Έσωσαν λύκο από παγωμένο ποτάμι επειδή νόμιζαν ότι ήταν σκύλος

Έσωσαν λύκο από παγωμένο ποτάμι επειδή νόμιζαν ότι ήταν σκύλος

Το μετέφεραν παγωμένο σε κτηνιατρείο

Εσθονοί εργάτες έσπευσαν να σώσουν έναν σκύλο που κινδύνευε σε ένα παγωμένο ποτάμι την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να έχουν αντιληφθεί πως στην πραγματικότητα έβαζαν στο αυτοκίνητό τους έναν λύκο.

Διαβάστε επίσης: O μεγάλος λευκός καρχαρίας κρύβει χρήσιμα μυστικά κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι άνδρες δούλευαν στο φράγμα Σίντι στον ποταμό Παρνού όταν πρόσεξαν το ζώο, που είχε παγιδευτεί στα παγωμένα νερά.

Αφού άνοιξαν δρόμο στον πάγο, το μετέφεραν παγωμένο σε κτηνιατρείο, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν μεταφέρει έναν λύκο.

Η Ένωση για την Προστασία των Ζώων της Εσθονίας (EUPA) ανέφερε ότι ο λύκος είχε χαμηλή πίεση αίματος όταν έφτασε στον κτηνίατρο, κάτι που ενδεχομένως να εξηγεί το γιατί ήταν πειθήνιος και ήρεμος όταν τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο για να τον ζεστάνουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι για την έκβαση της ιστορίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες - ειδικά αυτούς τους άντρες που διέσωσαν το λύκο, καθώς και τους γιατρούς της κτηνιατρικής κλινικής που δεν φοβήθηκαν να φροντίσουν το άγριο ζώο», ανέφερε η EUPA.

Οι κτηνίατροι είχαν κάποιες υποψίες, αλλά ήταν ένας ντόπιος κυνηγός, που ήξερε για τους λύκους της περιοχής, που τελικά επιβεβαίωσε τι ήταν το ζώο: Ένας νεαρός αρσενικός, περίπου ενός έτους.

Μόλις έγινε γνωστό αυτό, ο λύκος μεταφέρθηκε σε κλουβί και αφού το ζώο συνήλθε, του φορέθηκε κολάρο με GPS και αφέθηκε ελεύθερο.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr