Το Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει απογοήτευση για το πρόγραμμα στειρώσεων και αντιπροτείνει

Το Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει απογοήτευση για το πρόγραμμα στειρώσεων και αντιπροτείνει

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει την απογοήτευσή του για το πρόγραμμα στειρώσεων που έχει ανακοινωθεί από τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Κόμματος για τα Ζώα, έχει εξασφαλιστεί το ποσό των €10.000 για στειρώσεις γάτων σε ολόκληρη την Κύπρο, που θα διανεμηθεί σε όλες τις επαρχίες, δηλαδή κάθε επαρχία θα λάβει €2000 για να στειρώσει τις αδέσποτες γάτες της.

“Με το κόστος για τη στείρωση κάθε αδέσποτης γάτας να ανέρχεται σε €35 περίπου, αυτό σημαίνει πως θα στειρωθούν 57 γάτες ανά επαρχία. Θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός ούτε κατά διάνοια δεν είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού του είδους. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο γάτες κι όχι σκύλους, αφήνοντας και πάλι τους φιλόζωους να επωμίζονται το τεράστιο κόστος στειρώσεων των αδέσποτων σκύλων”, προστίθεται.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου, εκπροσωπώντας τη φιλοζωική οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ», πρότεινε τη λήψη βοήθειας από την παγκόσμια οργάνωση Animal Spay Neuter International, όπου οι κτηνίατροι μέλη της οργάνωσης προσφέρονται να έρθουν στην Κύπρο για να διενεργήσουν δωρεάν στειρώσεις μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους τους. Με τις νέες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πέραν των 100 στειρώσεων μέσα σε ένα 8ωρο.