Γίναμε και πάλι ρεζίλι διεθνώς

Γίναμε και πάλι ρεζίλι  διεθνώς

H Κύπρος γίνεται πρώτο θέμα

Για άλλη μια φορά κερδίσαμε… το στοίχημα με ποιον τρόπο να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Για ακόμα ένα καλοκαίρι η Κύπρος γίνεται πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας του κόσμου.
 
 
Το περιστατικό στην Αγία Νάπα με τον υπό καταγγελία ομαδικό βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας από 12 Ισραηλινούς απασχολεί την διεθνή κοινή γνώμη και τα ιδιαίτερα (κάνουν πάρτι για τέτοιες ειδήσεις) αγγλικά ταμπλόϊτς. Η είδηση προκάλεσε και την αντιπαράθεση στα ενδότερα της Αγίας Νάπας, αφού η Αστυνομία θεωρεί ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά από την άλλη ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος τα βάζει με την Αστυνομία μιλώντας για ανομία που διαλύει τον τουρισμό.
 
Όπως και να χει. Πρόκειται για ένα περιστατικό σοβαρό, αλλά ουδόλως πρωτόγνωρο. Η «βασίλισσα» του τουρισμού τους καλοκαιρινούς μήνες Αγία Νάπα κάθε χρόνο δέχεται ορδές τουριστών που κάνουν μαγκιές, ζημιές και ότι άλλο… θες. Τα γεγονότα είναι εκεί. Το ίδιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο σχεδόν όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι ασχολούνται μαζί μας.
 
Μήπως είναι καιρός να ληφθούν μέτρα και να σταματήσουμε να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι; Ο λόγος σε Αστυνομία και Πολιτεία.