Δεύτερο «Κυπριακό» η κάρτα φιλάθλου

Δεύτερο «Κυπριακό» η κάρτα φιλάθλου

Το σίγουρο είναι ότι η κάρτα φιλάθλου έγινε μείζον θέμα,

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τελικά, η κάρτα φιλάθλου έγινε δεύτερο Κυπριακό; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απασχολεί όλους όσοι ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά και τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. 

 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ένα μέτρο που ψηφίστηκε με αποκλειστικό σκοπό την πάταξη της βίας φαίνεται να οδεύει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 σε αναστολή. Για ένα ολόκληρο χρόνο η κάρτα φιλάθλου αποτέλεσε το μείζον θέμα στα αθλητικά δρώμενα με τους οργανωμένους οπαδούς να απέχουν, τον παραιτηθέντα Υπουργού Δικαιοσύνης να γίνεται «κόκκινο πανί» και στο τέλος να διεξάγονται αγώνες σε άδεια γήπεδα.

 

Η Βουλή φαίνεται να κατασταλάζει σε αναστολή του μέτρου ικανοποιώντας τα αιτήματα των σωματείων. Απ’ εκεί και πέρα,ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης «δοκιμάζεται» για πρώτη φορά και με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι η ευθύνη για τη δράση των χούλιγκανς θα ανήκει στη Βουλή. Παράλληλα, δείχνει διατεθειμένος να βρει λύσεις και για την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Το σίγουρο είναι ότι η κάρτα φιλάθλου έγινε μείζον θέμα, αλλά ουδέποτε οι ενδιαφερόμενοι (σωματεία) είχαν μια κοινή «κρυστάλλινη» γραμμή. Το κάθε σωματείο για τους δικούς του λόγους ήθελε τα δικά του. Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι η κάρτα φιλάθλου δεν θα λύσει το πρόβλημα της προσέλευσης.

Οι όποιες αποφάσεις εάν ποτέ ληφθούν πρέπει να είναι προς το συμφέρον του αθλητισμού και όχι για άλλους σκοπούς. Ποιοι μπορούν να τις λάβουν;