Απαλλάξου από τις τρίχες του κατοικίδιού σου με αυτά τα tips!

Απαλλάξου από τις τρίχες του κατοικίδιού σου με αυτά τα tips!

Αν έχεις κι εσύ σκύλο ή γάτα σίγουρα μισείς ένα πράγμα και δεν είναι άλλο από τις τρίχες τους. Λατρεύεις το κατοικίδιό σου αλλά πραγματικά έχεις βαρεθεί να βρίσκεις παντού τρίχες του; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Ηρεμία και με τα παρακάτω απλά tips θα καταφέρεις να απαλλαγείς από αυτές:

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να χτενίζεις το ζωάκι κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να μαδάει διαρκώς και να αφήνει τρίχες στο πέρασμά του.

2. Φρόντιζε να το κάνεις μπάνιο τακτικά (με ειδικά σαμπουάν) και να ξεμπλέκεις τυχόν κόμπους στο τρίχωμά του.

3. Αν θέλεις να απαλλαγείς πλήρως από τις τρίχες σε καναπέδες και κρεβάτια, τότε απαγόρεψέ του να ανεβαίνει σε αυτά και μάθε του να κάθεται στο δικό του κρεβατάκι.

4. Αγόρασε ένα ρολό με κολλητική ταινία και πέρνα με αυτό τον καναπέ και τα μαξιλαράκια του.

5. Όταν ξεσκονίζεις τα έπιπλά σου φρόντιζε να χρησιμοποιείς ένα βρεγμένο πανί στο οποίο θα έχεις ρίξει ελάχιστη ποσότητα baby oil. Με αυτό το tip θα παγιδέψεις τις τρίχες στο πανί στο πι και φι.

6. Μην ξεχνάς να σκουπίζεις τακτικά το σπίτι σου με ηλεκτρική σκούπα (ακόμη κι όταν δεν έχεις στρώσει χαλιά). Η ηλεκτρική σκούπα θα ρουφήξει τις τρίχες και δε θα σε παιδεύσει όσο η κλασική σκούπα. Προσοχή στο φίλτρο αέρα της, καθώς θα θέλει πιο συχνή αλλαγή.

7. Πέρνα τα χαλιά σου με ηλεκτρική σκούπα και σε περίπτωση που οι τρίχες επιμένουν, τότε απαλλάξου από αυτές χρησιμοποιώντας το λαστιχένιο γάντι που χτενίζεις το κατοικίδιό σου.

Πηγή: queen.gr