Συνέντευξη Δημήτρη Συλλούρη στο Νewsbomb: Βουλευτικές, Κυπριακό και Οικονομία

Συνέντευξη Δημήτρη Συλλούρη στο Νewsbomb: Βουλευτικές, Κυπριακό και Οικονομία

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, σε αποκλειστική οπτικοακουστική συνέντευξη στο newsbomb.com.cy.

Ο κύριος Συλλούρης αναφέρθηκε για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα σκάνδαλα της Οικονομίας, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και τις διεργασίες του κόμματός του, σχετικά με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Βουλευτικές Εκλογές:

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σε ότι αφορά το εκλογικό μέτρο που καθορίστηκε στο 3,6, κάνοντας λόγο για προεκλογική συνεννόηση με σκοπιμότητες των 2 κομμάτων.

Ο κύριος Συλλούρης διευκρίνισε ότι ίσως το ΔΗΣΥ από τη μία να φοβόταν τη δημιουργία κόμματος από την Ελένη Θεοχάρους, ενώ από την άλλη το ΑΚΕΛ πιθανόν να φοβόταν τη δημιουργία κόμματος από το Νίκο Κατσουρίδη.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία του ΕΥΡΩΚΟ με άλλα κόμματα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι επίσημα δεν υπάρχει κάποια βάση συνεργασίας. Ωστόσο, ερωτηθείς για την έντονη φημολογία για συνεργασία του ΕΥΡΩΚΟ με το Κίνημα της κυρίας Θεοχάρους, αρκέστηκε να εξάρει το πρόσωπο της κυρίας Θεοχάρους, τονίζοντας ότι είναι καθαρό πρόσωπο σε ότι αφορά σκάνδαλα και διαπλοκές.

Κυπριακό Πρόβλημα:

Ο κύριος Συλλούρης ερωτηθείς για το σάλο που προκλήθηκε γύρω από τη διαρροή εγγράφων κατά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε ότι δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος προσωπικά αλλά ούτε και το ΕΥΡΩΚΟ, να μπει στο «παιχνίδι των διαρροών».

Σε ότι αφορά τις επιθέσεις που δέχεται η Κυβέρνηση από αντιπολιτευόμενα κόμματα, που κάνουν λόγο για ελλιπή ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις επί του Κυπριακού, ο κύριος Συλλούρης τόνισε: «Εάν πράγματι όπως ακούγεται επίκειται άμεση λύση του Κυπριακού, τότε δεν γίνεται επαρκής ενημέρωση των κομμάτων. Αν έχουμε σωστή ενημέρωση, τότε δεν επίκειται λύση»

Σκάνδαλα Οικονομίας:

Ρωτήσαμε τον κύριο Συλλούρη γιατί παρατηρείται το φαινόμενο διαφορετικών ερμηνειών από τα κόμματα διαφόρων πορισμάτων και ειδικότερα του πορίσματος του Γενικού Εισαγγελέα για τη Focus.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, απάντησε ότι τουλάχιστον η ερμηνεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος είναι η ερμηνεία του λαού. « Ο λαός ξέρει τι έγινε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Συλλούρης.

«Είναι πολύ πιθανόν μέσα από συμφωνίες που έκαμε η Focus με την τράπεζα, να υπάρχει χειραγώγηση μετοχών, ας το ψάξουν. Υπάρχουν γνωστά ενοχοποιητικά στοιχεία γι’ αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο», συμπλήρωσε ο κ. Συλλούρης.

Σε ότι αφορά την κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας, ο κ. Συλλούρης εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένος ότι «κάποιοι σίγουρα θα τιμωρηθούν» . «Η καθυστέρηση όμως βοηθά αρκετούς να τη γλιτώνουν και ίσως αυτοί που θα τιμωρηθούν, να κρύψουν αυτά που έκλεψαν και να μην μπορέσουμε να τα φέρουμε πίσω», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την οικονομική της πολιτική, αφού όπως δήλωσε ο Δημήτρης Συλλούρης. «Η Κυβέρνηση δεν προχώρησε στις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος μας. Απόδοση δικαιοσύνης και μεταρρυθμίσεις θα μας οδηγούσαν σε ανάπτυξη», εκτιμά ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Τέλος, ο κ. Συλλούρης διατράνωσε την άποψη ότι «πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά οι απεργίες σε ουσιώδεις υπηρεσίες», αφού όπως συμπλήρωσε ήταν «απαράδεκτη η ταλαιπωρία του κόσμου από την πρόσφατη απεργία στα νοσοκομεία.

Δείτε όλο το μέρος της συνέντευξης στο βίντεο που ακολουθεί:

Video 1

Συνέντευξη Δ. Συλλούρη στο Newsbomb