Πατέρας και γιος σκότωσαν μαμά αρκούδα και τα αρκουδάκια της στην Αλάσκα

Πατέρας και γιος σκότωσαν μαμά αρκούδα και τα αρκουδάκια της στην Αλάσκα

Την Τρίτη, πατέρας και γιος καταδικάστηκαν για το περιστατικό

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Αλάσκα αλλά και τις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ το βίντεο ενός πατέρα κυνηγού με τον γιο του να σκοτώνουν μαμά αρκούδα και δύο αρκουδάκια.

Ο Άντριου Ρένερ, 41 ετών, και ο 18χρονος γιος του Όουεν σκότωσαν τα ζώα αφότου πλησίασαν με σκι μη κατοικημένη περιοχή στο νησί Έσθερ στην Αλάσκα τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τhe Independent», οι δύο άντρες δεν γνώριζαν ότι ο πληθυσμός των ζώων που βρίσκονταν στην περιοχή βιντεοσκοπείτο από την αμερικανική υπηρεσία Αλιείας και Κυνηγιού στα πλαίσια έρευνας.

Την Τρίτη, πατέρας και γιος καταδικάστηκαν για το περιστατικό, αφού είχαν πρώτα παραδεχτεί την ενοχή τους.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Μυστηριώδης ιός σκοτώνει ένα σκυλί την εβδομάδα

Ο 18χρονος καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση με αναστολή για τη συμμετοχή του στο περιστατικό ενώ ο πατέρας του σε τρεις μήνες φυλάκιση.

Και οι δύο άνδρες θα πρέπει να καταβάλουν και χρηματικό πρόστιμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 18χρονος σκότωσε την μητέρα αρκούδα ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του πυροβόλησε τα εμφανώς τρομαγμένα μικρά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Δεν έχει σημασία. Προχώρα» είπε ο πατέρας, όπως καταγράφτηκε στο βίντεο.

Παρότι εκείνη την ώρα αποχώρησαν από το σημείο, οι κάμερες τους «συνέλαβαν» να επιστρέφουν στην περιοχή δύο ημέρες αργότερα για να μαζέψουν τους κάλυκες των όπλων τους και να κρύψουν τα νεκρά αρκουδάκια.

Στις 30 Απριλίου, ο Άντριου Ρένερ πήγε το τομάρι της μητέρας αρκούδας και το τσιπάκι στην αρμόδια υπηρεσία Αλιείας και Κυνηγιού και δήλωσε ότι σκότωσε την αρκούδα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι μετά ανακάλυψε πως επρόκειτο για μητέρα που θήλαζε και πως δεν είδε να υπάρχουν κάπου κοντά αρκουδάκια.

ΠΗΓΗ: cnn.gr