ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ: Quiz: Ποιος ΑΚΕΛικός υποψήφιος υμνούσε τον Αναστασιάδη πριν 1 χρόνο

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ: Quiz: Ποιος ΑΚΕΛικός υποψήφιος υμνούσε τον Αναστασιάδη πριν 1 χρόνο

Υποψήφιος του ΑΚΕΛ... θαυμαστής του Αναστασιάδη!

Ένας υποψήφιος του ΑΚΕΛ, τον οποίο ακούμε σήμερα να είναι λάβρος κατά της πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη, μόλις πριν από ενάμιση μόλις χρόνο ήταν ένας υμνητής του. Υμνητής κανονικός όχι σχήμα λόγου. Θαυμαστής της εξωτερικής του πολιτικής την οποία μάλιστα αντιπαρέβαλλε με εκείνη της Τουρκίας και εύρισκε να την κερδίζει κατά κράτος.

Όπως έγραφε τότε, «πράγματι, ο Νίκος Αναστασιάδης, υλοποιεί μία έντονη εξωτερική πολιτική… εν συντομία λέω πως ο Αναστασιάδης αναπτύσσει μία στενή συνεργασία με γειτονικές χώρες όπως η Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος και Ιορδανία ενώ την ίδια ώρα καθιερώνει σχέσεις φιλίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν»

>>> Όλα τα Σχόλια, Παραπολιτικά της ΣΤΗΛΗΣ ΑΛΑΤΟΣ; Εδώ

Αντιπαραβάλλοντας με την Τουρκική πολιτική γράφει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ: «Για πρώτη φορά, μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου… η Τουρκία βιώνει σημαντική υποχώρηση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».

Εισηγείται μάλιστα ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στην Τουρκία πως μπορεί «σε αυτή την συγκυρία, η Κύπρος, μία μικρή χώρα, να έχει σημαντική συμβολή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

Σε ότι δε αφορά το Κυπριακό, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ έγραψε λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές πως «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι έχουν επιτύχει όλα όσα ήθελαν στην Κύπρο». Προέβλεπε ακόμη πως πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα κερδίσει τις εκλογές στις αρχές του 2018 και εκτιμούσε πως «ο Αναστασιάδης είναι ηγέτης που μπορεί να κάνει ένα βήμα προς την εγκαθίδρυση ενός ομοσπονδιακού κράτους στην Κύπρο. Δεν είναι κάποιος που βλέπει τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα».

Για αυτό τον σκοπό καλούσε την ΤΚ ηγεσία να αποδεχτεί το πλαίσιο Γκουτιέρες και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

Μην ψάξετε να δείτε τι λέει σήμερα ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Θα είναι ακριβώς τα αντίθετα.

s29lob1553004855885 1 copy