ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας

Η ομοσπονδία ιδεολογικών προσανατολισμών ή αλλιώς… πολιτικός αχταρμάς με νέες δυνάμεις αριστίνδην

 Συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων.

 • Οι πολιτικοί αναλυτές και ιστοριογράφοι θα έχουν αρκετό υλικό για να διαμορφώσουν τα πονήματα τους από την δράση όσων απασχολούνται με τα κόμματα της Κύπρου και ιδιαίτερα της προσπάθειας που καταβάλουν να μας πείσουν ότι κάνουν ανοίγματα είτε με την μορφή νέων δυνάμεων, είτε με κατ’ επιλογήν (αριστίνδην)  υποψηφίους ή και με τις επονομαζόμενες προσωπικότητες.
 • Η δημιουργία, η πορεία και η κατάκτηση της εξουσίας, θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης αρκετών μελετών και σχετικών εγχειριδίων πολιτικής. Προφανώς και έφεραν στην πολιτική ζωή, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά την παγκόσμια, αρκετές καινοτομίες που αξίζει τον κόπο να παρατηρηθούν και αναλυθούν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

 • Λόγω και της επικαιρότητας μια εκ των καινοτομιών που συζητείται είναι και οι επονομαζόμενες, συνιστώσες. Δηλαδή, κάτι όπως λέμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΩΝ, που συμπυκνώθηκαν σε ένα κόμμα. Αν και θεωρητικά όλοι ξεκινούσαν ως αριστεροί- γαλάζιοι, ο καθένας είχε την δική του απόχρωση. Και τελικά όπως λέει και στο άσμα του ο μέγας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ,  «ρούχα μαζί που πλύθηκαν /και έχουνε γίνει ροζ». Όπερ μεθερμηνευόμενο, αχταρμάς ή αν προτιμάτε συνονθύλευμα ανθρωπίνων προσεγγίσεων και επιδιώξεων.
 • Το παράδειγμα της επιχείρησης για σύμπηξη πολιτικών κινημάτων δια των συνιστωσών βοά και καθοδηγεί. Δεν μπορεί ο αχταρμάς ανθρώπων να επιβιώσει για πολλά χρόνια ούτε και να δώσει την αναγκαία προοπτική. Στα όποια ταρακουνήματα του καραβιού θα αρχίσουν οι αποδράσεις και το εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων θα ανατινάξει την Συμμαχία στον αέρα.

 

Κυπριστάν: Ο συμπαθής τρελός της Ευρώπης - η άλλη Κύπρος και το κομπλιμέντο της Άντρης

Η αποβολή των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού από τον ΠΙΣ

 • Αν υπάρχει σχιζοφρένεια σε επίπεδο κρατών, προφανώς και το Κυπριστάν θα είναι βαριά άρρωστο. Ακόμη και οι κορυφαίοι ψυχίατροι- του είδους-  θα σήκωναν ψηλά τα χέρια μπροστά στην περίπτωση μας. Μάλλον θα καταλήγαμε σαν κράτος στο εργαστήριο για πειράματα.
 •  Εκτός κι αν έχετε την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι όταν δοκίμασαν το κούρεμα σε επίπεδο κράτους , επέλεξαν τυχαία το Κυπριστάν… Μπορεί να πιστεύετε δηλαδή ότι μας ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της εξυπνάδας του λαού μας. Εξάλλου αν θυμάστε στα χωριά, πάντα υπήρχε και ο συμπαθής τρελός.
 • Ε, μην μου πείτε ότι υπάρχει λογική εξήγηση και συνειρμός , συνέπεια και συνέχεια όταν παρακολουθεί κάποιος ειδήσεις σ’ αυτό το κράτος. Να βλέπει πέντε- έξη τύπους που ονομάζονται πολιτικοί να κρατούν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και να τσακώνονται συνεχώς για τα αυτονόητα, τα συνήθη τα καθημερινά . Χωρίς αντικείμενο και χωρίς  ιδιαίτερο λόγο και σημασία.
 • Και μετά να πέφτει η εικόνα με νεαρούς ανθρώπους πανέξυπνους, προοδευτικούς με καθαρά πρόσωπα , φιλότιμο και ιδέες που φτάνουν μέχρι και να βραβεύονται από για τις ανακαλύψεις τους! Ε, πέστε μου αν οι διάσημοι ψυχίατροι μπορούν να δώσουν εξήγηση , πως συνυπάρχουν σ’ αυτό το κράτος αυτοί οι δυο παράλληλοι κόσμοι.
 • Υπάρχει η Κύπρος των πολιτικών και η άλλη ( Κύπρος), αυτή των ανθρώπων που έχουν όραμα και προοπτική. Κι όμως αφήνουμε τους αδαείς, τους μέτριους, τους κομπλεξικούς να μας διοικούν και να καθορίζουν τις τύχες μας.

 

Το κράτος δικαστήριο η δίκη με τα διαβατήρια και όλοι μαζί τα έφαγαν

 Λες και βρισκόμαστε σε αίθουσα δικαστηρίου, με τους ευπαίδευτους δικηγόρους να αγορεύουν

 • Ζούμε σε κράτος- δικαστήριο. Ότι αποφασίσουν οι δικηγόροι υπακούμε τυφλά, χωρίς περιθώρια αντιδράσεων και λοιπών μεμψιμοιριών.  Για όλα τα θέματα λες και βρισκόμαστε σε αίθουσα δικαστηρίου, με τους ευπαίδευτους δικηγόρους να αγορεύουν … αναμένοντας την ετυμηγορία του Δικαστή , ο οποίος φυσικά δεν υπάρχει. Και οι πολιτικοί μας, καθότι η πλειοψηφία τους, δικηγόροι στο επάγγελμα, προσαρμόζουν την δράση τους ανάλογα με τον πελάτη.
 • Έτσι φτάσαμε στο σημείο, να εμφανίζονται στην επικαιρότητα δυο δικηγορικά γραφεία και να αποτελούν την ουσία ενός κυρίαρχου θέματος της επικαιρότητας και οι πολιτικοί μας να τοποθετούνται σε κάποιο εκ των δυο στρατοπέδων, προφανώς ανάλογα με τις σχέσεις που έχουν με το καθένα( δικηγορικό γραφείο) εξ αυτών. Και δεν μιλάμε για επουσιώδη θέματα , αλλά το κυρίαρχο της πολιτικής ζωής, δηλαδή αν σε όσα στήθηκε το κράτος και η επιβίωση του θα συνεχίσει να τηρεί τους ίδιους κανόνες…όπερ μεθερμηνευόμενο θα συνεχίζει να είναι και ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ και ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης ή θα το μετατρέψουμε σε άλλου είδους κέντρο…
 • Εκτός κι αν όλοι οι ευπαίδευτοι – δικηγόροι πολιτικοί συμμετέχουν σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου αναμιγνύοντας συναδέλφους τους, κρατικούς θεσμούς και λοιπούς ανθρώπους, έτσι ώστε να θολώσουν τα νερά και να μην βρεθεί οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο. Μπορεί και οι δικές τους ευθύνες να είναι ασήκωτες και στήνουν δίκες στο κράτος- δικαστήριο για να δημιουργήσουν συνθήκες που κατατείνουν προς αθώωση όλων , αφού οι πρωταίτιοι είναι πάντα  οι ίδιοι και οι πράξεις τους.

  Καθημερινό παρασκήνιο από το Newsbomb ΕΔΩ

Το Φυσικό αέριο η τελευταία ευκαιρία των εμπνευσμένων ηγετών μας

Χωρίς ψευτοπαλληκαρισμούς, αλλά φυσικά και να μην κρύψουμε το πλεονέκτημα μας

 • Ζούμε από συγκυρίες σ’ αυτό τον πλανήτη. Και πάντα οι συμπτώσεις, εν μέσω των κακουχιών, μας ευνοούν ως κράτος. Και αφού οι Τούρκοι το 1974 έκαναν λάθος μέρος για να κατακτήσουν ή έστω δεν τους άφησαν οι αγγλοαμερικάνοι, γιατί ήθελαν για δικό τους όφελος το σωστό χώρο, όπου υπάρχει φυσικός πλούτος, τότε ας εκμεταλλευτούμε κι αυτή την συγκυρία.
 • Μπορούν να συνυπάρξουν Κυπριακό πρόβλημα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, φτάνει οι εμπνευσμένοι μας ηγέτες να μπορούν να τα συνδυάσουν άψογα ή έστω το δικό μας ατού ( φυσικό αέριο) να αποβεί προς όφελος μας . Χωρίς ψευτοπαλληκαρισμούς, αλλά φυσικά και να μην κρύψουμε το πλεονέκτημα μας για να μην θυμώσουμε τους συνομιλητές μας ότι κάνουμε επίδειξη δύναμης.
 • Εμείς όλοι οι πολίτες που αντέξαμε αγόγγυστα και ματώσαμε από τα λάθη τους που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, απαιτούμε τουλάχιστο σε αυτό τον τομέα να επιδείξουν στάση υπεύθυνη, αποβάλλοντας τους μικροκομματισμούς και λοιπές αρλουμπολογίες …άνευ λόγου.
 • Περιμένουμε πάντως πότε θα αρχίσει να πωλείται το φυσικό αέριο, για να νοιώσουμε και ως λαός ότι μπορέσαμε να αναπνεύσουμε και έστω και αν υπεστήκαμε τα πάνδεινα λόγω της ανευθυνότητας των πολιτικών, έστω και τώρα μας προσφέρουν ανάσα ζωής και ελπίδα για το μέλλον.
 • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Και όλοι θα κριθούν για την διαχείριση του φυσικού αερίου. Αν είναι η ενδεδειγμένη, τότε όλα θα ξεχαστούν και τα λάθη τους που μας ταλαιπωρούν θα τα αναπολούμε σαν μια εμπειρία από τις δεκάδες που βιώσαμε ως πολίτες αυτού του ευλογημένου και καταραμένου συνάμα κράτους.