ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Ακολουθεί η πρόσκρουση - Ο καπετάνιος του Κυπρισ(Τι)τανικού

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Ακολουθεί η πρόσκρουση - Ο καπετάνιος του Κυπρισ(Τι)τανικού

Τρομακτικό το σενάριο αλλά αποτελούσε την σκληρή πραγματικότητα που πρέπει όλοι να αντικρύσουμε κατάματα και να αντιδράσουμε προτού είναι αργά

 Του Στέλιου Ξιουρή

Το παγόβουνο είναι ορατό. Ο πιανίστας του Κυπρισ(Τι)τανικού συνεχίζει να παίζει τους σκοπούς του και ο καπετάνιος του πλοίου απολαμβάνει τις επιδαψιλεύσεις των αυλικών του, χωρίς να δίνει σημασία στις προειδοποιήσεις περί του παγόβουνου που έρχεται κατευθείαν να χτυπήσει το πλοίο. Μάλιστα όταν κάποιος επιβάτης που τυγχάνει να γνωρίζει από την τέχνη του καπετάνιου, προειδοποιεί ότι θα έχει το πλοίο την ίδια τύχη με  αντίστοιχο που προσέκρουσε στο παγόβουνο, ο καπετάνιος τον κατηγορεί για κινδυνολογία και δίνει διαταγή να κλειστεί στο αμπάρι του πλοίου προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εξάλλου και σύγκρουση του πλοίου να γίνει, ο καπετάνιος έχει έτοιμη τη σωστική του λέμβο για να γλιτώσει μαζί με την οικογένεια του και οι επιβάτες ας πάνε να πνιγούν…Στο κάτω- κάτω ας επαναστατούσαν και να μην συνέχιζαν να τρώνε στα πολυτελή εστιατόρια του πλοίου λες και δεν συμβαίνει οτιδήποτε.

Δεν είναι παραμύθι η πιο πάνω περιπέτεια, αλλά οδηγός για το τι συνέβηκε και συνεχίζει να υφίσταται στην οικονομία και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία του Κυπριστάν.

Βάλτε στη θέση του πιανίστα τα κόμματα, σαν καπετάνιο τους επικεφαλής του κράτους, επιβάτη που φωνάζει για την επικείμενη καταστροφή, κάποιους μεμονωμένους τύπους ( πολιτικούς και δημοσιογράφους) και τους επιβάτες που αμέριμνοι ή απλώς μεμψιμοιρούντες, όλους εμάς , τότε συμπληρώνεται η ιστορία.

Τρομακτικό το σενάριο αλλά αποτελούσε την σκληρή πραγματικότητα που πρέπει όλοι να αντικρύσουμε κατάματα και να αντιδράσουμε προτού είναι αργά.

Οι ταγοί μας, νυν κει τέως, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση και με την ισοπέδωση των αντίπαλων απόψεων κατέδειξαν ότι η ναρκισσιστική τους πολιτική που εφαρμοζόταν και σε θέματα οικονομίας, όπως και στο Κυπριακό, οδηγούσε σε αδιέξοδα.

Διαβάστε όλες τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ

Για λίγες μόνο στιγμές ξεφεύγουν από τις γλυκές- αποχαυνωτικές μελωδίες της εξουσίας

Να υπενθυμίσουμε ότι κάποιοι σας ενημέρωναν για τα περί της  επικείμενη καταστροφής, όταν και πάλι ο καπετάνιος και ο πιανίστας λιάζονταν αμέριμνοι  απολαμβάνοντας το ταξίδι…

Ακόμη να σημειώσουμε ότι πραγματικά ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του πλοίου,  βρίσκονται σε δεινή θέση αφού φαίνεται ότι οι επιβάτες κατάλαβαν ότι αυτοί ΔΕΝ  ευθύνονται για την καταστροφή και αφήνουν να νοηθεί ότι δεν θα ξανακούσουν κοντσέρτο τους.

Χρειάζεται να κάνουν την αυτοκριτική τους , να παραδεχτούν ότι φέρθηκαν σαν ανίκανοι που παρίσταναν τους κορυφαίους και να εργαστούν αδιάκοπα για να πείσουν το κοινό να τους ξανακούσει. Διαφορετικά θα ακούν το πιάνο και θα ευφραίνονται μόνοι τους μέχρι να καταντήσουν γραφικοί και γελοίοι.

Καλημέρα σας θαλαμηπόλοι, (συγνώμη πρώην και νυν κρατικοί ανώτατοι αξιωματούχοι) έρχεται η σειρά σας…