ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ- Σογιέρ, Ταλάτ με Νιαζί για να αρθεί το εμπάργκο

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ- Σογιέρ, Ταλάτ με Νιαζί για να αρθεί το εμπάργκο

Τρέχουν να προλάβουν στο ΑΚΕΛ

Πήραν βέβαια στο ΑΚΕΛ χαμπάρι το παιχνίδι αλλά τώρα πια είναι αργά. Την σφυρίχτρα την πήρε από τον Άντρο ο Φεχτί Σογιέρ, και ο Ταλάτ οι οποίοι οργανώνουν σε κάθε πόλη, χωριό και σωματείο στα κατεχόμενα που έχουν πρόσβαση, προεκλογικές συγκεντρώσεις του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, προβάλλοντας τον ως δικό τους υποψήφιο, ο οποίος θα βοηθήσει για να αρθεί το εμπάργκο κατά της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο Νιαζί, είναι μεν υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την Ευρωβουλή αλλά με ένα δικό του πρόγραμμα πολύ περίεργο για να μην πω κι επικίνδυνο: Όταν βγαίνει στο προεκλογικό σεργιάνι στην ελεύθερη Κύπρο, μαζί με το υπόλοιπο ΑΚΕΛ μιλά για το πρόγραμμα του ΑΚΕΛ όπως το ξέρουμε. Όχι εγγυήσεις, έξω ο Αττίλας και τα συναφή. Όταν όμως περνά στα κατεχόμενα το σενάριο αλλάζει. Πρώτη γραμμή γίνεται η πολιτική ισότητα όπως την αντιλαμβάνονται κι όπως θέλουν να την ακούν οι τουρκοκύπριοι.

>>> Παρασκήνιο Newsbomb - Χωρίς καμουφλάζ 

Αυτό όμως δεν είναι το δυνατό του σημείο. Το δυνατό του σημείο είναι η δέσμευση του να άρει το εμπάργκο για τους Τουρκοκύπριους.

Να ανοίξουν οι πόρτες για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, να ανοίξουν οι πόρτες για τους Τουρκοκύπριους γενικώς και βεβαίως και πάνω απ όλα να γίνει η τουρκική γλώσσα εργασίας (έτσι λέει) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «να πάρουμε την γραμμή της Ευρωπαικής Ένωσης πιο πέρα», όπως πολύ ωραία το περιέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Φεχτί Σογιέρ, προσφωνώντας τον σε μία από τις δεκάδες προεκλογικές συγκεντρώσεις του στα κατεχόμενα.

Με αυτό τον τρόπο ο Νιαζί θα έχει το προνόμιο να προτείνεται από ένα κόμμα στην ελεύθερη Κύπρο αλλά να υποστηρίζεται από άλλο κόμμα στα κατεχόμενα. Στη μία πλευρά θα υπηρετεί την πολιτική του ενός κόμματος και στην άλλη του άλλου.

Ολική Κύπρος... όπως λέμε ολικής αλέσεως.