Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτης παραλίγο να γίνει... γεύμα φάλαινας

Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτης παραλίγο να γίνει... γεύμα φάλαινας

Χρόνια από τη... ζωή του έχασε ο δύτης

Χρόνια από τη... ζωή του έχασε ένας δύτης στη Νότια Αφρική, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στο στόμα μιας φάλαινας που παραλίγο να τον καταπιεί.

Διαβάστε επίσης: Σκυλί που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και τραυματισμένο στην Κύπρο, βραβεύτηκε στη Βρετανία

Ο Rainer Schimpf, 51 ετών, έκανε ελεύθερη κατάδυση κοντά στο λιμάνι Πορτ Ελίζαμπεθ στη Νότια Αφρική, όταν μια φάλαινα τον έπιασε στα σαγόνια της και άρχισε να τον καταπίνει.

Ο ίδιος, επαγγελματίας δύτης για πάνω από 15 χρόνια, βρισκόταν μέσα στο νερό μαζί με δύο άλλους μόλις λίγα λεπτά, προτού εμφανιστεί η φάλαινα. Ήταν εκεί με μια ομάδα που κατέγραφε το κυνήγι της σαρδέλας από άλλα ψάρια, όπως δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Εκπλαγήκαμε γιατί αυτή η φάλαινα εμφανίστηκε από το πουθενά. Ήμουν συγκεντρωμένος στους καρχαρίες και στη συμπεριφορά τους, γιατί πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται. Τότε ξαφνικά έγινε σκοτάδι», είπε στο Sky News αφηγούμενος το περιστατικό.

Μόλις τον έπιασε η φάλαινα, αμέσως ένιωσε την πίεση στο κορμί του, ωστόσο κατάλαβε σύντομα ότι ήταν πολύ μεγάλος για να τον καταπιεί ολόκληρο η φάλαινα μονομιάς, κάτι που ήταν μια κάποια «ανακούφιση».

«Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι η φάλαινα μπορεί να με πάρει στον ωκεανό και να με αφήσει πιο κάτω, επομένως κράτησα την αναπνοή μου», συνέχισε και πρόσθεσε: «Προφανώς κατάλαβε ότι δεν ήμουν αυτό που ήθελε να φάει, επομένως με έφτυσε».

 

Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτης παραλίγο να γίνει... γεύμα φάλαινας