ΚΥΠΡΟΣ: Αυτές είναι οι έξι παραλίες για σκύλους – Στην αναμονή για την παραλία στο Παραλίμνι

ΚΥΠΡΟΣ: Αυτές είναι οι έξι παραλίες για σκύλους – Στην αναμονή για την παραλία στο Παραλίμνι

Ανακοινώθηκαν οι παραλίες τις οποίες οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να τις απολαύσουν μαζί με τον σκύλο τους.

Οι παραλίες για σκύλους αφορούν τις εξής περιοχές:

1. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου, της επαρχίας Λευκωσίας.

2. Η παραλία στην τοποθεσία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, της επαρχίας Λάρνακας.

3. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβούλιου Αχέλειας, της επαρχίας Πάφου.

4. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωρίου, της επαρχίας Πάφου.

5. Η παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΛΑ, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβούλιου Μοναγρουλλίου, της επαρχίας Λεμεσού.

6. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου, εντός των ορίων του κοινοτικού συμβουλίου Πισσουρίου, της επαρχίας Λεμεσού.

Οι πιο πάνω έξι παραλίες ισχύουν για τη φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι επιτρεπόταν το λούσιμο σκύλων και σε παραλία του Δήμου Παραλιμνίου, η οποία όπως για το 2017 έχει αφαιρεθεί λόγω των έργων για τη μαρίνα.

Πρόκειται την παραλία Γλυκύ Νερό Α’, ο καθορισμός της οποίας ως περιοχής για λούσιμο σκύλων, ίσχυε μέχρι τις 31/12/2016 και γίνεται προσπάθεια ανανέωσής μέχρι 31/12/2017. Στον κατάλογο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πιθανότητα θα ανανεωθεί μέχρι τις 31/12/2017, εφόσον εξασφαλιστεί προηγουμένως η γραπτή συναίνεση του δήμου.

Πηγή: Φιλελεύθερος