Η «θαλάσσια εισβολή» της Τουρκίας δεν είναι παίξε - γέλασε

Η «θαλάσσια εισβολή» της Τουρκίας δεν είναι παίξε - γέλασε

Ο Τούρκος Πρόεδρος ως πραγματικός Σουλτάνος δεν κάνει βήμα - πίσω και απειλεί συνεχώς.

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Το επόμενο διήμερο 20-21 Ιουνίου 2019 οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες. Το θέμα Τουρκίας και τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη ωστόσο η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο δεν αφήνει επιλογή στους Ευρωπαίους ηγέτες παρά να το συζητήσουν. Εξάλλου, Λευκωσία - Αθήνα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και ποντάρουν ότι οι Βρυξελλες θα δώσουν απάντηση στον Ερντογάν.
 
 
Ήδη, την Τρίτη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας διαμήνυσε στον Ντόναλντ Τούσκ να προωθήσει το σχέδιο κυρώσεων.
 
Δικαίως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο ως «θαλάσσια εισβολή» για το λόγο αυτό απαιτούνται οι κατάλληλοι χειρισμοί ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το μέσο αναφοράς μας να δώσει ένα «ηχηρό ράπισμα» στην Τουρκία.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ως πραγματικός Σουλτάνος δεν κάνει βήμα - πίσω και απειλεί συνεχώς. Την Κυριακή μάλιστα απείλησε ότι εάν η χώρα του υποστεί κυρώσεις θα δώσει εντολή σε αεροπλάνα και πλοία να σπεύσουν στην Αν. Μεσόγειο. Άρα ο άνθρωπος ετοιμάζεται για πόλεμο.
 
Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων είναι κάτι που θα μας απασχολεί και πρέπει όντως όλοι (πολιτικοί και όχι μόνο) να δείχνουν τη δέουσα προσοχή σε ενέργειες, δηλώσεις και  κινήσεις. Η «θαλάσσια εισβολή» της Τουρκίας δεν είναι παίξε- γέλασε.