Έκκληση για βοήθεια από τον Παφιακό Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων

Έκκληση για βοήθεια από τον Παφιακό Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Παφιακού Συνδέσμου Προστασίας Ζώων, Ηρακλής Χριστοφόρου, κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί το καταφύγιο του συνδέσμου και να προσφέρει ό,τι μπορεί, είτε σε ζωοτροφές για κατοικίδια είτε σε φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και καρότα, για τα 70 γαϊδουράκια που συντηρεί ο Παφιακός και να κάνει μια μικρή εισφορά ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Παφιακός Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων, ανοίγει το καταφύγιό του, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, και καλεί τους πολίτες της Πάφου να το επισκεφθούν για να δουν από κοντά τις υπηρεσίες που προσφέρει αφιλοκερδώς προς τα εγκαταλελειμμένα ζώα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ηρακλής Χριστοφόρου, είπε ότι τόσο οι Δημοτικές όσο και Κοινοτικές αρχές στο σύνολό τους δεν φροντίζουν να περιμαζέψουν τα αδέσποτα ζώα ούτε διαθέτουν δικά τους καταφύγια, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στον Παφιακό Σύνδεσμο.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παφιακός Σύνδεμος με τα αδέσποτα, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι ο Σύνδεσμος συντηρεί περισσότερα από 1000 ζώα όπως σκύλους, γάτες, γαϊδούρια, κατσίκες και άλλα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά, αφού υποστηρίζεται μόνο από δωρεές και εθελοντές.

Ο κ. Χριστοφόρου, καταλήγοντας, σημείωσε ότι τα ζώα δεν είναι παιγνίδια, που όταν τα βαρεθούμε τα εγκαταλείπουμε, αλλά αποτελούν μέλος της κάθε οικογένειας.

Κάλεσε επίσης τόσο τους γονείς όσο και την πολιτεία, να εκπαιδεύσουν την νέα γενιά για να αποκτήσουν τα παιδιά μας μια φιλοζωική συνείδηση.