Η «καυτή πατάτα» … και τα δελτία υγείας

Η «καυτή πατάτα» … και τα δελτία υγείας

Αυτοί που φταίνε να τιμωρηθούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η υπόθεση του Νιγηριανού τερματοφύλακα Φράνσς Ουζόχο ο οποίος ήλθε στην Κύπρο για να παίξει δανεικός για έξι μήνες στην Ανόρθωση δημιούργησε πολλά επιμέρους θέματα.


Πρώτα από όλα έφερε στο «πιάτο» του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και ιδιαιτέρως του προέδρου Ανδρέα Μιχαηλίδη, ενός ανθρώπου του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου, μια «καυτή πατάτα» την οποία πρέπει: Είτε να αγγίξει και να μην… καεί ή να αφήσει… «να κρυώσει για να μπορέσει να γευτεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Παράλληλα, το θέμα του Νιγηριανού διεθνούς τερματοφύλακα, έφερε στην επιφάνεια τα δελτία υγείας που αφορούν τους αθλητές. Ένα πολύ σοβαρό θέμα για τον τρόπο έκδοσής τους. Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε πολλά για τις διαδικασίες που απαιτούνται, για το πότε εκδίδονται, για τα χρήματα που καταβάλλονται, ποιοι υπογράφουν και πότε και οτιδήποτε άλλο. Δεν ακούσαμε όμως για ένα και μοναδικό πράγμα. Ποια είναι η νομοθεσία και ποιοι παρανομούν;


Eάν ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ό,τι πολλοί ή πολλές ομάδες (σ.σ. Αυτό δεν έχει σημασία) ακολουθούσαν τις ίδιες διαδικασίες προκύπτει μέγα θέμα για τη νομιμότητα των πρωταθλημάτων μας !

Εάν όμως η περίπτωση Ουζόχο είναι η μοναδική τότε ναι αυτοί που φταίνε να τιμωρηθούν (σ.σ. Δεν υπονοούμε σε καμιά περίπτωση τον ύποπτο) ώστε να δημιουργηθεί δεδικασμένο και προηγούμενο.

Ωστόσο, κάποιοι οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα στο κυπριακό κοινό για τα δελτία υγείας γιατί αλλιώς θα μείνουν πολλοί εκτεθειμένοι.