Η κάρτα φιλάθλου η «κόκκινη κάρτα» και η δοκιμασία του Σαββίδη

Η κάρτα φιλάθλου η «κόκκινη κάρτα» και η δοκιμασία του Σαββίδη

Η συνεδρία της Επιτροπής θα γίνει σε κλίμα έντασης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Νέα επεισόδια ενόψει για την κάρτα φιλάθλου. Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 η Επιτροπή Νομικών της Βουλής συνεδριάζει για να ασχοληθεί με το πολύ «καυτό» θέμα δυο μήνες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και 20 κάπου ημέρες πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΕΛ.
 
 
Η συνεδρία της Επιτροπής  θα γίνει σε κλίμα έντασης αφού όπως αποκάλυψε το Newsbomb η Βουλή είναι  έτοιμη ακόμα και να συζητήσει την κατάργηση της κάρτας φιλάθλου. Με αυτό τον τρόπο θα  ικανοποιήσει και τα θέλω των ομάδων και κυρίως των οπαδών τους (δεν μιλάμε σε αυτή την περίπτωση για φιλάθλους γιατί είναι σίγουρο ότι θα ήθελαν την κάρτα).
 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί όμως η δεύτερη επίσημη εμφάνιση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη στην Επιτροπή Νομικών. Η νέα επίσκεψη δεν θα είναι καθόλου εθιμοτυπική και φιλοφρονητική. Ο νέος Υπουργός είναι σίγουρο ότι θα βιώσει μια πολύ διαφορετική κατάσταση που δεν βίωσε ξανά. Εάν όπως μαθαίνουμε την Τετάρτη επιμείνει στην πάγια κυβερνητική θέση για την ισχύ της κάρτας φιλάθλου με κάποιες τροποποιήσεις τότε θα νιώσει έντονα την πίεση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να ετοιμάζονται να του δείξουν κόκκινη κάρτα.
 
Εδώ και αρκετές ημέρες ο κ. Σαββίδης προετοιμάζεται για τη συζήτηση της κάρτας φιλάθλου. Η πρώτη δοκιμασία για τον Υπουργό τον οποίο εδώ και 20 ημέρες δεν ακούσαμε, είναι προ των πυλών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα γίνει.