Το προσέξατε; Γιατί τα σκυλιά μας κοιτούν επίμονα όταν κάνουν την ανάγκη τους; (photos)

Το προσέξατε; Γιατί τα σκυλιά μας κοιτούν επίμονα όταν κάνουν την ανάγκη τους; (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μια παράξενη συνήθεια των συμπαθητικών μας φίλων, των σκυλιών δημιουργεί απορίες.

Σίγουρα όσοι έχετε σκύλο θα έχετε προσέξει ότι όταν κάνει την ανάγκη του σας κοιτάει επίμονα στα μάτια.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνει αυτό;

Το 2009 επιστήμονες διεξήγαγαν μία μελέτη πάνω στην οπτική επαφή ανάμεσα σε ένα σκύλο και έναν άνθρωπο. Είδαν πως το αμοιβαίο κοίταγμα παράγει μία παρόμοια φυσιολογική αντίδραση όπως στη μητέρα και τα παιδιά της.

Δείτε φωτογραφίες στην γκαλερί!

Από την άλλη, αυτό σημαίνει πως ο σκύλος σας σας βλέπει σαν γονιό, αν και συχνά βλέπουμε τα σκυλιά μας σαν κομμάτι της οικογενείας.

Αλλά υπάρχουν και άλλες πιθανές αιτίες. Τα περισσότερα σκυλιά επιβραβεύονταν σαν κουτάβια όταν έκαναν τη “δουλειά” τους έξω. Όταν όμως το έμαθαν, τελικά οι επιβραβεύσεις σταμάτησαν, αν και στην ελπίδα για ανταμοιβή, σας κοιτάζουν επίμονα με αυτά τα τεράστια μάτια.

Θα μπορούσε να σημαίνει επίσης ότι ψάχνει για επιβεβαίωση.

Άλλη πιθανή αιτία είναι ότι το ένστικτό του του λέει να κοιτάξει τριγύρω, γιατί εκείνη τη στιγμή είναι αρκετά ευάλωτος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προλάβει μία πιθανή επίθεση.

Ή ίσως είμαστε εμείς που κοιτάμε και το σκυλί μας ανταποκρίνεται – ο τριχωτός σας φίλος πιθανότατα να ήθελε λίγο ησυχία.

Πάντως όποια και να είναι πραγματικά η αιτία γι’αυτό, ένα είναι σίγουρο: ο σκύλος σας σας εμπιστεύεται και σας αποδέχεται σαν αρχηγό του. Γι’αυτή και μόνο την εμπιστοσύνη, αξίζει την καθημερινή φροντίδα σας.