Μέλιος για ζωολογικό κήπο: Εγώ φεύγω, το Κτηνιατρείο να αναλάβει τη σίτιση των ζώων

Μέλιος για ζωολογικό κήπο: Εγώ φεύγω, το Κτηνιατρείο να αναλάβει τη σίτιση των ζώων

Η απόφαση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να μπλοκάρουν τη διακίνηση τριών μικρών λιονταριών στον ζωολογικό κήπο στους Αγίους Τριμιθιάς οδηγεί τον ιδιοκτήτη του Melios Pet Centre, Μενέλαο Μενελάου, να παραδώσει τα κλειδιά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με επιστολή που απέστειλε στη Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας μέσω δικηγόρου, αναφέρει ότι μέχρι την Κυριακή θα εξακολουθεί να φροντίζει για τη διατροφή όλων των ζώων και πτηνών.

«Από τη Δευτέρα ο πελάτης μου και το προσωπικό του θα είναι άνεργοι και δεν θα επισκέπτονται πλέον τις εγκαταστάσεις», αναφέρεται στη σχετική επιστολή. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καλούνται να μεριμνήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι για όλα τα ζώα και πτηνά, καθότι από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πάρκου, θα είναι πλέον υπεύθυνοι για την ευημερία των ζώων.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη ο Μενέλαος Μενελάου ανέμενε να παραλάβει τρία μικρά λιονταράκια από την Πολωνία μέσω του αεροδρομίου του Άμστερνταμ. «Ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών εσκεμμένα και αυθαίρετα και αντικανονικά απέτρεψε την αποστολή των ζώων στην Κύπρο, αποστέλλοντας λίγη ώρα πριν την είσοδο των ζώων στο αεροπλάνο ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους αποστολείς με αβάσιμες ή/και αναληθείς πληροφορίες. Εσκεμμένα έδωσε πληροφορίες για τον ζωολογικό κήπο έτσι ώστε να αποτρέψει την επιβίβαση των ζώων, γνωρίζοντας παράλληλα ότι τα ζώα επρόκειτο να εισαχθούν για λογαριασμό του Melios Pet Centre Ltd βάσει του νόμου ο οποίος ισχύει σήμερα», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο δικηγόρος Βασίλης Μπίσσας.

Με την απόφαση να μην έρθουν τα λιονταράκια στην Κύπρο, ο ιδιοκτήτης του Pet Centre υπέστη ζημιά €14.000, όπως σημειώνεται. Ο ίδιος διερωτάται πάνω σε ποια βάση ή και κανονισμό λήφθηκε η απόφαση από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να απαγορεύσουν τη διακίνηση των ζώων στην Κύπρο.

Πηγή: Φιλελεύθερος