Θαλάσσιο κήτος εμφανίστηκε στα ανοιχτά της Λάρνακας- Μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του (video)

Θαλάσσιο κήτος εμφανίστηκε στα ανοιχτά της Λάρνακας- Μυστήριο γύρω από την ταυτότητά του (video)

Βίντεο με την εμφάνιση ενός θαλάσσιου πλάσματος στα ανοιχτά της Λάρνακας προκαλεί θαυμασμό αλλά και σύγχυση για την ταυτότητά του ακόμα και στους έμπειρους ψαράδες.

Όπως θα δείτε στο βίντεο του newsbomb.com.cy, μια παρέα ψαράδων από την Κύπρο απαθανάτισαν το μοναδικό θέαμα όταν βγήκαν για ψάρεμα στα ανοιχτά της Λάρνακας.

Το βίντεο αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε έντονες συζητήσεις σχετικά με την ταυτότητα του πλάσματος.

Συγκεκριμένα, δεν γίνεται ξεκάθαρο κατά πόσο είναι φάλαινα ή δελφίνι.

Να αναφερθεί ότι το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία το ερευνητικό κομμάτι της ακουστικής και οπτικής επιστημονικής έρευνας για κητώδη (φάλαινες και δελφίνια) στα θαλάσσια ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ).

Κύριος στόχος της έρευνας ήταν η συλλογή πληροφοριών για κητώδη (φάλαινες και δελφίνια) που συναντώνται στα θαλάσσια ύδατα της ΚΔ για τα είδη, μεταξύ άλλων, Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), Στενόρυγχο δελφίνι (Steno bredanensis), Ρινοδέλφινο (Tursiops truncates), Σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) κλπ και επιπλέον εντοπισμό του είδους φάλαινας φυσητήρα (Physeter macrocephalus), ιδιαίτερα για το μέγεθος των πληθυσμών όλων των ειδών και την εκτίμηση της γεωγραφικής διανομής τους, την αναγνώριση κρίσιμων περιοχών και οικοτόπων και αναγνώριση των κύριων απειλών και πιέσεων σε αυτά.

Δείτε το βίντεο

Video 1

Θαλάσσιο κήτος Λάρνακα