Απογοητευμένοι που δεν ξεπουλήσαμε την Κύπρο οι Τούρκοι

Απογοητευμένοι που δεν ξεπουλήσαμε την Κύπρο οι Τούρκοι

Αδιέξοδο ή διέξοδος τελικά η κατάρρευση των συνομιλιών στην Ελβετία; Απογοήτευση σίγουρα αλλά όχι τόσο για τη δική μας πλευρά.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε πως η αποτυχία των συνομιλιών τον απογοήτευσε περισσότερο από ότιδήποτε άλλο έζησε στα 42 χρόνια που «μάχεται» για την «ειρήνη».

Φυσικά, αρκετοί Ελληνοκύπριοι χαρακτήρισαν ως «κρίμα» το αποτέλεσμα της Ελβετίας καθώς κανείς δεν πάει σε β’ γύρο διαπραγματεύσεων χωρίς να περιμένει την όποια συμφωνία, ωστόσο, ενδεχομένως τώρα να ξεκινά η πραγματική διαπραγμάτευση και σίγουρα καλύτερα ένα ναυάγιο στις συνομιλίες παρά ξεπούλημα της πατρίδας μας και μάλιστα με τη δική μας υπογραφή.

Οι Τούρκοι, επειδή με αυτούς συνομιλούμε είτε μας αρέσει είτε όχι, θα διαπραγματεύονται πάντα ως κατακτητές και εμείς ως πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα.

Αυτή είναι η διαφορά...

Αυτό είναι το χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί και όχι το υποτιθέμενο μικρό ποσοστό αποκλίσεων στο εδαφικό. Επειδή και το Κυπριακό να λυθεί, αν η υπεροπτική στάση των Τούρκων και κάποιων Τουρκοκυπρίων συνεχιστεί καμία λύση δεν θα είναι ικανή ώστε να διατηρηθεί και να επιζήσει.

ΥΓ: Προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία, που νομιμοποιεί τον βιασμό ανηλίκων, για το αν θα γυρίσουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Δηλαδή τι περιμένουμε; Να μας λυπηθούν εμάς, τους κατακτημένους, ενώ δεν συμπονούν τον ίδιο τον λαό τους;

Τελικά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν μπορεί να είναι και η «κιβωτός» μας.