Τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού θετικές στον κορωνοϊό σε ζωολογικό κήπο

Τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού θετικές στον κορωνοϊό σε ζωολογικό κήπο

Το έκτο είδος ζώου που μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό έγιναν οι λεοπαρδάλεις, καθώς τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού διαγνώστηκαν θετικές στον ιό, αφότου ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο.

Πρόκειται για δύο αρσενικές και μία θηλυκή λεοπάρδαλη, οι οποίες διαγνώστηκαν θετικές στον νέο κορωνοϊό σε έναν ζωολογικό κήπο του Λούισβιλ στις ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαίωσε η υπηρεσία επιθεώρησης της υγείας ζώων και φυτών.

Πρώτα διαγνώστηκε θετική η θηλυκή λεοπάρδαλη. Όλα τα αιλουροειδή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που περιλαμβάνουν φτερνίσματα και ξηρό βήχα, σύμφωνα όμως με τον διευθυντή της ζούγκλας Τζον Γουόλζακ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Είναι πιθανό οι λεοπαρδάλεις να μολύνθηκαν από ένα ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού «παρά τα μέτρα πρόληψης που έχει πάρει ο ζωολογικός κήπος», σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

Είναι απίθανο οι λεοπαρδάλεις –ή άλλα ζώα – να αποτελούν σημαντικό κίνδυνο στην μετάδοση του ιού στους ανθρώπους, καθώς η Covid-19 μεταδίδεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι συγκεκριμένες λεοπαρδάλεις είναι ένα από τα έξι είδη ζώων που μολύνονται με κορωνοϊό αφού ήρθαν σε στενή επαφή με ανθρώπους.

Το πρώτο ήταν μια Μαλαισιανή τίγρη σε έναν ζωολογικό κήπο στο Μπρονξ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αφότου εμφάνισε συμπτώματα αναπνευστικής ασθένειας τον περασμένο Απρίλιο.

Γάτες και σκύλοι έχουν επίσης διαγνωστεί με την Covid-19.