ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Τσιπριδίζοντες τώρα ακολουθήστε…Τσίπρα και το παραμύθι που κρατάει όσο διαβάζεται

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Τσιπριδίζοντες τώρα ακολουθήστε…Τσίπρα και το παραμύθι που κρατάει όσο διαβάζεται

Οι ουτοπίες περί άλλων υποστηρικτών, οι αδέσμευτες πολιτικές αποδείχτηκαν καταστροφικές

Του Στέλιου Ξιουρή

ΞΙΟΥΡΗΣ

«Οι μάγκες ( πολιτικοί) δεν υπάρχουν πια/ τους πάτησε το τρένο ( οικονομική κρίση - ανέχεια). Ενίοτε στα άσματα οι  λαϊκοί αοιδοί αποτυπώνουν και την σκληρή πραγματικότητα. Κάποιους ενοχλεί , σε ορισμένους χαλάει τα σχέδια για αρκετούς καταδεικνύεται ότι χτίζουν καριέρες στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Οι φωνασκίες, οι μαγκιές, οι ωραιοποιήσεις, οι πομφόλυγες και οι λεκτικές κορώνες προς επηρεασμό του φιλοθεάμονος κοινού αποδεικνύονται έπεα πτερόεντα. Η στυγνή πραγματικότητα χρειάζεται επιδέξιους χειρισμούς για να διαμορφωθεί προς όφελος σου και όταν είσαι ηγέτης υπέρ του ποιμνίου σου, που θα έλεγαν και οι Ιεράρχες μας.

Όσοι αντικρίζουν τα γεγονότα χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξίες και δεν ανήκουν στους κομματικούς στρατούς που γαλουχήθηκαν στα αναμορφωτήρια των κομματικών νεολαιών, διαπίστωσαν ορισμένα πράγματα από το κάζο που υπέστη ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα διαρκούν λίγο. Πολύ λίγο. Η αλήθεια πάντοτε φαίνεται ξεκάθαρη και γυμνή , ενίοτε είναι και αποκρουστική.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όταν προ καιρού και όταν ήταν πανίσχυροι , αναφερόμαστε στους Τσιπριδίζοντες και Βαρουφακίζοντες, που αντί το μνημόνιο θα σκίσουν το σώβρακο τους και θα φέρουν σκληρότερα μέτρα, οι συνήθεις επαναστάτες φόρεσαν τα γιαταγάνια - η σύγχρονη τους μορφή είναι τα σόσιαλ μίντια για να μην λερώνουν τα επώνυμα ρουχαλάκια τους οι νεοέλληνες-  και επέδραμαν κατά πάντων.

Τότε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παρότρυνε να στηρίξει τον Τσίπρα να πει το μεγάλο ΟΧΙ …

Διαβάστε περισσότερες ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ

Ακόμη και το δημοψήφισμα , η πλέον δημοκρατική διαδικασία, χρησιμοποιήθηκε στον βωμό του λαϊκισμού για να παρασύρει τα βασανισμένα πλήθη των νεοελλήνωνΤο παραμύθι όμως κρατάει όσο διαβάζεται…όταν τελειώνει αρχίζει η πραγματικότητα.

Από την περιπέτεια την οποία ο Τσίπρας οδήγησε τον λαό του θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι ντόπιοι Τσιπριδίζοντες και αφού ο νεαρός πολιτικός υπέστη τέτοια πανωλεθρία καλύτερα να μην υποστούν και εκείνοι τα ίδια για χάρη του λαϊκισμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, επίτηδες το γράφουμε με κεφαλαία γράμματα, δεν υπάρχει για εμάς άλλη επιλογή, λόγω μεγέθους, γεωγραφικής θέσης και προσδιορισμού, πέραν την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ουτοπίες περί άλλων υποστηρικτών οι αδέσμευτες πολιτικές αποδείχτηκαν καταστροφικές. Εύγλωττα το είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αλλά δεν ακούστηκε. Καλύτερα καταχωνιάστηκε … «Ζήτησα βοήθεια και από την Ρωσία και από την Κίνα και μου είπαν ξεκάθαρα να απευθυνθώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου και ανήκω». Αυτό εμπέδωσαν οι ντόπιοι μάγκες που αρλομπολογούν ασύστολα και ρίχνουν υπονοούμενα περί άλλων δρόμων;