ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ:Εισέβαλαν στις ζωές μας- Βουβό κλάμα & το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε ηγέτες

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ:Εισέβαλαν στις ζωές μας- Βουβό κλάμα & το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε ηγέτες

Παλινδρομούν και αεροβατούν , αιθεροβάμονες και ανίκανοι

Του Στέλιου Ξιουρή

ΞΙΟΥΡΗΣ

Μαύρη επέτειος! Πληγές ανοιχτές και πόνος αβάσταχτος. Το τραύμα παραμένει ανοιχτό. Καθόρισε τη ζωή, τις ψυχές τον τρόπο δράσης μας. Έπνιξε τις υπάρξεις μας. Το βουβό κλάμα και οι χιλιάδες άνθρωποι που υποφέρουν ακόμη από την τουρκική εισβολή του 1974, παραμένουν αδικαίωτοι. Ακούσαμε πολλά, είδαμε περισσότερα, μας υποσχέθηκαν αρκετά , αλλά η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη.

Άνοιξαν και τα οδοφράγματα, που ισοδυναμούν με το ξύσιμο πληγών για να προκαλούν περισσότερο πόνο και οδύνη. Κι όλα αυτά τα παρακολουθούσαν οι ηγέτες μας χωρίς να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Α, μα δεν είχαμε ηγέτες. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε ηγέτες. Δεν έχουμε ανθρώπους που να σηκώσουν το βάρος και να οδηγήσουν το λαό στη δικαίωση. Παλινδρομούν και αεροβατούν , αιθεροβάμονες και ανίκανοι μας οδήγησαν σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις που δεν έχουν προοπτική.

Τα κασόνια με τα κόκαλα των ηρώων παραμένουν στοιβαγμένα και δεν δίνονται στους δικούς τους για να τους θάψουν, αφού οι εγωισμοί , οι προσωπικές ατζέντες και η ανικανότητα οδηγεί σε λεηλασία των ψυχών των συγγενών των αγνοουμένων. Αφού δεν κατάφεραν να λύσουν αυτό το πρόβλημα, θα καταφέρουν να επιλύσουν το Κυπριακό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Ναρκωμένη… κοινωνία με τα ναρκωτικά να μπαίνουν στα σχολεία

Κι εμείς παραμένουμε χαντακωμένοι να παρακολουθούμε την  Τρίτη εισβολή χωρίς να κάνουμε κάτι. Κοιμόμαστε ήσυχοι λες και δεν συμβαίνει τίποτε. Γίναμε επιφανειακοί και δεν ασχολούμαστε με τους Τούρκους που βρίσκονται στο σπίτι μας.

Θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων μας. Ποιος τα ακούει είναι το θέμα…Μάλλον θα τα εκλαμβάνουμε ως ενοχλητικό θόρυβο.