιαίτερα αισθητή και αν μπορεί μας την περιγράψει κάποιος επαΐων.
 • Ακόμη και συνάδελφοι δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται σε χρώματα και αρώματα της περιρρέουσας,  δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος , για να μας καθοδηγήσουν κι εμάς που δεν μυριζόμαστε τέτοια..
 • Πόσο μάλλον πολιτικοί που κι αυτοί επικαλούνται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για να βροντοφωνάξουν ότι η συνωμοσία για να πληγεί η προσπάθεια τους για οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό είναι ιδιαίτερα αρωματισμένη. Φαίνεται όμως ότι οι κλιματικές αλλαγές και η τρύπα του Τούρκου ( όπως η αντίστοιχη του όζοντος), δεν τους αφήνουν να μυριστούν την πραγματική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.