Κύπριος ψαράς βρήκε στα νερά της Πάφου δηλητηριώδες ψάρι: «Πάρα πολύ επικίνδυνο…» - Τι να προσέξετε!

Κύπριος ψαράς βρήκε στα νερά της Πάφου δηλητηριώδες ψάρι: «Πάρα πολύ επικίνδυνο…» - Τι να προσέξετε!

Μετά τον θανατηφόρο λαγοκέφαλο, τώρα το λεοντόψαρο.

Όπως θα δείτε και στην ανάρτηση ενός Κύπριου ψαρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα λεοντόψαρο πιάστηκε στα δίχτυα του.

Ο Κύπριος ψαράς το βρήκε στα νερά της Πάφου, στον Πωμό, και όπως ανέφερε το απελευθιέρωσε όμως έκανε την ανάρτηση για να προειδοποιήσει πόσο επικίνδυνο είναι.

Η ανάρτηση:

4ftrv

Τι είναι το λεοντόψαρο και πως αντιμετωπίζεται

Το λεοντόψαρο ανήκει στις σκορπίνες και η επιστημονική του ονομασία είναι Pterois Miles. Έχει μήκος μέχρι 35 εκ. και προτιμά να τριγυρνά στις θάλασσες τη νύχτα.

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.