Η «μυθική» μαύρη λεοπάρδαλη φωτογραφήθηκε μετά από 100 χρόνια

Η «μυθική» μαύρη λεοπάρδαλη φωτογραφήθηκε μετά από 100 χρόνια

Βιολόγοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξή της

Τελικά, η μαύρη «μυθική» λεοπάρδαλη της Αφρικής, γνωστή και ως «μαύρος πάνθηρας», υπάρχει!

Βιολόγοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξή της, για πρώτη φορά μετά από 100 ολόκληρα χρόνια, καθώς φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το άγριο ζώο στην Κένυα. Τελευταία φορά, ο μαύρος πάνθηρας είχε απαθανατιστεί το 1909 στην Αιθιοπία.

Διαβάστε επίσης: Save Bili: Τρομακτικό bullying πιθήκων σε χιμπατζή μέσα σε ζωολογικό κήπο (Βίντεο)

Η επιβεβαίωση «ήρθε» μέσα από το φακό του φωτογράφου Will Burrard-Lucas που ειδικεύεται στα ζώα της άγριας φύσης, ενώ εντόπισε τη λεοπάρδαλη στην Κένυα χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό, ο οποίος ενεργοποιεί αυτόματα τη φωτογραφική μηχανή, όταν πλησιάζει νυκτόβιο ζώο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Burrard-Lucas, πάσχιζε μήνες να εντοπίσει το μυθικό ζώο και επισκέφθηκε την περιοχή μετά από πληροφορία των κατοίκων πως ο μαύρος πάνθηρας κυκλοφορεί εκεί.

«Κατά τη γνώμη μου, κανένα ζώο δεν είναι τόσο μυστηριώδες, εκρηκτικό και όμορφο, όσο αυτό» αναφέρει σύμφωνα με το CNNi ο φωτογράφος.

Το μαύρο χρώμα της λεοπάρδαλης οφείλεται στο μελανισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Ο μελανισμός εμφανίζεται στο 11% των λεοπαρδάλεων παγκοσμίως, αλλά οι περισσότερες από αυτές ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι μαύρες λεοπαρδάλεις στην Αφρική είναι πολύ σπάνιες» αναφέρει ο Nick Pilfold, επιστήμονας στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.

ΠΗΓΗ: Cnn.gr