ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Ομοσπονδία ιδεολογικών προσανατολισμών ή αλλιώς πολιτικός αχταρμάς με δυνάμεις αριστίνδην

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Ομοσπονδία ιδεολογικών προσανατολισμών ή αλλιώς πολιτικός αχταρμάς με δυνάμεις αριστίνδην

Συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων

  • Οι πολιτικοί αναλυτές και ιστοριογράφοι θα έχουν αρκετό υλικό για να διαμορφώσουν τα πονήματα τους από την δράση όσων απασχολούνται με τα κόμματα της Κύπρου και ιδιαίτερα της προσπάθειας που καταβάλουν να μας πείσουν ότι κάνουν ανοίγματα είτε με την μορφή νέων δυνάμεων, είτε με κατ’ επιλογήν (αριστίνδην) υποψηφίους ή και με τις επονομαζόμενες προσωπικότητες.
  • Η δημιουργία, η πορεία και η κατάκτηση της εξουσίας, θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης αρκετών μελετών και σχετικών εγχειριδίων πολιτικής. Προφανώς και έφεραν στην πολιτική ζωή, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά την παγκόσμια, αρκετές καινοτομίες που αξίζει τον κόπο να παρατηρηθούν και αναλυθούν.

Καθημερινό παρασκήνιο από το Newsbomb ΕΔΩ

  • Λόγω και της επικαιρότητας μια εκ των καινοτομιών που συζητείται είναι και οι επονομαζόμενες, συνιστώσες. Δηλαδή, κάτι όπως λέμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΩΝ, που συμπυκνώθηκαν σε ένα κόμμα. Αν και θεωρητικά όλοι ξεκινούσαν ως αριστεροί- γαλάζιοι, ο καθένας είχε την δική του απόχρωση. Και τελικά όπως λέει και στο άσμα του ο μέγας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ,  «ρούχα μαζί που πλύθηκαν /και έχουνε γίνει ροζ». Όπερ μεθερμηνευόμενο, αχταρμάς ή αν προτιμάτε συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων.
  • Το παράδειγμα της επιχείρησης για σύμπηξη πολιτικών κινημάτων δια των συνιστωσών βοά και καθοδηγεί. Δεν μπορεί ο αχταρμάς ανθρώπων να επιβιώσει για πολλά χρόνια ούτε και να δώσει την αναγκαία προοπτική. Στα όποια ταρακουνήματα του καραβιού θα αρχίσουν οι αποδράσεις και το εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων θα ανατινάξει την Συμμαχία στον αέρα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

  • Ας το έχουν υπόψη τους και όσοι επιχειρούν να ομοσπονδοποιήσουν κόμματα που είναι ανομοιογενή μεταξύ τους. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και δουλειά ημερών, χρόνων και κυρίως υπομονή και απομάκρυνση του εγωισμού και ναρκισσισμού από όλες τις πράξεις…
  • Εκτός κι αν προκύψει κάποιος χαρισματικός πολιτικός και καταφέρει να εμπνεύσει και να συνενώσει δυνάμεις. Μάλλον με ουτοπία και απλησίαστο όνειρο μοιάζει όλο το μίγμα…