Άρχισαν οι καταγγελίες: Ακόμα ένας σκύλος σε ταράτσα στο Παλαιχώρι

Άρχισαν οι καταγγελίες: Ακόμα ένας σκύλος σε ταράτσα στο Παλαιχώρι

Σε λιγότερες από 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας του σκύλου που δεμένος άφησε την τελευταία του πνοή σε ταράτσα σπιτιού, ένα άλλο περιστατικό εξίσου σοβαρό καταγγέλλει το Κόμμα για τα Ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Σκυλάκια σε ταράτσες: «Κοιτάξτε κατάσταση, κοιτάξτε χάλι!»

Σοκαριστικό! Άφησαν σκύλο να πεθάνει σε ταράτσα στην Κυπρο- Οι ιδιοκτήτες είναι άφαντοι (photos)

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου, ευαισθητοποιημένοι πολίτες επικοινώνησαν μαζί του και ανέφεραν ότι ένα ακόμη σκυλί, βρίσκεται σε ταράτσα σπιτιού στο Παλαιχώρι και αμέσως έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το περιστατικό.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον θάνατο του πρώτου σκύλου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είπε ότι το περιστατικό έγινε στη Λακατάμια και σχετικές καταγγελίες έγιναν από την πρώτη στιγμή, τόσο προς την Αστυνομία, όσο και προς τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οι ιδιοκτήτες του σκύλου υποστήριξαν ότι απουσίαζαν προγραμματισμένα από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ότι ανέθεσαν τη φροντίδα του ζώου σε άλλο πρόσωπο, το οποίο όπως φαίνεται δεν επέδειξε την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

Σε περίπτωση πάντως που αποδειχθεί ότι οι ιδιοκτήτες ευθύνονται για τον θάνατο του ζώου τους, τότε θα αντιμετωπίσουν ποινή ενός χρόνου φυλάκισης ή πρόστιμου €700 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Πάντως, η νενομισμένη νεκροτομή του ζώου αναμένεται να γίνει σήμερα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, στην παρουσία φωτογράφου της Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, ανάλογα με τα ευρήματα η Αστυνομία θα συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, χαρακτήρισε τραγικό, βάρβαρο και μαρτυριώδη τον θάνατο του ζώου. Με τη νεκροτομή, όπως υποστήριξε, θα διαφανεί εάν το ζώο πέθανε από θερμοπληξία ή ασιτία ή εάν πνίγηκε από την αλυσίδα που είχε στον λαιμό και με την οποία ήταν δεμένο, στην προσπάθειά του να φτάσει το νερό.
Πηγή: Φιλελεύθερος