ΑΠΟΨΗ: Η μόρφωση και η παιδεία του Κυπρίου πολίτη!

ΑΠΟΨΗ: Η μόρφωση και η παιδεία του Κυπρίου πολίτη!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μετά, κάποιοι παραπονιούνται για δημόσια υγεία και ασφάλεια. Αφού εμείς οι ίδιοι τα προκαλούμε από μόνοι μας και μετά παραπονούμαστε. Αλλά έχουν δίκαιο όταν λένε ότι σαν λαός μας διακατέχει ο μαζοχισμός.

Γράφει ο Νεόφυτος Νεοφύτου

(Εθελοντής διάσωσης σκύλων)

Εσείς όλοι που παραπονιέστε μην τα βάζετε με τους φιλόζωους που τρέχουν κάθε μέρα να μαζεύουν αδέσποτα και συμβάλουν ταυτόχρονα και στην υγεία και στην ασφάλεια και στο περιβάλλον.

Να τα βάζετε με αυτούς που γεμίζουν την Κύπρο αδέσποτα, με αυτούς που τα πετάνε και θέτουν την δημόσια υγεία και ασφάλεια του πολίτη σε κίνδυνο.

Δεν θέλετε σκύλο μην πάρετε, δεν θέλετε να σας γεννήσει, στειρώστε. Τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια, τα σκυλιά δεν είναι σκουπίδια, ούτε αντικείμενα σήμερα μας κάνουν αύριο τα πετάμε. Τα σκυλιά είναι σκυλιά με συναισθήματα και ψυχή όπως εμάς τους ανθρώπους!

Περίπου 15 σκυλιά στα Πολεμίδια, 3 στη Μόνη, 6 στο λιμάνι, 15 Μαθηκολώνη και Υψούπολη, 2 στον Άγιο Ιωάννη και 1 στο Ζακάκι. Σύνολο 42 σκυλιά αδέσποτα μόνα στους δρόμους και στα χωράφια, άλλα κτυπημένα, άλλα αδυνατισμένα και άλλα φοβισμένα.

Και αυτά είναι μόνο αυτά που ξέρω εγώ στη Λεμεσό. Σκεφτείτε δηλαδή συν τα άλλα που ξέρει τόσος κόσμος στην Λεμεσό μόνο. Που πάμε ρε παιδιά, που πάμε?

Τα καταφύγια υπερπλήρεις, τα σπίτια γεμάτα, οι τσέπες στέρεψαν.

Σκεφτήκατε εσείς όλοι αν μια μέρα έτσι ξαφνικά όλοι οι εθελοντές που τρέχουν να μαζεύουν τα αδέσποτα που κάποιοι από εσάς δημιούργησαν, να σταματήσουν? Αφού ξέρετε ότι το κράτος, και οι δήμοι δεν ασχολούνται πάρα μόνο οι εθελοντές. Μέχρι που νομίζετε θα πάμε?

Ακόμα μία φορά κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην Βουλή μας, στα κόμματα, στους πολιτικούς μας, στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως επιβληθείτε του θέματος άμεσα.

Ακόμα μια φορά κάνω έκκληση στον κόσμο και φιλόζωους αλλά και άτομα που παραπονιούνται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια, ας ενωθούμε, ας γίνουμε μια γροθιά, μια φωνή και ας απαιτήσουμε από το κράτος μας και όχι μόνο να λάβουν μέτρα άμεσα αλλά και την άμεση εφαρμογή των νόμων.

Μέρα με την μέρα το πρόβλημα γίνεται χειρότερο.

Μέχρι πότε....?

*Φωτογραφίες από τον Νεόφυτο Νεοφύτου σε μια από την διάσωση αδέσποτου και ταλαιπωρημένου σκυλιού.

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ; Στείλε email στο: apopsi@newsbomb.com.cy

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!