ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Οι έχοντες αριστεροί κατ’ επίφαση, δεξιοί με βούλα στυγνού νεοφιλεύθερου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Οι έχοντες αριστεροί κατ’ επίφαση, δεξιοί με βούλα στυγνού νεοφιλεύθερου

Οι αποπροσανατολιστικές τους δηλώσεις δεν πείθουν κανένα

Του Στέλιου Ξιουρή

Η διαμονή σε σπίτια κατασκευασμένα από γυαλί προϋποθέτει κινδύνους, ιδιαίτερα όταν οι ένοικοι του ρίχνουν συνεχώς πέτρες, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί τα θραύσματα να χτυπήσουν τους ιδίους και να τους προκαλέσουν τραύματα, ενίοτε και αρκετά οδυνηρά...

Οι αλαλαγμοί τους και οι αποπροσανατολιστικές τους δηλώσεις δεν πείθουν κανένα παρά μόνο αποδεικνύουν καθημερινά την ανεπάρκεια τους, αλλά και την επικινδυνότητα τους.

Φωνάζουν καθημερινά  τα κόμματα και τα κλαξόν τους, ότι πρέπει να φορολογηθεί ο πλούτος και πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Βεβαίως ποιος διαφωνεί με το συγκεκριμένο και απορούμε γιατί φωνάζουν και δεν προχωρούν να καταθέσουν προτάσεις ή και να το επιβάλουν αφού είναι νομοθετική εξουσία.

Aπλούστατα γιατί μεγάλο μέρος του πλούτου κατέχουν οι δικοί τους άνθρωποι που τους χρηματοδοτούν, ενώ και τα κόμματα επωφελούνται τα μέγιστα από τις διάφορες εταιρείες που συμμετέχουν. Και ανάμεσα στους έχοντες τα μεγαλύτερα ονόματα είναι  κομματικοί, αριστεροί κατ’ επίφαση, δεξιοί με βούλα στυγνού νεοφιλελεύθερου, κεντρώοι με προσφορά στους αγώνες του τόπου, που κρύβονται πίσω από τα κόμματα τα οποία στην προκειμένη περίπτωση παίζουν ένα ιδιαίτερα επιβλαβή για την κοινωνία, ρόλο.

Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα καρπούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από τα κρατικά ταμεία είτε απευθείας, με τις καταθέσεις στο κομματικό ταμείο των μισθών των αξιωματούχων του κράτους είτε εμμέσως με διάφορους γνωστούς και άγνωστους τρόπους, που χρησιμοποιούν οι επιφανείς μεσάζοντες…

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Φυσικά όπως κάθε καλός επιχειρηματίας- που είναι τα κόμματα - ξέρει και να κρύβει κάποια λεφτά. Εξάλλου οι δουλειές αυξηθήκαν με τα φυσικά αέρια, τους δρόμους, τους ξένους επιχειρηματίες και όλα τα συναφή, οπόταν και οι δραστηριότητες των κομμάτων.

Ιδού λοιπόν ποιοι είναι οι έχοντες και κατέχοντες και ας αφήσουν τα κολπάκια και τις φανφάρες. Αν ήθελαν να φορολογήσουν τον πλούτο θα το έκαναν, αλλά τα λένε μόνο για να χαϊδεύουν τ’ αυτιά της κοινής γνώμης. Που να ξέρουν οι καημένοι ότι πλέον ο κόσμος ξύπνησε και δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι έπεα πτερόεντα και παραμύθια της Χαλιμάς.