H σάτιρα του newsbomb για τις Προεδρικές:Η «Nikolaland», το season ticket του Απόλλωνα και η φαλάκρα

H σάτιρα του newsbomb για τις Προεδρικές:Η «Nikolaland», το season ticket του Απόλλωνα και η φαλάκρα

«Πελλός εποτζιοιμήθηκε, πελλό όρομα είδε...» που λέει και ο λαός μας - Ποιο δρόμο θα ακολουθούσε ο κάθε υποψήφιος αν έχανε τις εκλογές! 

 

Ο Νοστράδαμος του newsbomb έγραψε τη δική του σάτιρα για τις Προεδρικές του 2018, μαζί με τα πόσο διαφορετικά θα εξελίσσονταν οι εκλογές στο νησί μας σε ένα παράλληλο σύμπαν!

*Παρακαλείστε όπως το διαβάσετε με το απαιτούμενο χιούμορ!

Γράφει ο Νοστράδαμος...

Έφαγα πολύ τα Χριστούγεννα, έπεσα να κοιμηθώ και με βαρύ στομάχι ξύπνησα με τον πιο κάτω εφιάλτη...

Κύπρος 2018 (Σε ένα παράλληλο σύμπαν)

Η Κύπρος «χορεύει» στους ρυθμούς των Προεδρικών. Τα σκάνδαλα και οι αποκαλύψεις όσο πάνε και πληθαίνουν, με κυριότερες τις τελευταίες κατηγορίες του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου οι οποίες ταράζουν τα νερά και προκαλούν σοκ στον κυπριακό λαό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, με έγγραφα στα χέρια, μεταβαίνει σε γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κύπρου και εκεί τρεμάμενος αποκαλύπτει ότι o Σταύρος Μαλάς δεν είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά του ΑΚΕΛ, ενώ παράλληλα καταγγέλλει με αποδείξεις και ονόματα ότι τα γυαλιά ηλίου του Νίκου Αναστασιάδη δεν είναι ARMANI αλλά ARMARI τα οποία αγόρασε ο ίδιος ο ΠτΔ από τα κατεχόμενα...

Τότε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου με έκτακτο διάγγελμα της διακηρύσσει στον κυπριακό λαό ότι προέρχεται από τις Νέες Δυνάμεις και γι' αυτό ο Σταύρος Μαλάς είναι ανεξάρτητος, αποχωρώντας έξαλλη, ενώ παράλληλα ο Νίκος Κατσουρίδης γελά που κάτω - που κάτω πίνοντας τα ουισκάκια του σε γνωστό cafe της Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντιδρά δια μέσου του Βοηθού Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος τουιτάρει μέσα από το ψυγείο του Προεδρικού για τα «fake news» που έγιναν της μόδας, παραθέτοντας ταυτόχρονα απόδειξη αγοράς των γυαλιών ηλίου του Νίκου Αναστασιάδη από τα OjO Σταυρού μαζί με την εγγύηση, ενώ ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση στον Μάρκο Τράγκολα της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό του από το ψυγείο...

Η ημέρα του α γύρου των Προεδρικών Εκλογών είναι γεγονός, ωστόσο, παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι πρώτοι ψηφοφόροι που φθάνουν στα εκλογικά κέντρα προσέχουν ότι και στις 9 θέσεις του ψηφοδελτίου υπάρχει μόνο η επιλογή Φοίβου Μαυροβουνιώτη, με τον Έφορο Εκλογών να ζητά εξηγήσεις και η έρευνα να καταδεικνύει πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου ωρύεται, όμως η πρώτη αντίδραση έρχεται από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος μιλά για κυκλώματα στα τυπογραφεία της Κύπρου τα οποία αλλοιώνουν μέχρι και τις προσφορές που βρίσκονται στα leaflet των υπεραγορών, αναφέροντας παράλληλα πως την Καθαρά Δευτέρα θα δώσει αποδείξεις και ονόματα (και το κορμάκι σου θα ψάξει πόντο, πόντο) στην Αστυνομία για τα τεκταινόμενα.

Ο Έφορος Εκλογών ζητά όπως τυπωθούν νέα και σωστά ψηφοδέλτια, ωστόσο, ο Γενικός Ελεγκτής με παρέμβαση του στον Ονούφριο Σωκράτους αναφέρει πως το κόστος για νέα ψηφοδέλτια θα υπερβεί το επιτρεπόμενο και έτσι σταματά το τύπωμα τους, αφού πρόκειται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ενώ ταυτόχρονα η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κάνει λόγο για δημοσίευση λάθος φωτογραφίας του Φοίβου Μαυροβουνιώτη στο ψηφοδέλτιο.

Ο Έφορος Εκλογών μετά και το τελευταίο κώλυμα, ζητά νομική γνωμάτευση από τη Γενική Εισαγγελία, με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να αναφέρει πως οι εκλογές θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι θα επιστρέψει με τη γνωμάτευση... κάποια στιγμή!

Οι εκλογές συνεχίζονται και η αποχή φτάνει στο 99.999%, αφού ούτε ο ίδιος ο Μαυροβουνιώτης δεν πάει να ψηφίσει, ωστόσο, το ίδιο βράδυ ανακηρύσσεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον α γύρο, αφού ένα ζεύγος ηλικιωμένων από την Παναγιά της Πάφου, πηγαίνοντας για να ψηφίσουν Λιλλήκα τελικά επιλέγουν Μαυροβουνιώτη λόγω του τυπογραφικού λάθους.

Έτσι, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης φτάνει στο Trikkis Palace και πανηγυρίζει ως ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σκίζοντας αξιόγραφα, ενώ πριν φτάσει στο Προεδρικό για να αναλάβει τα καθήκοντα του, περνά πορεία με μοτόρες και αυτοκίνητα από τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου ρίχνοντας τους πορτοκάλια και λεμόνια στης βιτρίνες.

Η 29η Ιανουαρίου βρίσκει τον Φοίβο Μαυροβουνιώτη στο Προεδρικό, με την πρώτη κίνηση του να είναι η απόλυση όλων των κομματικών στελεχών από την Δημόσια Υπηρεσία. Οι υποψήφιοι αναμένοντας τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν προχωρούν σε ανακοινώσεις, ωστόσο, την ίδια ημέρα φτάνουν στο Προεδρικό με τις λιμουζίνες τους διευθυντές υπουργείων και ημικρατικών οι οποίοι απολύθηκαν και ως ένδειξη διαμαρτυρίας γεμίζουν την είσοδο του Προεδρικού με rib eye beef.

Τι θα απογίνουν οι υποψήφιοι

Αφού οι ημέρες περνούν και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα όλοι οι πρώην υποψήφιοι αποφασίζουν να τραβήξουν πλέον τον δικό τους δρόμο...

Νίκος Αναστασιάδης:

18

Παραμένει μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ωστόσο, αποσύρεται στο σπίτι του στη Λεμεσό και αγοράζει season ticket του Απόλλωνα. Η μοναδική του επιθυμία είναι όπως του επιτραπεί να στήσει ένα λυόμενο στον κήπο του Προεδρικού μαζί με τον Δημήτρη Χριστόφια, αίτημα όμως που απορρίπτεται, αφού ο Μιλτιάδης Νεοφύτου αδυνατεί να προχωρήσει στην κατασκευή του. Ο Δήμος Λεμεσού θέλοντας να τιμήσει τον Νίκο Αναστασιάδη τον ανακηρύσσει ως βασιλιά Καρνάβαλο για το 2018 παρέχοντας του ειδικά προνόμια όπως το δικό του άρμα, στέμμα από πλαστεσίνη και σκήπτρο.

 

Σταύρος Μαλάς:

malas-4

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος επιστρέφει πίσω στις αγαπημένες του ασχολίες, Αγοράζει νέα κυνηγετικά σκυλιά και εξορμά στη φύση για καππάρη και καραόλους. Παράλληλα, κατά την επιστροφή του στο Ινστιτούτο Γενετικής ανακαλύπτει το φάρμακο για την φαλάκρα, το οποίο ονομάζει ΜΑΛΑ-ΚΡΑ, και κάνει την Κύπρο διάσημη διεθνώς. Παράλληλα ο Χρήστος Χρήστου και το ΕΛΑΜ τον μηνύουν για τη φόρμουλα κατά της φαλάκρας αφού χάνουν ψηφοφόρους, ωστόσο, η υπόθεση δεν φτάνει στα δικαστήρια καθώς ο Σταύρος Μαλάς υπόσχεται ότι την επόμενη πενταετία θα “κατέβει” ως ανεξάρτητος υποψήφιος με το ΕΛΑΜ.

 

Γιώργος Λιλλήκας:

slide_14-1

Επιστρέφει στη γενέτειρα του την Παναγιά της Πάφου. Με το που φτάνει στην κοινότητα του, επισκέπτεται το εκεί χωράφι του το οποίο αξίζει 30 ευρώ και προσπαθεί να ανοίξει διάτρηση ώστε να αυξηθεί η αξία του. Εκεί κάνει πράξη την πολιτική του για την Κύπρο και ενασχολείται με τις διατρήσεις, όπου προπωλεί το νερό σε διάφορες εταιρείες της Κύπρου, ωστόσο, επειδή τα έσοδα είναι μικρά αποφασίζει να διδάσκει Γαλλικά στους μιτσιούς της κοινότητας και των γύρω περιοχών, αφού ως γνωστόν σπούδασε στην Λυόν και γνωρίζει τη γλώσσα.

 

Νικόλας Παπαδόπουλος:

n025044_2023sep21_hmdlp

Δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα παραπονιέται στην οικογένεια του και επιστρέφει στην Στράκκα , αφού τα Jumbo δεν κατάφεραν να απαλύνουν τον πόνο του. Εκεί φτιάχνει την δική του Eurodisney για να παίζει και την ονομάζει “Nikolaland”. Να σημειώσουμε πως βασικός μέτοχος του θεματικού του πάρκου είναι ο Μάριος Κάρογιαν. Στο “Nikolaland” πραγματοποιούνται παιδικά πάρτι γενεθλίων και βαφτίσια πρώην στελεχών του ΔΗΚΟ σε πολύ καλές τιμές. Το όλο εγχείρημα δεν ικανοποιεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο και έτσι αποφασίζει “με την δύναμη του φεγγαριού”, όπως προχωρήσει στην απόσχιση της Δευτεράς από την Κυπριακή Δημοκρατία και εξαγγέλλει δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δικαιώνει τον Νικόλα Παπαδόπουλο και έτσι δημιουργεί το Πριγκιπάτο της Στράκκας και αυτοανακηρύσσεται ως ο Πρίγκιπας της Δευτεράς.

 

*Τα πιο πάνω, όπως είναι φυσικό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε σκοπός είναι να θίξουν, να προσβάλουν ή να μειώσουν τον οποιοδήποτε. Χρειάζεται το απαιτούμενο χιούμορ για να διαβαστούν, με μοναδικό σκοπό το γέλιο και τη σάτιρα. Οποιαδήποτε αναφορά σε ονόματα είναι καθαρά συμπτωματική!

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλό Νέο Έτος και στις Προεδρικές ας κερδίσει ο καλύτερος!

Η Κύπρος του 2018 ας είναι μια μεταμορφωμένη χώρα μακριά από σκάνδαλα και ασυδοσία και μακάρι το χαμόγελο να επιστρέψει στα χείλια όλων των πολιτών της!

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!