Φτου σου προδότη Παγδατή!

Φτου σου προδότη Παγδατή!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Το άρθρο του newsbomb.com.cy που διαβάστηκε περισσότερες φορές το 2017...

Με αφορμή επιστολή του βουλευτή Λάρνακας του ΔΗΚΟ, Χρίστου Ορφανίδη με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2017, που ζητούσε επιτακτικά την επιστροφή του Μάρκου Παγδατή στην Κύπρο για να λάβει μέρος σε τουρνουά τένις ενάντια στην Τουρκία, παραθέσαμε τη δική μας άποψη σχετικά με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής, με το άρθρο να μπαίνει στη λίστα με τα πιο πολυδιαβασμένα θέματα του newsbomb.com.cy για το 2017.

Διαβάστε επίσης: 

epistoli

 

Διαβάστε ξανά το άρθρο:

 

Αθλητής είναι ο Παγδατής και όχι εθνικός ήρωας...

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Στην Κύπρο χάσαμε το μέτρο. Από την μια ονομάζουμε εθνικούς ήρωες κάποιους που απλά αγωνίστηκαν, και αγωνίζονται για την πάρτη τους (κάτι που κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει) και από την άλλη με το πρώτο ολίσθημα τους μειώνουμε και τους ρίχνουμε στο κάλαθο των αχρήστων.

Δεν νομίζω ο Παγδατής να δήλωσε πουθενά ότι θέλει να ανακηρυχτεί εθνικός ήρωας και σίγουρα κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να συνδυάσει ένα τουρνουά τένις με την αγάπη για την πατρίδα.

Δείτε επίσης: 

Από την άλλη, ο Βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, (ναι! Υπάρχει τέτοιος βουλευτής) με τις πόσες χιλιάδες ευρώ τον μήνα, με τα τόσα επιδόματα και με τα τόσα ωφελήματα που απολαμβάνουν όσοι ανήκουν στην ελίτ του Κυπριακού Κοινοβουλίου, αντιστέκεται καθημερινώς στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο ξεπούλημα της πατρίδος και δηλώνει «παρών» σε όλα τα μνημόσυνα, εθνικές επετείους και γάμους, προστατεύοντας έτσι τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Έτσι λοιπόν, ο εκλεγμένος βουλευτής από τον λαό, αυτό δεν μπορούμε να του το στερήσουμε, αποφάσισε ότι ο Μάρκος Παγδατής χρωστά στην πατρίδα και αφού της οφείλει θα έπρεπε να αφήσει πίσω τους κόπους και τους μόχθους τους για να παρευρεθεί σε ένα τουρνουά τένις απέναντι στην εχθρό μας Τουρκία για να αποδείξει την αγάπη του στο νησί μας.

Και εγώ διερωτώμαι. Αν ο Μάρκος Παγδατής που μόχθησε και έφτυσε αίμα για να φτάσει εκεί που μπορεί να έφτασε μπορεί να κατηγορηθεί για όλα αυτά, οι βουλευτές μας, τα καμάρια μας, με τις τόσες χιλιάδες ευρώ τον μήνα, τις λιμουζίνες και τα κοστούμια τι χρωστάνε τελικά σε αυτό τον δόλιο τόπο;

Ο κ. Ορφανίδης, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του καθώς δεν τον γνωρίζω και ενδεχομένως να είναι και ένας πολύ καλός άνθρωπος, μου θύμισε περιπτώσεις αστυνομικών που τραβάνε το αυτί σε άτυχους, ανήμπορους και αβοήθητους πολίτες, ενώ όταν περνάει ο υπόκοσμος από διπλά τους απλά σηκώνουν το καπέλο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο. Αγγίζουμε ότι μπορούμε να αγγίξουμε και όχι το τι πραγματικά αξίζει να σημειωθεί και να αλλάξει.

Στο κάτω κάτω της γραφής κ. Ορφανίδη, ποιος ξέρει το τι πέρασε στα παιδικά του χρόνια ο Μάρκος Παγδατής όταν ίδρωνε για να γίνει αθλητής; Ποιος ξέρει αν όταν ήταν άσημος έβλεπε τους βουλευτές μας με τους παχουλούς μισθούς, τις λιμουζίνες και τα κοστούμια τους να «καίνε» τα χρήματα του λαού, ενώ αυτός μπορεί να παρακαλούσε για ένα σωστό γήπεδο του τένις και μια ρακέτα ώστε να μην χαθεί το ταλέντο του;Ποιος ξέρει αν τελικά ο Μάρκος Παγδατής δεν σιχάθηκε απλά όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται τριγύρω μας και απλά να διάλεξε να απουσιάζει από τους καθωσπρεπισμούς;

Η αγάπη για την πατρίδα δεν μετριέται ούτε με τουρνουά τένις, ούτε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ούτε σε μνημόσυνα αλλά ούτε και με κατάθεση στεφάνων σε τύμβους και τάφους ηρώων.

Αν μπορούσε κάποιο μηχάνημα να λογαριάσει την αγάπη για την πατρίδα για τον καθένα μας ξεχωριστά ίσως αρκετοί από εμάς να σιχαινόμασταν και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Γι’ αυτό αφήστε τον αθλητή Μάρκο Παγδατή να συνεχίσει να παλεύει για την πάρτη του. Δικαίωμα του είναι...

Όμως αν η αγάπη σας για την πατρίδα είναι μεγάλη ξεμπροστιάστε όλους αυτούς που έταξαν στον λαό την ευημερία του... Αυτών τα ονόματα θα έπρεπε να βρίσκονται σε επιστολόχαρτα της Βουλής και όχι αθλητών...

ΥΓ: «Τέλος πάντων, ορκίζομαι εις Σε, ω Ιερά πλην τρισαθλία Πατρίς!»

 

Διαβάστε επίσης: Οι Κύπριοι που δεν έκαναν γιορτές με την οικογένεια τους - Απουσιάζουν από το σπίτι τους (ΦΩΤΟΣ)

Διαβάστε περισσότερα για Παρασκήνιο πατώντας εδώ!