Έγραψαν τσιατιστό για τον Χριστόφια: «Εκάμναν τον ψύλλο κάμηλο στην προεδρία που ‘σουν…» - VIDEO

Έγραψαν τσιατιστό για τον Χριστόφια: «Εκάμναν τον ψύλλο κάμηλο στην προεδρία που ‘σουν…» - VIDEO

Ξέχασαν τους 13 του Μαρί;

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Καλεσμένος στην εκπομπή «Παραδοσιακή βραδιά» που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ το Σάββατο 18/2 θα είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο τρέιλερ που ανέβηκε στο «Youtube» και έγινε κοινοποίηση στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook αλλά και όπως μεταδόθηκε και στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, μεταξύ άλλων τσιατιστών, χορών και μουσικής ακούγεται προς το τέλος του βίντεο ένα τσιατιστό αναφερόμενο στην προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια λέγοντας «Εσύρναν σου πετρόλαο τζιαί εθέλαν να σε κρούσουν, πάντα μου τούτο θα λαλώ, εκάμναν τον ψύλλο κάμηλο στην Προεδρία που ΄σουν...».

Το συγκεκριμένο σημείο της εκπομπής, το οποίο μπήκε και στο τρέιλερ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προκλητικό σχετικά με την μνήμη των 13 του Μαρί ή ακόμη και για την οικονομική καταστροφή. 

Προκλητικότητα ή απερισκεψία της στιγμής;

Το δικό μου σχόλιο δεν αφορά το κατά πόσο είναι υπαίτιος ο Δημήτρης Χριστόφιας σχετικά με την τραγωδία του Μαρί ή και την κατάρρευση της οικονομίας, αλλά στο κατά πόσον το συγκεκριμένο τσατιστό δείχνει ασέβεια ως προς την μνήμη των νεκρών του Μαρί.

Είναι το λιγότερο γελοίο για χάριν μιας εκπομπής να δημιουργούνται τέτοια συναισθήματα, ειδικά σε κόσμο που έχασε δικά του άτομα τόσο άδικα.

Σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Δημήτρη Χριστόφια για τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή, όμως επίσης σίγουρα η παραγωγή θα μπορούσε να προφυλάξει και τον τέως Πρόεδρο από ένα ατυχές γεγονός για το οποίο σίγουρα δεν φέρει ευθύνη, αλλά θα προκαλούσε τις όποιες αντιδράσεις. 

ΥΓ: Αν κάποιος πειράχτηκε ότι στην Κύπρο έχουμε εμμονή με τον Δημήτρη Χριστόφια και «κάμνουμε τον ψύλλο κάμηλο» σε ότι και να κάνει, τα όσα γράφονται δεν αφορούν τον πρώην Πρόεδρο αλλά την παραγωγή της εκπομπής, καθώς ας συλλογιστεί ο καθένας μας πως μπορεί να ένιωσε κάποια που έχασε τον πατέρα, τον σύζυγο ή τα παιδιά της στην τραγωδία του Μαρί βλέποντας τον τέως Πρόεδρο μας να χειροκροτεί χαμογελώντας το συγκεκριμένο τσιατιστό. 

Δείτε το βίντεο: