ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - Αυτογκόλ κι απογοήτευση για ΑΚΕΛ & ΟΠΕΚ

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ - Αυτογκόλ κι απογοήτευση για ΑΚΕΛ & ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας), είναι μία ομάδα ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν τον πολιτικό εκσυγχρονισμό και αυτολιβανιζόμενοι ως ευρωπαϊστές, έχουν κατά καιρού στηρίξει όλες τις υποψηφιότητες που δεν θα κουνούσαν το δακτυλάκι τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπε, Ιακώβου, Μαλά και όλες τις άλλες επιλογές ΑΚΕΛ, από Τάσσο μέχρι τις επιλογές για δημάρχους, με πλέον πρόσφατη την στήριξη στο ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές και ιδιαίτερα στον Νιαζί.

Ο ΟΠΕΚ, λοιπόν εξέδωσε πρόσφατα μία σειρά από ανακοινώσεις με τις οποίες επιχειρούσε να απαξιώσει και να μηδενίσει την αξία και το στρατηγικό βάρος των τριμερών συναντήσεων και βεβαίως την πολιτική συμμαχιών με το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων για στήριξη του ΑΚΕΛ, έφεραν και τον σπουδαίο καθηγητή Χρίστο Ροζάκη να μιλήσει για όλα αυτά.

>>> Όλο το παρασκήνιο της Newsbomb εδώ

Μόνο που η παρουσία Ροζάκη εξελίχτηκε σε ένα αυτογκόλ από τα λίγα, καθότι ακούγοντας τον κάποιος πολύ προσεκτικά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μόνο την πολιτική το ΟΠΕΚ/ΑΚΕΛ δεν στήριξε ο άνθρωπος. Όταν δε έδωσε συνέντευξη στον Πολίτη, η εφημερίδα βγήκε με τίτλο «Γιατί δεν θα τολμήσει να τρυπήσει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Κι όχι μόνο αυτό. Περιέγραψε μία Τουρκία και στην συμπεριφορά της στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, όπως περίπου είναι το αφήγημα του ΔΗΣΥ. «Δεν παρουσιάζουν κανένα συγκεκριμένο θέμα, δεν μας δίνουν καν τον διαπραγματευτή τους», είπε για τα ελληνοτουρκικά και θυμηθήκαμε πως αυτό ακριβώς γίνεται και στο Κυπριακό.

Σε ότι αφορά τα θέματα φυσικού αερίου ο κ. Ροζάκης είπε καθαρά πως η Κύπρος τα διαχειρίζεται μία χαρά και «θα πρέπει να ακολουθήσει την πορεία που χαράζει μέχρι τώρα»...

>>> ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ. Κι' άλλο; Εδώ

Σε ότι δε αφορά το κυπριακό και τις ευθύνες για το αδιέξοδο… εκεί ήταν που έριξε την μεγάλη απογοήτευση στους διοργανωτές που σε άλλα προσδοκούσαν και άλλα είπε: «…η ευθύνη της Τουρκίας είναι στο ότι δεν δέχεται αυτό που αποτελεί κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας, δηλαδή την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων.

Αυτό είναι το κεντρικό θέμα και η ευθύνη είναι στους Τούρκους», είπε για να προσθέσει πολύ διακριτικά πως «έχουν και η Ελλάδα και η Κύπρος κάποιο μερίδιο ευθύνης».