Έντονες ανησυχίες για 2000 άλογα της Λέσχης Ιπποδρομιών – «Θα καταστούν άχρηστα»

Έντονες ανησυχίες για 2000 άλογα της Λέσχης Ιπποδρομιών – «Θα καταστούν άχρηστα»

Τουλάχιστον 2000 άλογα "θα καταστούν άχρηστα", αν αυτοδιαλυθεί η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, σύμφωνα με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως η πρότασή του για δημιουργία καταφυγίου όπου αυτά τα άλογα θα έχουν καλά γεράματα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη και ο λόγος είναι το γεγονός ότι οι πληροφορίες που φθάνουν στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανή περίπτωση να αυτοδιαλυθεί η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.000 άλογα θα καταστούν άχρηστα διότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλως πως".

'Οπως επισημαίνεται, αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών και Ιπποπαραγωγών Δρομώνων Ίππων Κύπρου. Σκοπός της συνάντησης είναι η πλήρης αλληλοενημέρωση και να συζητηθεί με ποίους τρόπους θα αντιμετωπιστεί "αυτή η νέα πρόκληση η οποία θυματοποιεί τα ίδια τα ζώα τα οποία σε τίποτα δεν έφταιξαν πάρα μόνο πρόσφεραν στον άνθρωπο".

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα έχει στη συνέχεια επίσημη συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ιπποδρομιακής Λέσχης Χαρίλαο Σταυράκη, προστίθεται.