Αυτή είναι η γάτα της Αγιάς Σοφιάς που ζει 16 χρόνια στη Μεγάλη Εκκλησιά

Αυτή είναι η γάτα της Αγιάς Σοφιάς που ζει 16 χρόνια στη Μεγάλη Εκκλησιά
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Στον απόηχο της Τουρκικής προκλητικότητας, υπάρχει ένα θέμα - ρεπορτάζ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφορά την γάτα που ζει μέσα στα αιώνια τείχη της Αγίας Σοφίας για τα περισσότερα από τα 16 χρόνια της ζωής της και έχει γίνει το αγαπημένο ζώο των τουριστών που έχουν περάσει από εκεί.

Το όνομά της: Γκλι. Και δεν φτάνει μόνο αυτό.

Η πασίγνωστη Γκλι έχει και δικό της λογαριασμό στο Instagram με 47.600 ακόλουθους, τον οποίο χειρίζεται η Ουμούτ Μπαχτσέτσι, η οποία γεννήθηκε επίσης στην Κωνσταντινούπολη. «Είμαι ερωτευμένη με αυτή την πόλη» είπε η Μπαχτσέτσι στο Bored Panda. «Έχω επισκεφθεί πάνω από 20 χώρες και πολλές πόλεις έχουν μείνει στην καρδιά μου βαθιά χαραγμένες, αλλά πιστεύω πως η Κωνσταντινούπολη είναι η βασίλισσα όλων των πόλεων και η Αγιά Σοφιά είναι το στέμμα της πόλης».

Η Μπαχτσέτσι ήταν ξεναγός στην Αγιά Σοφιά όσο ακόμα ήταν μουσείο και είπε πως η αγάπη της γι’ αυτήν ήταν ο σημαντικότερος λόγος που επέλεξε αυτή την καριέρα. Πρόσθεσε πως η Κωνσταντινούπολη είναι διάσημη για τις αδέσποτες γάτες της, με τον κόσμο να κάνει ακόμη και ντοκιμαντέρ γι’ αυτές. «Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε γάτες τόσο γύρω όσο μετά στην Αγιά Σοφιά, αλλά υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την γάτα αυτή. Ο τρόπος που ποζάρει, ο τρόπος που περπατά αλλά και το πώς συμπεριφέρεται διαφέρει πολύ από τις άλλες γάτες, ακόμη και από την αδερφή της, την Κιζίμ».
«Μια μέρα την είδα στην εφημερίδα σε μια φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ερντογάν» λέει η Μπαχτσέτσι. «Τότε έμαθα το όνομά της, που σημαίνει "ένωση αγάπης».