Στην Αστυνομία πολίτης για μήνυμα υποψηφίου – Συνοδευόταν από μέλος του κόμματος από που προέρχεται

Στην Αστυνομία πολίτης για μήνυμα υποψηφίου – Συνοδευόταν από μέλος του κόμματος από που προέρχεται

Η καταγγελία έγινε από πολίτη με συνοδεία μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος από όπου προέρχεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος.

 

Μετά το παράξενο sms που αντίκρισαν αρκετοί πολίτες το πρωί του Σαββάτου και το οποίο αναφερόταν σε αποτέλεσμα δημοσκόπησης, ένα άλλο sms έρχεται να ταράξει την εκλογική διαδικασία.

Το συγκεκριμένο μήνυμα εξέφραζε τη σιγουριά για την εξασφάλιση του "εισιτηρίου" για το δεύτερο γύρο, αναφέροντας παράλληλα τη περιφρόνηση τους για όσους στο κόμμα υπονομεύουν τον υποψήφιο τους.   

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η καταγγελία έγινε από πολίτη που συνοδευόταν από μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που ανήκει ο συγκεκριμένος υποψήφιος, όπου μετά που έλαβε το μήνυμα μετέβη σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό και προέβη στην καταγγελία.

Μάλιστα, μετά από ερώτηση μας γιατί κάποιο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κόμματος να βρεθεί σε αστυνομικό σταθμό για καταγγελία sms υποψηφίου ο οποίος προέρχεται από το κόμμα του, μας ειπώθηκε πως το συγκεκριμένο sms προσβάλλει και διχάζει το κόμμα του, αφού όσα αναγράφονταν σε αυτό ήταν εκτός από παράνομα, βάσει της Εκλογικής Νομοθεσίας, και ενοχλητικά για μέλη του κόμματος που έχουν διαφορετικές απόψεις. 

Διαβάστε επίσης: Νεαρός διένειμε φυλλάδια υποψηφίου πριν τις εκλογές – Τράκαρε όταν του είπαν πως είναι παράνομο!

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται οι ακόλουθες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές:

  • Μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.
  • Δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων.
  • Ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε υποψηφίου.
  • Δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Οι παραβάτες των πιο πάνω διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.

Διαβάστε περισσότερα για τις Προεδρικές Εκλογές πατώντας εδώ!