Πάρκο για τους σκύλους στη Λεμεσό

Πάρκο για τους σκύλους στη Λεμεσό

Ολοκληρώνονται εντός δύο βδομάδων οι κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου σκύλων στη Λεμεσό το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα. 

Πρόκειται για ένα πάρκο συνολικής έκτασης περίπου 1.800 τ.μ το οποίο βρίσκεται δίπλα από το καταφύγιο ζώων στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής Ζώνης Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανάφερε πως το πάρκο σκυλιών ήταν μια υπόσχεση του δήμου προς τις φιλοζωικές οργανώσεις. «Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και θα είναι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο του δήμου στους τετράποδους φίλους μας», είπε.

Το έργο συνολικής αξίας 45 χιλιάδων ευρώ θα διαθέτει υψηλής προστασίας περίφραξη για την ασφάλεια των σκύλων. Επίσης θα έχει τάφρους, παιχνίδια εκπαίδευσης διεθνών προτύπων, καθώς και ειδικούς χώρους για τις ανάγκες τέτοιου πάρκου, όπως χώρους αφόδευσης. Εκτός από το πάρκο, μεγάλη έκταση με φυσικό περιβάλλον δίπλα θα χρησιμοποιείται έτσι ώστε τα σκυλιά να αφήνονται ελεύθερα.

Το πάρκο βρίσκεται εντός της Χοντρικής Αγοράς στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη και η πρόσβαση θα γίνεται μέσω της οδού Αγοράς, πλησίον του περιφερειακού οδικού άξονα Κάθετου Λιμανιού.  Να σημειωθεί πως γύρω από το πάρκο ήδη υπάρχουν δέντρα κυρίως εσπεριδοειδή, ενώ η ανατολική πλευρά απαρτίζεται σε όλο της το μήκος από κυπαρίσσια και πεύκα μεγάλου ύψους.