Ο Κύπριος που πουλάει αγρινά στο Facebook- Πόσα κοστίζουν; (photo)

Ο Κύπριος που πουλάει αγρινά στο Facebook- Πόσα κοστίζουν; (photo)

Μια αγγελία που αφορά την πώληση αγρινών κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας μάλιστα έντονες αντιδράσεις και δημιουργώντας ερωτήματα κατά πόσο είναι νόμιμη η πώληση τους.

Του Γιάννη Γιωργαλλή

Ο πωλητής δεν είναι άλλος από τον Μενέλαο Μενελάου, ιδιοκτήτη του Melios Zoo, ο οποίος βρέθηκε ξανά στα φώτα τις δημοσιότητας πριν λίγους μήνες λόγω του ζωολογικού κήπου που διατηρεί στη Λευκωσία και προέκυψαν θέματα κατά πόσον οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων συμφωνούσαν με τις προδιαγραφές.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Μενέλαου Μενελάου πληροφορηθήκαμε για τα αγρινά, τα οποία πωλάει και μας απάντησε κατά πόσο είναι νόμιμη η πώλησή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας δήλωσε ο κύριος Μενελάου, τα αγρινά που πωλάει δεν είναι τα κυπριακά αλλά τα εισάγει από τη Γαλλία και τα εκτρέφει ο ίδιος. Πρόκειται για τα γαλλικά mouflon και όχι για τα γνωστά κυπριακά αγρινά. Η διαφορά τους, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Μενελάου, βρίσκεται στα κέρατα, τα οποία στα κυπριακά αγρινά μεγαλώνουν προς τα πίσω και κάτω ενώ στα γαλλικά αγρινά τα κέρατα μεγαλώνουν προς τα πάνω.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του κύριου Μενελάου, τα αγρινά στοιχίζουν 350 ευρώ και δεν τα πουλάει για «κρέας» αλλά για κατοικίδια. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε, έχει πάρει τις σχετικές άδειες και όλα είναι νόμιμα.

Να αναφερθεί ότι η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο λόγω και του ονόματος του πωλητή. Ο Μενέλαος Μενελάου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Κύπρου καθώς, σύμφωνα με ισχυρισμό του, του θανάτωσαν ζώα για τα οποία είχε πάρει τις απαραίτητες άδειες.

Δείτε τη φωτογραφία της ανάρτησης