ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Επιτέλους ανανήψτε μην γίνετε κι εσείς… κομματικό μικρομάγαζο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Επιτέλους ανανήψτε μην γίνετε κι εσείς… κομματικό μικρομάγαζο

Τώρα είναι η ώρα για να δείξει ο κάθε ηγέτης το πολιτικό και ειδικό του βάρος

Του Στέλιου Ξιουρή

Μπήκαμε στα δύσκολα με τους Τούρκους και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Παράλληλα επανέρχονται και τα σκληρά προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες.

Τώρα είναι η ώρα για να δείξει ο κάθε ηγέτης το πολιτικό και ειδικό του βάρος και με τη στάση του να υποβοηθήσει στην ανάκαμψη της πατρίδας. Όλοι θα κριθούν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και οι πολίτες περιμένουν μια διαφορετική αντιμετώπιση των γεγονότων από εκείνη που ακολουθούσαν όταν οι συνθήκες ήταν ομαλές και όλοι το ρίχναμε στο χαβαλέ.

Από διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις από ΟΛΟΥΣ ότι θα περάσουμε δύσκολα γεμίσαμε τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας. Τώρα αναμένουμε δράση και όχι διακηρύξεις και από καθέδρας αναλύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Οι έχοντες αριστεροί κατ’ επίφαση, δεξιοί με βούλα στυγνού νεοφιλεύθερου

Ο αρνητισμός και η αποστασιοποίηση από τα γεγονότα καταγράφεται και όταν θα έρθει ο λογαριασμός, θα είναι ιδιαίτερα ακριβός για όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά (από τα γεγονότα) και δεν βοηθούν με τη στάση τους και τις προτάσεις τους προς την αντιμετώπιση της αδίστακτης- πολεμοχαρούς Τουρκίας και την ανάκαμψη της οικονομίας και του τόπου.

Απαιτείται κάθε ένας που έχει ιδέες να τις μεταφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες και την Κυβέρνηση ώστε να γίνεται μια σύνθεση και να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες προς υλοποίηση. Οι πολίτες έχουν αισθητήριο και γνώμη και μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος ενδιαφέρεται και ποιος δίνει τις κατάλληλες θέσεις και διαπιστώσεις.

Όλοι κρίνονται από τους πολίτες και πλέον ο πήχης ανέβηκε για όλους πολύ ψηλά. Αν διαπιστώσει ότι κάποιος  παραγνωρίζει εσκεμμένα τις θέσεις των υπολοίπων θα υποστεί το κόστος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι θεωρίες και οι από καθέδρας αναλύσεις κανένα δεν βοηθούν και σε τίποτε δεν αποσκοπούν παρά μόνο στον αποπροσανατολισμό και στην προσωρινή παραπλάνηση της κοινής γνώμης, η οποία , πλέον και με όσα έχουν συμβεί θα είναι αμείλικτη και θα καταδικάσει όλους εκείνους που μπροστά στη δίνη που επισώρευσαν τα λάθη όλων , επιχειρεί να προσπορίσει προσωρινά οφέλη.

Ας μην υποτιμούν την νοημοσύνη και την ανεκτικότητα των πολιτών γιατί η φτώχεια και η ανεργία δεν έχει χρώμα και κάποια στιγμή όταν θα ζητήσει εξηγήσεις, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, θα ψάχνουν γωνιά να κρυφτούν.

Και στην Ελλάδα, κάποτε όλοι μιλούσαν για το περήφανο και άτρωτο ΠΑΣΟΚ και τους γίγαντες ηγέτες του . Με την νέα τάξη πραγμάτων όμως κάποιοι μπήκαν στη φυλακή, άλλοι εξαφανίστηκαν πολιτικά και κοινωνικά σε άλλες πολιτείες και το κόμμα διαλύθηκε και μοιάζει πλέον με μικρομάγαζο. Ας το έχουν καλά στο μυαλό τους όσοι καμώνονται τους δυνατούς και άτρωτους.